מה צורכת התשתית של התקנת חימום תת ריצפתי?
חימום תת ריצפתי
פורום חשמל נועד להתייעצות, שאלות, תשובות ובדיקות מקצועיות בין בעלי מקצוע בתחום החשמל, בנוסף ניתן לחפש בעלי מקצוע בתחום, להפנות אליהם שאלות ולתת חוות דעת לאחר קבלת שרות מחשמלאי.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מה צורכת הכנה לחימום תת רצפתי
2.06 (09:41)
דומה השאלה כמה עולה שמלה לכלה ואני אסביר תלוי איזה סוג חימום חימום על מחליף חום חימום על חשמל חימום על גז לכל אחד העלות שלו למ"ר.
אך העניין הוא לא בעלות ההכנה אלה בעלות השימוש דוגמה למשל לחימום תת ריצפתי חשמלי לפי נתוני יצרן
לכל מ"ר יש לשים תשתית של 160W מכאן שלדירה בת 120 מ"ר צריך לפחות 100 מ"ר תשתית מכן נובע ששימוש במערכת בכח מלא תצרוך 16000W לשעה הם 16KW מחיר כל 1KW הוא 0.6 ש"ח בכדי שהבית יהיה נעים יש להפעיל את המערכת במשך רב שעות היום על נמוך וכאשר מגיעים הביתה להגביר מכאן שהמערכת תעבוד בממוצע בין 8 ל10 שעות לכאורה במצב כח מלא שזה אומר 9 שעות כפול 16KW כפול 0.6 ש"ח לשעה מכאן שמדובר בכ-85 ש"ח חשמל ליום שהם 2600 ש"ח לחודש חשמל בלבד .
עד כאן הצריכה
במסגרת ההכנות יש להזמין חיבור חשמל גדול יותר מחח"י שעלותו כ 8000 ש"ח יותר מחיבור רגיל החשמלאי חייב לעשות לוח נפרד למערכת החימום ע"פ חוק ורוב הקווים לש החדרים חייבים להיות תלת פאזי דבר שמיקר את עלויות עבודות החשמל באלפי שקלים לא כולל התרמוסטטים ומערכות ההגנה
לכלן לא ניראה לי שבארץ חמה כשלנו העלות מות התועלת כדאיים פרט באם מדובר באזורים קרים במיוחד
גם אז הייתי שוקל חימום על מחליפי חום או קמין טוב ולא חימום חשמלי
אם ברצונך לקבל פרטים נוספים אפשר לצור איתי קשר טלפוני ל 0505271788 דורון
אך העניין הוא לא בעלות ההכנה אלה בעלות השימוש דוגמה למשל לחימום תת ריצפתי חשמלי לפי נתוני יצרן
לכל מ"ר יש לשים תשתית של 160W מכאן שלדירה בת 120 מ"ר צריך לפחות 100 מ"ר תשתית מכן נובע ששימוש במערכת בכח מלא תצרוך 16000W לשעה הם 16KW מחיר כל 1KW הוא 0.6 ש"ח בכדי שהבית יהיה נעים יש להפעיל את המערכת במשך רב שעות היום על נמוך וכאשר מגיעים הביתה להגביר מכאן שהמערכת תעבוד בממוצע בין 8 ל10 שעות לכאורה במצב כח מלא שזה אומר 9 שעות כפול 16KW כפול 0.6 ש"ח לשעה מכאן שמדובר בכ-85 ש"ח חשמל ליום שהם 2600 ש"ח לחודש חשמל בלבד .
עד כאן הצריכה
במסגרת ההכנות יש להזמין חיבור חשמל גדול יותר מחח"י שעלותו כ 8000 ש"ח יותר מחיבור רגיל החשמלאי חייב לעשות לוח נפרד למערכת החימום ע"פ חוק ורוב הקווים לש החדרים חייבים להיות תלת פאזי דבר שמיקר את עלויות עבודות החשמל באלפי שקלים לא כולל התרמוסטטים ומערכות ההגנה
לכלן לא ניראה לי שבארץ חמה כשלנו העלות מות התועלת כדאיים פרט באם מדובר באזורים קרים במיוחד
גם אז הייתי שוקל חימום על מחליפי חום או קמין טוב ולא חימום חשמלי
אם ברצונך לקבל פרטים נוספים אפשר לצור איתי קשר טלפוני ל 0505271788 דורון
מה הכנות החשמל הנדרשות לחימום תת רצפתי חשמלי
24.12 (15:43)
שלום רב יש לי דירה של 110 מטר בירושלים .
אנחנו נכנסים לשיפוץ ורציתי לדעת מה הכנות החשמל הנדרשות לחימום . אם יש גם סקיצות או שירטוטים , אשמח מאד .
תודה רבה חגי
אנחנו נכנסים לשיפוץ ורציתי לדעת מה הכנות החשמל הנדרשות לחימום . אם יש גם סקיצות או שירטוטים , אשמח מאד .
תודה רבה חגי
הכנות לחימום תת ריצפתי
24.12 (16:08)
כאשר מדובר בחימום תת ריצפתי חשמלי יש להגדיל את חיבור החשמל ל-63×3 אמפר מאחר ו-100 מ"ר חימום צורך במקסימום 16 קלו וואט לשעה שהם 72 אמפר מחולק ל-3 פאזות יוצא 24 אמפר לפזאה לא כלל הצריכה הרגילה של הבית למערכת חייב להיות לוח נפרד ולהכין כיס מלא לחשמלאי עבור הקווים התלת פאזיים שהוא צריך להכין לכל חדר אם ברצונך הסברים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני ל- 0505271788 דורון
עלויות נוספות של חימום תת רצפתי
16.10 (11:36)
במקרה שלי על מערכת שעולה כ 15,000 שקל כולל מע"מ נדרשתי להוסיף, פרט לאגרות חברת חשמל (שהן לפחות 5300 שקל) 20,000 שקל לא כולל מע"מ, ממש לא כדאי אלא אם אתם מיליונרים.
הבעייה היא שלא אומרים לאנשים מה העלויות הנכונות ולכן הם נתקעים בפני שוקת שבורה בשלבים מאוד מאוחרים.
עיקר העלויות הנוספות הן עבודות חשמל, לוח קווים, תעריף הגדלת חיבור חשמלאי יועץ חשמל ועוד ירקות, פיזור שומשום לפני ואחרי הנחת המערכת (8000 שקל!!) ועוד ועוד
ראו הוזהרתם, אם מישהו מזמין מערכת כזאת עליו לבדוק בדיוק מהן העלויות הנוספות ולשקלל אותן בעלות תועלת של המערכת.
הבעייה היא שלא אומרים לאנשים מה העלויות הנכונות ולכן הם נתקעים בפני שוקת שבורה בשלבים מאוד מאוחרים.
עיקר העלויות הנוספות הן עבודות חשמל, לוח קווים, תעריף הגדלת חיבור חשמלאי יועץ חשמל ועוד ירקות, פיזור שומשום לפני ואחרי הנחת המערכת (8000 שקל!!) ועוד ועוד
ראו הוזהרתם, אם מישהו מזמין מערכת כזאת עליו לבדוק בדיוק מהן העלויות הנוספות ולשקלל אותן בעלות תועלת של המערכת.
עקבו אחר פורום חשמל
RSS