עיצוב דירה בחולון

עיצוב דירה בחולון
חלוקה ועיצוב לדירה בחולון יצרו הזדמנות לדיאלוג בין פנים וחוץ, בין הדירה והנוף הייחודי הנשקף ממנה.

לקוחותינו בפרויקט זה הם זוג בשנות השישים לחייו עם ילדים בוגרים שכבר עזבו את הבית ואינם מתגוררים עימם. למעשה לא היה להם צורך ב-6 חדרים ורצונם היה ליצור דירת 4 חדרים מרווחת שתאפשר להם מרחב אירוח לילדים ולנכדים בביקוריהם מחד ומאידך שגרת חיים נוחה ומפנקת ומקום שיהיה נעים להתבגר בו.
בהתאם לדרישה תוכננה הדירה מחדש עם חלוקה חדשה של החלל תוך התייחסות למגבלות הקיימות – מיקום הכניסה לדירה, ממ"ד, קווי ביוב ראשיים. על החלל הציבורי (מטבח, פינת אוכל, סלון) וחדר השינה הושם דגש עיקרי. דרישה נוספת הייתה ליצור "בית חכם" – שליטה ע"י מחשב מרכזי על כל המערכות בבית : תריסים חשמליים, וילונות חשמליים, מערכת מיזוג, חימום תת ריצפתי, מערכות סאונד, מערכות אודיו וידאו, אזעקה וגלאים, מצלמות, מערכת תאורה וכו'.
לאחר שלב התכנון הושקעה מחשבה רבה בעיצוב הפנימי ובחירת חומרי הגמר. ממרפסת הדירה נשקף במלוא הדרו, מוזיאון העיצוב שתוכנן ע"י רון ארד. נוף זה העניק השראה לעיצוב האלמנט המרכזי בסלון, המקיים דיאלוג בין הפנים והחוץ, יוצר חיבור בלתי אמצעי עם הסביבה ומשרה אווירה נעימה.

החלל הציבורי
האלמנט המרכזי בסלון הינו קיר מעוגל בעל קורות מדורגות היוצר המשכיות לקורות הפלדה המרחפות של מוזיאון העיצוב, כך שנוצרת תחושה של תנועה והמשכיות, כאילו הקורות מן החוץ נכנסות פנימה.
הקיר נבנה מצלעות עץ וחופה בלוחות דיקט. על מנת להימנע מתיבת תהודה של הקיר, החלק הפנימי של הקיר חופה בספוג אקוסטי לבליעת רעשים. על הדיקט נמרח שפכטל שלוטש למשטח בעל מרקם חלק. בין הקורות הותקן פס תאורת לדים שיוצר תחושה של ניתוק וריחוף הקורות. הצבעים של הקורות נבחרו בהתאם למדרג הצבעים הקיים בקורות של המוזיאון. הצבעים החמים יחד עם הצורה המעוגלת של הקיר, מעניקים לחלל תחושת "חיבוק חם". הדומיננטיות של הקיר בחלל הכתיבה מראה נייטרלי של שאר האלמנטים מסביב. מערכת הישיבה המורכבת מספה בצורת קשת ושתי כורסאות יחיד בעלות גב מעגול, יוצרו בהזמנה מיוחדת, כך שיתאימו לצורה הקשתית של הקיר. במרכז מערכת הישיבה שולחן עגול בקוטר של 80 ס"מ שבנוי מפרוסת עץ סקוויה עם רגל מתכת. גוף תאורה עגול צמוד לתקרה במראה מינימליסטי מפזר אור נעים ורך. גוף תאורה נוסף בעלת צורת ספירלה מעל פינת האוכל תואם בצורתו לזרימת הקיר המדורג.

קיר הצפייה לטלוויזיה ניבנה במראה מרחף עם תאורת לדים להדגשת מסך הצפייה ותחושת הריחוף. קיר המטבח חופה בזכוכית מודפסת צבעונית, ומשטחי העבודה הינם מקוריאן לבן בדרגת ברק מט. במרכז המטבח עומד אי המשמש לעבודה וישיבה. להשלמת המראה נבחרו כיסאות בר אדומים וגופי תאורה אדומים תלויים.

חדר שינה הורים
חדר מרווח של כ-30 מ"ר עם ריצפת פרקט בצבע מהגוני המעניקה חמימות לחדר. בחדר תקרה מונמכת בה מותקנים מערכות מיזוג, תאורה וסאונד. המיטה ה"מרחפת" נבנתה בהזמנה מיוחדת עם גב מיטה מרופד ושידות תלויות. ממול המיטה הוקם קיר מעוגל מרחף מעץ צבוע לטובת מערכת צפייה. בחדר הוגדרה פינת הסבה עם 2 כורסאות מרופדות ומרווחות ושולחן עגול תואם. קיר זכוכית מפריד בין חלל חדר השינה לחדר הרחצה,בו מקלחון גדול בעל משטח דריכה מעץ טיק בורמזי ייחודי ופריק ומתחתיו אגנית בנויה המנקזת את המים. כיור ומשטח מקוריאן, מראה עם תאורת לד ומפשיר אדים.
התוצאה הסופית הינה דירה עירונית, מרווחת, מעוצבת, נעימה ומפנקת עם מערכות טכנולוגיות מתקדמות הנשלטות ע"י מחשב מרכזי, המקיימת דיאלוג בין הסביבה החיצונית לחלל הפנימי ועונה על הדרישות והצרכים של בני הזוג הגרים בה.

הלקוחות: זוג בשנות השישים לחייו עם ילדים בוגרים שכבר עזבו את הקן.
דירה: דירה חדשה בפרויקט של הקבלן זלמן זכריה בחולון סמוך למוזיאון העיצוב.
דירת 6 חדרים, קומה 8, כ- 140 מ"ר עם מרפסת מערבית.
צילום: שי אפשטיין
עיצוב: עובד קדם, סטודיו קדם לעיצוב ואדריכלות, 2378546 - 052,
[email protected]

מציגי הפרויקט

  • סטודיו קדם
  • קליק לחיוג: 052-238546
  • טלפון:
    052-238546הצג
  • כתובת:
    שבט 45 מודיעין
  • אתר:
    הצג

תגובות