עיגולים וקשתות בקו מקווקו

פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.

פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם - bit.ly/2IL0Ijb
תנאי השימוש בפורום

עיגולים וקשתות בקו מקווקו

יפעת 7.02 (21:24)
שלום
מדוע קווים עגולים וקשתות בלייר "ניסתר״, שמוגדר כקו מקווקו, לא נשמרים ככה בפורמט: Dwg to PDf? הם יוצאים כקו רציף. אגב קווים ישרים שנמצאים על אותה שיכבה עם אותם הגדרות הדפסה יוצאים בסדר.
הוסף תגובה קישור ישיר

את לא עובדת בצורה תקנית !

יוסי בן-חיים 8.02 (14:23)
אני מבין שיש לך שכבה שמשמשת גם לקווים continuos וגם לקווים מקווקווים hidden, משמע שאת לא עובדת בשיטת By Layer.
תבני שכבה לקו נסתר עם הגדרת הקו (נניח hidden,sdash וכו') ושכבה אחרת לקווים רגילים. ככה שתהיה הפרדה ביניהם גם בסוג הקו וגם בשם אך עם שינוי קל. הנה דוגמה לעבודה תקנית :
1. A-WALL שכבה לקירות עם קו continuos.
2. A-WALL-HIDD שכבה נסתרת לקירות עם קו hidden.
שנית, את צריכה לתת קנ"מ לקו המקווקוו ככה שייראה ב-Layout עם קווקוו (plot preview) ורק אז ה- PDF ייראה מקווקו למשל ב-CTB שנקרא Monocrom. עשיתי זאת פעמים רבות ותמיד רואים את הקווקו (תבדקי את ה-CTB שלך. אולי סוג הקו באותו הצבע של השכבה מוגדר אחרת).
הוסף תגובה

כניראה שלא הובנתי כראוי

יפעת 8.02 (15:13)
אני התכוונתי לשיכבה hidden,
וכן עובדת בשיטת by layer
כל השיכבה מוגדרת בקו מקווקו.
כל הקווים הישרים ( זאת אומרת לא מעוגלים), יוצאים כמו שצריך ב dwg to pdf. זאת אומרת ניראים מקווקוים. ואילו כל העיגולים והקשתות ניראים כקו רציף.
למשהו יש תובנות?
הוסף תגובה

אז הבעיה רק בקווים מעוגלים ?

יוסי בן-חיים 8.02 (15:32)
האם את נתת לקשתות ומעגלים linetype scale כזה שאת רואה אותם ב- plot preview היטב אבל רק בהמרה ל- pdf הם הופכים לקווים דווקא רציפים ?
אם כן את צריכה לבדוק את ה- ctb שלך.
צירפתי לך דוגמית שנראית בדיוק אותו דבר ב- pdf כאשר הבחירה של ה- ctb נקרא Monochrom והשכבה של המעגל נראית לפני הדפסה באותה הצורה.אז הבעיה רק בקווים מעוגלים ?
הוסף תגובה

הבעיה אכן רק בקווים עגולים

יפעת 7.02 (21:24)
אכן ב- plot preview, ניראים היטב והבעיה בהמרה ל-PDF
ה-c.t.b שלי מוגדר לעובי קו לפי צבע שיכבה וכל הצבעים של השכבות מוגדרות להדפסה בשחור.
השיכבה הזאת - הצבע שלה מוגדר כקו מקווקו גם ב layer וגם ב c.t.b
הוסף תגובה

תנסי אולי בפלוטר

יוסי בן-חיים 8.02 (23:01)
שנקרא PDF995 והוא פעמים רבות גם יותר טוב.
הוסף תגובה