למרות השכר הנמוך - רוצים ללמוד אדריכלות

שתי כתבות מעניינות שפורסמו השבוע עוסקות בשכר בשוק. מצד אחד אדריכלים - לימודים מבוקשים המובילים לתנאי עבודה קשים ושכר נמוך, ומצד שני מהנדסי בנין - מסלול שמשווע לסטודנטים ובסיומו עבודה מובטחת בשכר גבוה. מסתבר שהדימוי חשוב יותר מהשכר.

כתבה בדה-מרקר מציגה את בוגרי הלימודים לאדריכלות. 8 שנים של לימודים וסטאז' ובסיומם מצפה לאדריכל הצעיר שכר של 8000 שקל לחודש שלא יתקדם הרבה מעבר לכך גם בהמשך. "אדריכלים ותיקים" נאמר בכתבה, "מספרים על הידרדרות במעמדו של האדריכל מאז שנות ה–90, המתבטאת בשחיקה בשכר שנובעת מירידה בשכר הטרחה. הגורמים לכך הם בעיקר היצף של משרדי אדריכלים וכניסה לענף של בעלי מקצועות משיקים - כמו הנדסאים ומעצבים, המכרסמים בעבודת האדריכל."
בכתבה בגלובס מוצג הצד השני של המטבע - למרות השכר הגבוה והעבודה המובטחת מסתבר שסטודנטים לא רוצים להיות מהנדסי בניין. מהנדס ללא ניסיון ייחטף על ידי משרדי התכנון בשכר של 8000 עד 12,000 שקל ולאחר חמש שנים יוכל להרוויח גם 20 אלף שקל לחודש.

האמת היא שלמרות שהמקצועות קרובים בעיסוקם עד כדי השקה, הדימוי של כל אחד מהם יוצר הפרדה ברורה. למקצוע האדריכלות מגיעים סטודנטים שמתעניינים יותר ביצירתיות ועיצוב ופחות בצד הריאלי. בפקלמרות השכר הנמוך - רוצים ללמוד אדריכלותולטות להנדסה המצב הפוך ואז התחרות היא מול השכר בהנדסת תוכנה ולא מול אדריכלות. מעניינת גם החלוקה בין גברים ונשים בשני המקצועות. בעוד ש 60% מבוגרי הלימודים לאדריכלות הן נשים, בהנדסת בניין מדובר במיעוט של כ 10%.

תגובות