התחדשות עירונית בחיפה?

"בשנים האחרונות החליטה עיריית חיפה להתחיל להתמודד עם השכונות הוותיקות ולקדם בהן התחדשות עירונית, במקביל לבניית שכונות חדשות." כך כותבת שני שילה במאמר בדה-מרקר ומתמקדת בואדי סאליב וקמפוס הנמל. אבל לא הכל כמו שטוענת העיריה וביקורת על התנהלותה לא חסר.

 

"העירייה מאפשרת רק לסטודנטים להתגורר בקמפוס הנמל" אומרת עינת קליש-רותם, יו"ר עמותת האדריכלים בחיפה, "אבל סטודנטים הם לא תושבים קבועים עם זיקה אמיתית למקום. אחד הכללים הראשונים לההתחדשות עירונית בחיפה?תחדשות עירונית מוצלחת הוא אוכלוסייה שמחויבת למקום עם לוקל-פטריוטיזם."

 

ואדי סאליב מוזכר בכתבה כאזור שבו עשוי להתחולל אפקט "נווה צדק" - תהליך שבו שכונה מוזנחת עם אוכלוסייה ממעמד סוציו-אקונומי נמוך נהפכת לפנינת נדל"ן. לדעת מהנדס העיר חיפה, האדריכל אריאל וטרמן, זה הזמן של ואדי סאליב: "נכון שהיזם הראשון נתקל בקשיים, אבל הוא גם ירוויח יותר. כשאני למדתי אדריכלות, חברים שלי קנו חושות בנווה צדק. כולם צחקו עליהם. נכון שהראשונים אוכלים אבנים, אבל בסוף הם ירוויחו יותר מכולם". אבל למרות שהעיריה רוצה בכך ומשפצת תשתיות, והיזמים משגיחים ומחפשים הזדמנות, גם כאן הבירוקרטיה שמה מקלות בגלגלים כשיד אחת של העיריה מעודדת והשניה מעכבת את הפיתוח.

 

חיפה היא עיר של הזדמנות מוחמצת. עיר עם נוף יחודי, מוקדי תעסוקה, תיירות, מסחר... ובכל זאת היא מתקשה ליצור את המרכז העירוני הצעיר והאינטנסיבי שיהווה חלופה איכותית לתל אביב.

תגובות