הסוגים השונים של מקררים תעשייתיים למסעדות

בענף המוסדי והמזון משתמשים במגוון רחב של מקררים ומקפיאים. אלו פתרונות קירור לאחסון ותצוגה, בעלי תכונות שונות ומפרט טכני מתקדם מבחינת טמפרטורות, נראות וחיסכון בחשמל. הנה לדוגמא מספר סוגי מקררים בולטים:

א. מעדניות - אלו הם מקררים תעשייתיים המתאימים למסעדות המציעות תפריט בופה או הגשה עצמית. מעדניות מאפשרות תצוגה נוחה של פריטי המזון, כמו גם נגישות עבור קהל הלקוחות. מעדניות יכולות להגיע בדגמים שההבדלים ביניהם הם בגודל ובמידות. מעדניות משמשות לתצוגת נקניקים, גבינות, דגים מעושנים וכמובן פירות וסלטים. במסעדות משתמשים במעדניות עם יחידת מנוע פנימי, בקרת שליטה דיגיטלית ונוחה, שיטת קירור מאולץ ותאורה פנימית מחמיאה.

ב. מקפיאי אמבטיה - אלו מקררים תעשייתיים שמיועדים למטבח של מסעדות, בתי מלון ורשתות גדולות של בתי קפה או רשתות מזון. מקפיאי אמבטיה פתוחים מתאימים לתצוגת בשרים, בצקים ומוצרי מאפה, אך במסעדות נהוג להשתמש במקפיאים סגורים לצורך אחסון של חומרי הגלם. במקפיאים יש בדרך כלל יחידת מנוע חיצונית, בקרת שליטה דיגיטלית, הקפאה יבשה בעלת מסך אוויר, גופי חימום למניעת הצטברות אדים והזעה ואמבטיית ניקוז עם הפשרות אוטומטיות.

ג. מקררים עומדים - אלו המקררים הנפוצים ביותר במסעדות. בניגוד למקפיאים, מקררים אלו משמשים לאחסון של מוצרים בטמפרטורות החדר או עד טמפרטורת הקפאה בלבד. היתרון של מקררים עומדים הוא שטח מועט יחסית שהם תופסים במסעדה. בנוסף, אפשר לסדר עליהם את המוצרים בקלות כדי לאחסן פריטים גדולים. מקררים עומדים מגיעים בגדלים שונים והחלוקה היא על פי גודל וסוג הדלת. האפשרויות הן הצבת מקרר עם דלת אטומה או שקופה.

איך בוחרים מקרר למסעדה?

בעלי מסעדות שרוצים לבחור בין פתרונות קירור שונים צריכים קודם כל להגדיר את הצרכים שלהם. עליהם להבין כמה פריטי אחסון הם מעוניינים להציב בתוך המקפיאים, לברר מול אנשי מקצוע את המפרט הטכני של המקפיאים החדשים ולשים לב להבדלי צריכת אנרגיה.

הבחירה גם מתבצעת לפי סוג המזון שמוגש במסעדה. כאן ניתן לראות הבדלים בין מקררים למוצרי בשר, לעומת מקררים למוצרי חלב שמיועדים לקפיטריות. 

המאמר באדיבות

תגובות