בעיקרון אם האי מורחק מהקיר, אז 80 ס"מ זה המינימום
מרחק בין אי ליחידה אחרת שבמטבח, לפחות 120 ס"מ, כדי שיהיה נוח לפתוח את היחידה ולעמוד מולה
מבלי לזוז הצידה
ומרחק בין האי למקרר, לפחות 150 ס"מ (במידה והאי במקביל למקרר)
באי עצמו אתה צריך עומק של 30 ס"מ בשביל ישיבה על כיסא בר
ואח"כ יש לך 60 ס"מ עומק יחידה של מטבח
אבל! יש לך גם ידיות ושיש וזה בערך 65 ס"מ
כך שהעומק של אי הוא מינימום 90-95 ס"מ
לגבי האורך שלו זה תלוי ביחידות, בכמה אנשים יושבים וכמובן במידות המטבח
ומבחינת החשמל באי, זה מתחת לאחת היחידות שליד התנור/כיריים
אבל מראש פחות ממליצה להציב כיריים ע"ג אי שיושבים שם
אותי אישית זה מרתיע לשבת ליד סיר רותח
במידה ואתה עושה שיפוץ למטבח
אני ממליצה לך לבחון היכן למקם כיריים במטבח
כי הכיריים אחראיים על הבריאות בבית
במידה והם במיקום טוב, הבריאות בבית (ועוד דברים טובים) יהיו נוכחיים יותר בבית
אני אישית ממליצה לעשות זאת, כי אם כבר אתה עושה מטבח
שעושים אותו בממוצע פעם ב- 7 עד 15 שנה...;)
אז כבר עדיף לעשות אותו כמו שצריך
את הבדיקה למיקום הכיריים עושים לפי שיטת הפנג שוואי
ואז גם ניתן לחשוב טוב יותר היכן למקם כל דבר במטבח
אם תרצה עזרה בכך, אשמח לעזור לך
בברכה שלומית שטיינברג- פנג שוואי לבית, לעבודה ולחיים עצמם
www.facebo...g.shlomit/
[email protected]
052-8708298