פורום הגשות והיתרים
פורום הגשות והיתרים הוא המקום לשאול ולברר בנושאים הקשורים בהגשה לראשויות - לעירייה, למחלקת רישוי עסקים, להג"א ולכל השאר. היכנסו וקבלו תשובה.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת!
bit.ly/2kyZDLLתנאי השימוש בפורום
משה
27.08 (09:29)
מחפש בעל ניסיון לקבלת היתר לחניה בחיפה
מעוניין להגיש לבדי אישור כיבוי אש לבנייה פרטית . האם מישהו יוכל לחנוך אותי ? תודה. עופר. 0549322445
מאיה
10.08 (12:23)
שלום, שכן עם קו מגרש אחורי שגובל בקו מגרש אחורי שלי מבקש הקלה לבניית ממד בקו בניין אחורי אפס. האם במקרה כזה כל הקיר של הממד חייב להיות במגרש שלו? איזה השלכות נוספות יכולות להיות לזה אם ארצה לבקש הקלה דומה בעתיד?
שחר
20.07 (13:24)
שלום,
לפני כשנתיים בנינו מדרגות חוץ מברזל מהגינה למפלס העליון של הבית.
כדי להיכנס למפלס העליון החלון הפך לדלת שנפתחת כלפי חוץ למדרגות (כאילו מדובר במדרגות מילוט/חירום).
בתוך המבנה, כדי להפריד בין המפלסים, הוספנו קיר גבס כחלוקה ונוצרה יחידת דיור של 25 מ"ר שאינה משוכרת אלא משמשת כמגורים עבורי (הבן של בעל הנכס) והכניסה מהמדרגות חוץ בגינה.
השכנים הסכימו שנבנה, אך כעת אנו מעוניינים לברר לגבי קבלת היתר בדיעבד.
אשמח לשאול מספר שאלות:
1. האם אפשר להגדיר את המדרגות והדלת כמילוט, והאם זה בכלל יעזור כדי לקבל היתר ולהמשיך לגור ביחידת הדיור?
2. האם אפשר לקבל היתר על בניית המדרגות והפיכת החלון לדלת ולהמשיך לגור ביחידת הדיור?
3. במידת הצורך, האם בין המפלסים כדאי לשבור את הקיר גבס ולבנות דלת ואז זה ייחשב כמו בית 1? הדלת תהיה נעולה אך לא תהיה הפרדה קשיחה/קבועה של קיר גבס.
4. כיצד ניתן לרחרח סביב הנושא מבלי שהעירייה תחשוד? אנו מוכנים לשלם את כל האגרות והתשלומים לבעלי המקצוע בסך עשרות אלפי שקלים, אך לא כדי שהם יתבזבזו ובסוף זה לא יאושר..
5. האם אחרי 5 שנים תהיה התיישנות על בניית המדרגות והדלת? אם כן, אשמח לשמוע. והאם שבירת קיר הגבס הפנימי והפיכתו לדלת יסדרו את כל הצרות של יחידת הדיור?
פניתי לאדריכל והוא יבדוק, אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספות!
תודה, שבת שלום לכולם :)
עדי נורית
28.03 (09:55)
אשמח למענה
השכן שלי ביקש הקלה ממועצה אזורית להקלה בקו בניין מזרחי עד 30% ללא פתחים אשמח לעזרה מה זה אומר.
כמו כן יש לו חריגה בניה שבתוכנית שלו במינהל הוא חרג לגבול שלי וסימנו לו שצריך הריסה הוא לא עושה זאת. קיבלתי מכתב מהמועצה אם יש לי התנגדות. אשמח לעזרה מה לכתוב להם. עוד דבר כשאני לפני שנים ביקשתי ממנו שיחתום לי על הגרמושקה הוא חתם אבל הוסיף משפט מאשפר אך ורק ע"פי התוכנית.
נילי
27.01 (08:52)
האם בפיצול דירות בבית משותף צריך מיגון לשתי הדירות או רק לאחת?
מחפש מקצוענית/מקצוען לתיקון גרמושקה להגשה של ממד
לילך
29.11 (18:32)
שלום.
אנחנו זוג פרוד. גרים בקיבוץ ורכשנו את הבית והאדמה מן המנהל ביחד.
לפני הפרידה הגשנו בקשה לבניה של קומה נוספת.
עם מדרגות פנימיות.
אך אחרי פירוק הזוגיות, על מנת לא לאבד חברות בקיבוץ, משום שהיא תלויה בחזקת הבית. החלטנו שבקומה השניה אני אתגורר.
בתוכניות שהוגשו למועצה (גזר) המדרגות הן פנימיות אך אנחנו רוצים לשנות את זה למדרגות חיצוניות עם כניסה נפרדת.
להבנתנו המועצה לא תאשר שינוי כזה.
מה ניתן לעשות?
אווה
30.11 (10:32)
ניתן לתכנן מדרגות פנימיות שיהיו מופרדות מקומת הקרקע או להשאיר דלת בניהם.
תפני למתכנן.
רביע
10.10 (00:04)
שלום רב,
הסיפור שלי די הזוי שילמתי לאדריכל 10,000 ש"ח כדי להכשיר חריגת בניה שאני חשפתי בעצמי ולא שמישהו מהועדה לתכנון ובניה גילה את זה אלא אני יזמתי ופעלתי כדי להכשיר אותה, כבר 5 שנים לא עשה כלום ומשקר שהוא עובד על התוכנית ויש ישיבה ויש ישיבה ללא שום תועלת סירב למסור אליי מסמכים הפסיק לענות לטלפונים ולהתכתבויות מלפני שנה והועדה לתכנון ובניה לא רוצה למסור לי מידע על התוכנית, ואני נמצא בסוג של מבוי סתום.
אבל קיבלתי מסמך רשמי לאחרונה שחושף שהתוכנית נסגרה כבר מיוני 2020 מה שמעיד על מעשה מרמה כלפי הלקוח.
מדובר על עסק שיש לו היתר בניה משנת 2007.
האדריכל פעל בדרך לא חוקית לא ערך חוזה לא נתן קבלות וזה נתן לו מנוס ממשרד העבודה אגף בכיר לאסדרת עיסוקים לא רצו לטפל בתלונה נגדו.
פשוט מדינת הפקרות שבה נוכל נהנה מחופשיות והקורבן סובל בשקט.
אני יש לי כל ההוכחות מסמכים הקלטות הכל על קיום העסקה.
איך אני יכול להתלונן על האדריכל הזה ?
אודה לכם על כל עזרה.
אווה
10.10 (17:52)
לפני הכל הייתי בודקת באגודת האדריכלים אם הוא אכן אדריכל! (אני בספק)
ממליץ לך להתיעץ עם עורך דין.
רביע
10.10 (18:13)
לפי המידע שיש לי יש לי מספר רישיון שלו.
עורכת דין שלחה לו מכתב התראה סירב להתייחס למכתב פשוט הזוי.
האם משטרה יכולה לטפל בנוכל כזה ?
אגודת אדריכלים האם הם יכולים לטפל בעניין כזה ?
אלי נעכעס
21.05 (15:16)
שלום וברכה.
הוצע לי לקנות דירה בעיר ירושלים שיש לה תב"ע להרחבה, אך שמעתי שבעבר נסגר שם תיק היתר בעקבות טענה של מישהו שחתמו בשמו ללא סמכות.
רציתי לשאול אם דבר זה יגביל אותי אם ארצה להוציא היתר בניה.
תודה רבה.
אלי נעכעס
21.05 (15:15)
שלום וברכה.
הוצע לי לקנות דירה שיש לה תב"ע להרחבה, אך שמעתי שבעבר נסגר שם תיק היתר בעקבות טענה של מישהו שחתמו בשמו ללא סמכות.
רציתי לשאול אם דבר זה יגביל אותי אם ארצה להוציא היתר בניה.
תודה רבה.
יהונתן
11.06 (19:01)
שלום
ניתן לבדוק מול העיירה את הסטאטוס
אשמח לעזור לך אם תירצה
0548080896
יהודה
29.03 (09:29)
אם עדיין רלוונטי, צור קשר
נסיון רב בבית שמש
שמעון
27.03 (17:40)
מחפש מקצוען/נית שמבין היטב ברישוי הזמין ושמוכן לתקן גרמושקה קיימת לממ"ד לפי דרישות הוועדה (תנאים מוקדמים ) ולהטמיעה ברישוי הזמין
וללוות עד לקבלת ההיתר בדחיפות ! כמובן שבתשלום .
אשמח לקבל הצעה במייל.
אילנה
15.01 (14:51)
שלום. צריך היתר לזה?
קראתי את החוק שבו כתוב שאין צורך בהיתר אם סגירה בחומרים שקופים. תודה.
אווה
11.02 (16:16)
לא יודעת מה קראת אבל מה שאת מתארת כאן הוא לא פרגולה אלא חדר גם אם הוא עם הרבה חלונות.
ישראל
22.11 (15:30)
אני בונה בית כנסת שיהיה בו קומת מרתף קומת קרקע שבה יהיה בית הכנסת קומה ראשונה אולם קומה שניה מרפסת ויש גם 2 שירותים מטבחון ומחסן, הממ"ד ממוקם בקומת קרקע שלחו הערה מהג"א שהממ"ד לא עוזר לקומה שניה רק למרתף וקומה ראשונה כי הכלל שאפשר לרדת לעלות רק קומה אחת השאלה היא איך אני יכול לפטור את הקומה השניה ממיגון ?
מנוף אדריכלות והיתרי
26.01 (11:11)
לא נראה לי שיש דרך אם מדובר בקומה שלמה ולא בגלריה
שרי
4.11 (13:36)
שלום
אני מתגוררת בבית שהיה בעבר דו משפחתי. השכן ביקש לפצלו כדי לבנות בית חדש, קודם כניסתי לבית.
הבית החדש נבנה כ-3 מ´ מהבית שלי. יש חומה שהוא בנה אבל עד הקיר שהיה משותף. כיום מסתבר שהוא תובע בעלות על הקיר שהיה משותף. כלומר, לשיטתו יש לו עדיין זכויות עליו, והוא אף חיבר אליו קונסטורקצייה המחברת בין הבית שלי לבית החדש שלו.
האם זה חוקי?
תודה!
דיצה עובדיה
23.10 (14:44)
האם צריך היתר לזה?
או איזשהוא אישור נוסף??
תודה מדובר על שטח של פחות מ50 מ"ר
מיכל
19.10 (21:45)
אני צריכה נספח סניטרי והבוחן רשם לי את ההודעה הבאה:
מיכל שלום,
פרט מד מים לא תקין. מד צ"ל בקוטר ¾ + אל חוזר.
פרט לנכס צמוד קרקע.
האם יש למישהו משהו כזה? אשמח אם תוכלו לשלוח. תודה רבה
איצקו
20.09 (19:45)
שלום וברכה, בנגע להוראת שעה פיצול צמודי קרקע, האם התיקון לתוספת 45 מר נכנס כבר לתוקף ? או רק כשיפקע החוק הקודם של הפיצול ללא תוספת שטחים.
בנוסף אודה לסימוכין לתשובה.