פונטים בעברית
פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.
פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם -
bit.ly/2IL0Ijbתנאי השימוש בפורום
לאה
23.04 (12:56)
אני עובדת באוטוקאד 2015, במחשב חדש. העתקתי פונטים בעברית, אולם כל גופן שאני בוחרת, מופיע לי כתב אחיד ולא כמו שאמור להיות. כמו כן, כשאני מקבלת קבצים, הכתב מופיע לי כסימני שאלה, למרות שזה סוג גופן שיש לי וגם כשהחלפתי גופנים נשאר סימני שאלה. חלק מהכתבים, מופיעים לי באנגלית ואז אני צריכה להמיר אותם אחד אחד, בכתב סטנדרט למשל נכתב לי בעברית, אבל שוב, כל הגופנים שאבחר יופיעו באופן אחיד.
ושאלת השאלות, אני לא מצליחה להעתיק את הפונטים שהורדתי. ז"א פתחתי את הקובץ שהורדתי מהאתר, בחרתי את הגופנים ולא הצלחתי להעתיקם וכמובן שגם לא להדביקם בתיקיית הפונטים.
מה עושים?
אשמח לכל תשובה
תודה מראש.
דבורי
10.04 (10:16)
לגבי העתקת הפונטים אולי הם פשוט בקובץ זיפ, את צריכה לחלץ אותם לפני שאת מעתיקה.
לאה
תודה על התייחסותך. כמובן שחילצתי אותם מהזיפ, אבל לא הצלחתי להעתיק. אולי לא חילצתי נכון, אשמח להדרכה איך לחלץ נכון.
תודה מראש.
דבורי
לחיצה ימנית על התיקייה, בחירה ב-"חילוץ הכל", בחירת יעד לחילוץ, ו-"חילוץ"
אח"כ עליך לבחור את כל תוכן התיקייה (CTRL A), להעתיק (CTRL C) ולהדביק (CTRL V) לתוך תיקיית FONTS של אוטוקאד, בפעם הבאה כשתפתחי את התוכנה - הפונטים אמורים לעבוד. אבל אם את לא מצליחה להעתיק - אולי תנסי לחלץ ישירות לתוך תיקיית FONTS?
לאה
חילצתי את הפונטים, כמו שכתבת לי, העתקתי אותם, והפעם זה הצליח. פתחתי את האוטוקאד ועדיין הקבצים שאני מקבלת, כיתוב בסימני שאלה. פתחתי קובץ שלי וניסיתי להקליד בו ולהחליף את הכתב אבל עדיין כל הפונטים אותו דבר, האם יש דבר נוסף שאני יכולה לעשות?
תודה מראש על תשובתך והתייחסותך.
לאה
תודה רבה, אקרא בהמשך ואשתדל לעדכן אם יסתדר.
ושוב תודה
לאה
דבורי, קראתי את המאמר, אולם לא עזר לי. הכתבים מופיעים בתיקיית פונט המתאימה לגירסת האוטוקאד (2015).
אשמח אם יהיה לך רעיון נוסף איך לעזור לי, או עצה למי לפנות.
תודה מראש
לאה
דבורי, יצר עמי קשר מישאלי, הנותן חסות לפורום והוא פתר לי את הבעיה. הבעיה היתה שחלק מן הפונטים היו משובשים. הוא פתח לי תיקיית פונטים חדשה, לשם העברתי פונטים תקינים, וכעת זה עובד.
בכל אופן, תודה רבה על התייחסותך הרבה, החכמתי מהמאמר שהפנית אותי אליו.
תודה ויום נפלא.
דבורי
היי לאה,
אני שמחה יחד איתך שהסתדר כל העניין הזה, ומודה לך שעדכנת אותי בכך, כבר היו לי כמה רעיונות בשבילך ואחד מהם אכן היה פתיחת תקייה חדשה...
בהצלחה בהמשך!
חופית
28.12 (20:21)
היי, עד היום השתמשתי באוטןוקד 2016
התקנתי אתמול 2021 ואני לא מצליחה להעתיק את הפונטים לתייקיה החדשה
איך ניתן לפתוח תיקייה חדשה? אשמח ממש לעזרה.