הרחבת מוזאון רמת-גן בית כהנא

השראות
מקור ההשראה לצורניות של כל אחת מהגלריות הינו בית כהנא, בתכננו של האדר\\\' יעקוב רכטר, הבנוי משלוש מנסרות שחוצה אותן ציר הכניסה למבנה.
גן הגלריות הוא מעין פירוק והרכבה מחדש של בית כהנא במטרה ליצור חויה מוזיאלית הקושרת בין הגלריות השונות ומיחדת כל אחת ואחת מהן בעת ובעונה אחת
הבחירה בצבע הלבן לקירות הגלריה מרפררת לשני מושגים: אדריכלי ואוצרותי.
הצבע הלבן מתקשר לבניה המודרנית בארץ (עיר לבנה וגו\\\')
כמו כן, הוא מתייחס לתפיסה האוצרותית של המוזיאון כקופסא לבנה המשמשת רקע ניטרלי ליתרות האומנות וכן מאפשרת למבקר להסתובב במוזיאון ללא הכוונה חללית ולחוות את האומנות בסדר שהוא עצמו קובע.
הבחירה בפלגל לחיפוי הקירות החיצוניים של הגלריות נבעה ממספר סיבות
כחיבור לאחד מעקרונות המודרניזם שרואה בעיטורים כתובות קעקע של המבנה בחרנו בחומר בעל עושר טקסטורלי על מנת ליצור גלריות פשוטת מבחינה צורנית אך בעלות מורכבות חזותית
החתך של החומר מאזכר את קו הגגות של בית כהנא
זהו חומר המשמש בתחום הבנייה הקלה מה שמתחבר לשאיפה להתערבות מינימלית באתר

אדריכלות - דורון חזן בשיתוף ענת אלפרוביץ

מציגי הפרויקט

  • Architext - דורון חזן
  • כתובת:
    [email protected]

תגובות