איך מומלץ לטפל באריחי בטון מעוטרים

האריח המעוטר, או כפי שהוא נקרא לעיתים בטעות, האריח המצויר, הוא אריח שנוצר בתהליך כבישה הידראולי.  העיטור הנראה על פני האריח יצוק לתוכו תוך כדי הליך הכבישה.  אי לכך, אחת מתכונותיו החשובות של האריח, בדומה לרצפות עץ או שיש טבעי, שניתן לקרצף אותו מספר רב של פעמים כדי לחדש את מראהו.


אך לפני שמגיעים לכך, טיפול נכון באריח יכול לשמר במשך שנים רבות את מראהו המרהיב והיפה. החלק העליון הגלוי לעין של האריח מורכב מתערובת של אבקת שיש, מלט לבן, ופיגמנטים מינרליים. מתחת להם נמצא חלקו הפנימי והעבה יותר של האריח והוא מורכב מתערובת של מלט אפור וחול. אי לכך, אטימה מוחלטת של שכבתו העליונה של האריח, ושל המילוי בין האריחים, ה"רובה," כמעט ואינה אפשרית. כמות מסוימת של נוזלים תחלחל פנימה בכל פעם שהרצפה נרטבת ותילכד בתוך שכבת ההדבקה של האריח אל הרצפה. נוזלים אלה ישאפו תמיד לעלות בשעת ההתייבשות מחדש של הרצפה, אל פני השטח. התוצאה היא שינויים וכתמים המופיעים בעיקר בקצוות האריח. 


הפתרון המיטבי לבעיה מוכרת זו, הוא להשתמש בחומרים הנקראים "אימפרנגרטורים" (שנקראים גם בטעות סילרים). חומרים אלה מונעים מצד אחד חלחול של נוזלים וחומרים מכתימים אחרים כמו מים, שמן, יין, בוץ, וכדומה, ומצד שני מאפשרים לאדים לחלחל דרך האריח ולהתאדות ללא הפרעה.

ניסיון רב נרכש במשך השנים, בארץ ובחו"ל לגבי האופן הנכון שבו יש להגן הגנה מרבית על האריח.  ישנם שלושה שלבים של טיפול באריחי בטון מעוטרים וחלקים: הגנה, ניקיון, וטיפוח. 

שכבת הגנה ראשונה של אימפרנגרטור צריכה להימרח אחרי הריצוף ולפני הרובה כאשר האריח נקי לגמרי, וזאת על מנת להימנע מלכלוך של קפה, שמן, וכדומה.  החומר שנמרח אינו תוקף את האריח, אלא מוציא מהנקבוביות שלו את הלכלוך שהצטבאיך מומלץ לטפל באריחי בטון מעוטריםר על פניו.


השלב הבא הוא שלב ההגנה וזה מגיע כאשר נכנסים לגור בבית.  ישנם שני סוגים שבהם אפשר להשתמש בשלב זה.  האחד הוא אימפרנגרטור שגם מגן וגם מבליט צבעים והוא נותן הגנה קלה נגד שמן והגנה מצוינת נגד מים.  השני הוא חומר טבעי וניטראלי המתאים לרצפות "נדרכות" יותר.  בקבוצה זו ישנו אימפרנגרטור שנותן הגנה נגד שמן ומים, או אימפרנגרטור טבעי אחר שנותן רק הגנה כנגד מים. ההחלטה על הסוג המתאים קשורה לאזור עליו יש להגן.  באזור המטבח וחדר האוכל כדאי להגן מפני מים ושומנים.

הרבה מחומרי הניקוי מכילים תוספים הפוגעים באריח, וכאן נכנס שלב הטיפוח. לא כל חומרי הניקיון הרגילים הנמכרים בסופרמרקט השכונתי מתאימים.  ישנם חומרי ניקוי מרוכזים שאותם מדללים במים ואיתם אפשר ורצוי לנקות את הרצפה.  בדרך כלל גלון אחד של חומר יכול להספיק לחצי שנה.

אפשר ורצוי לעבור על האריח מדי פעם עם שכבה דקה של ווקס שקוף (פראפין). תהליך זה ידגיש בצורה אופטימאלית את צבעי האריח וגם ישפר את עמידותו בפני לכלוך וכתמים.


לסיכום, כל ריצוף דורש טיפול - גם פורצלן וגם פרקט. עם טיפול נכון, ניתן ליהנות מקסמה של רצפה "חיה ונושמת". למראה החם והנעים שרצפת אריחי בטון מעוטרים וחלקים מעניקה לחלל החדר בו היא מונחת, כמעט ואין תחליף.

המאמר באדיבות

  • אריחי איילה
  • קליק לחיוג: 052-6434671
  • טלפון:
    052-6434671
  • כתובת:
    ת.ד. 48, עין איילה
  • אתר:

תגובות