פיתרון לנישה בכניסה לבית
פורום עיצוב פנים זה המקום לשאול מעצבי פנים, להתלבט, להתייעץ ולקבל רעיונות. מוזמנים לשאול בנוגע לעיצוב הבית, הדירה, העסק, מוסד או כל מבנה אחר, לבקש ייעוץ בנושאי עיצוב עם בעלי מקצוע בתחום וקולגות וכמובן לתרום מניסיונכם בדיונים השונים - אז איזה עיצוב פנים מתאים לכם?
יש לשמור על כללי הפורום, פורום עיצוב פנים לא נועד לפרסומות והן יימחקו, כולם מוזמנים לשאול ולענות בנושאי עיצוב פנים, לאחר מענה בעל ערך לשואלים ניתן להזמינם לפנות לנותן/ת המענה.
שלום לכל באי הפורום
שמי לייה סלה מעצבת פנים וסטייליסטית
www.leeya-sella.com/
אני מנהלת את הפורום ואני כאן בשבילכם. אתם מוזמנים להעלות שאלות שקשורות לכל נושא העיצוב והסטיילינג.
רק בבקשה שימו לב שהשאלות מפורטות, שיש תוכניות ותמונות להמחשה כדי שאוכל לתת תשובה הכי מקצועית שאני יכולה ולא לשכוח להירשם לאתר, לפעמים אני צריכה עוד שאלה בפרטי (:
תנאי השימוש בפורום
שלי
26.02 (09:03)
שלום
רכשנו דירה מקבלן . בכניסה לבית יש נישה במרחק 115 ס"מ מדלת הכניסה. הנישה היא בעומק 35 ס"מ ואורך של 120 ס"מ.
חשבנו להוריד את הנישה- כי היא מאוד קרובה לדלת הכניסה- כדי להקל את הכניסה לסלון מצד שמאל.
הבעיה שברגע שנוריד את הנישה יראו ממול את דלת הכניסה לחדר שינה ממול (מרחק של 3 מטר בערך מדלת הכניסה לבית) ואנחנו ממש לא רוצים שיראו דלת כשנכנסים.
עוד מידע :שבצד ימין - אחרי שעוברים את הנישה יש כניסה לשרותי אורחים. ושבצד ימין בדיוק בכניסה לבית (מאחורי דלת הכניסה אם היא פתוחה) יש ארון חשמל שאי אפשר לגעת בו.
אשמח אם תוכלו לתת רעיונות למקרה כזה -אם להוריד את הנישה מה אפשר לשים במקום מבחינה עיצובית כדי שלא יראו את הדלת?
ואם אתם חושבים להשאיר את הנישה האם כדאי להרחיק אותה יותר- ולאיזה מרחק?
תודה רבה
שלי
שלי שלום,
לא ברור מהתיאור היכן ממוקמת הנישה ביחס לכניסה, האם היא אופקית או אנכית לה. כמו כן, אני לא יודעת מה מבנה הדירה כך שאני לא יכולה להתייחס לאפשרות להזיז את הנישה ממקומה.
בכל מקרה, הנישה יכולה לשמש לאחסון כל הדברים הקטנים שמחזיקים כשמגיעים הביתה. נתן לשלב בה מדפים, רהיט עם מגירות, מראה, תאורה, צבע ועוד.
קריסטינה רובי
18.01 (11:36)
שלום רב
לאורך שנות עבודתי בתחום האדריכלות ניתקלתי הרבה מיקרים בהם לוח חשמל הדירתי תוכנן מאחורי גלת הכניס ואפילו בפרוזדור המוביל לחדרים וגם על גבי קיר חדר שינה (אבל כל זה תוכנן לפי תקנות דאז). במקומך הייתי יותר בודקת את עניין הקרינה מהארון חשמל , קרינה אשר מזיקה לבריאות. זאת אומרת שיקולך צריך להיות מרחק של הלוח מאיסור שימוזי מאוד בבית ולא העיצוב, הבריאות יותר חשובה. אני מציעה שתתיעצי על זה עם יועץ חשמל כי אני כבר שנה וחצי לא בתחום אך אוכל לומר לך שלפי החוק שהיתעדכן בשנה אחאונה באה עבדתי חלק מלוחות החשמל היו צריכים לקבל מרחק מגירה של 1.2 מ' כדי למנוע חדירת קרינה לדירה. כרע לא זוכרת אילו לוחות דרשו מרחק אבל לפני שתתעסקי בעיצוב כדאש שתיבדקי את זה קודם. שנית הזזת לויח חשמל דירתי לאחר ביצוע הינו דבר מאוד מסובך . ללוח כזה מגיעים המון צינורות חשמל ומאחר והדירה שלך בנויה אני משערת את צריכה להבין מה זה יעשה לתיקרה שלך או אולי תצתרכי להרים קטע של גיצוף כדי לעשות את המע ר ( לא. טוח שיהיה מקום העובי הריצוף כדי שתעבירי). בכבוד רב, קריסטינה
קריסטינה רובי
18.01 (11:52)
לאחר שראי.י את הסרטות הראשון כל מה שאת צריכה לעשות זה להעריך את הקיר שבולט מהחדר ולמקם שם ואם טת נורא רוצה להסתיר את הדלת של המרפסת את יכולה למקם גם שם חתיכת קיר או אפילו את הקיר שבולט מהחדר תביכי עד הסוף ותצרי בו פתח כניסה לפרוזדור.פלפרוזדור.פיתרון האולטימטיבי זה שקיר הזה יהפוך לקיר 20 עם גריעה עבור לוח חשמל הדירתי עם מבט מהמעבר אליו ואז הוא בקושי יבלות אם תדעו לעשות זאת בעדינות. כך הרווחת גם קיר יותר ארוך לסלון , ולסלון אף פעם אים מספיק קירות. אבל אני לא הייתי מטריגה את עצמי עם הדלת של המרפסת. את המחיצה במעבר. הייתי במטלת ומקבלת שם מעבר נקי ללא סללום. אני לא רואה את דלת הכניסה שלך אז קשה לי לומר אם זה נחמד לחצות את כל הסלון כדי להיכנה לפרוזדור )לא יהיה אינטימיות לכניסה לחדרים אם מיש ו בא הביתה מלוכלך מהעבודה יצתרך לחצות את כל זה מול אורחים אולי, לא נעים.
שלי שלום,
אני חושבת שהנישה בכניסה יוצרת מבואה קטנה החוצצת בין הכניסה ובין הבית ואני לא רואה אפשרות להזיז אותה או להחליף אותה. ניתן לקצר אותה בכ-20-30 ס"מ, כך שתהיה באורך קצה הקיר הנגדי.
בנוגע לחדר השינה, זה כבר סיפור אחר. התלבטתי בנושא כל היום.
נראה שהמקום המתאים ביותר לראש המיטה הוא על הקיר של חדר הרחצה, בתנאי שהדלת תהיה קיצונית. במקרה זה הארון יהיה על הקיר הנגדי ויהיה חייב להיות קצר כדי לא לחסום את הכניסה לחדר.