מי עמיד יותרלפגיעת טיל?
פורום הנדסה / קונסטרוקציה
פורום הנדסה / קונסטרוקציה משמש לייעוץ הנדסי, בין מהנדסים ועם מהנדסים, לכל נושא הקונסטרוקציה וההנדסה האזרחית, זה המקום להתייעץ, לשאול ולקבל מידע ממהנדסים / קונסטרוקטורים ובעלי מקצוע.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
עומס על רצפת סלון בבניין
21.05 (15:22)
ברצוני לרכוש אקווריום פינתי ולהציבו בפינת הסלון מצרף צילום מסך של האקווריום אשר יוצב על גבי מעמד מתאים .
משקלו העצמי של ה האקווריום ללא מים כ 40 ק"ג שהוא מלא זה 190 ליטר מים כלומר יחד 230 ק"ג
שאלתי האם הרצפה תעמוד במשקל כזה הבנתי שבישראל הרצפות עומדות במשקל של עד 150 ק"ג למטר רבוע.
מידות האקווריום רדיוס 0.7 מטר בכל פינה גובה 0.6 מטר . מצורף שרטוט טכני. שאלתי האם אפשר לרכוש כזה אקווריום ולהעמידו בפינת הסלון ? האם זה בטיחותי ולא עשוי לגרום לקריסת הרצפה ?
משקלו העצמי של ה האקווריום ללא מים כ 40 ק"ג שהוא מלא זה 190 ליטר מים כלומר יחד 230 ק"ג
שאלתי האם הרצפה תעמוד במשקל כזה הבנתי שבישראל הרצפות עומדות במשקל של עד 150 ק"ג למטר רבוע.
מידות האקווריום רדיוס 0.7 מטר בכל פינה גובה 0.6 מטר . מצורף שרטוט טכני. שאלתי האם אפשר לרכוש כזה אקווריום ולהעמידו בפינת הסלון ? האם זה בטיחותי ולא עשוי לגרום לקריסת הרצפה ?
האם קורה של מבנה יכולה לשאת 700 ק"ג
8.03 (22:21)
ברצוני להניח תיבת מתכת השוקלת 700 ק"ג על רצפת המשרד במבנה משרדים חדיש (נבנה לפני 7 שנים)
הכוונה להניח התיבה מעל קורה שחוצה את רצפת החדר במקום תיבה דומה המונחת היום ושוקלת 350 ק"ג)
ממדי התיבה הם
רוחב 60 ס"מ
עומק 50 ס"מ
גובה 150 ס"מ
אין לי יכולת לבצע שינויים כל שהם בחדר (חיזוקים וכו...)
לפני שאני פותח תיק אצל קונסטרוקטור
האם הדרישה ריאלית? האם יש סיכוי שתאושר - או שהסיכוי קלוש
תודה
הכוונה להניח התיבה מעל קורה שחוצה את רצפת החדר במקום תיבה דומה המונחת היום ושוקלת 350 ק"ג)
ממדי התיבה הם
רוחב 60 ס"מ
עומק 50 ס"מ
גובה 150 ס"מ
אין לי יכולת לבצע שינויים כל שהם בחדר (חיזוקים וכו...)
לפני שאני פותח תיק אצל קונסטרוקטור
האם הדרישה ריאלית? האם יש סיכוי שתאושר - או שהסיכוי קלוש
תודה
שאלת קצת יוצאת דופן בנוגע לעומס בבריכה
17.05 (16:22)
שלום לכולם
מקווה שהשאלה קשורה לפורום ורלוונטית
ש לי שטח גינה מלבני מוגבל עם רוחב של 2.7 מטר עד 9 מטר.
בכל קיץ הנחנו בריכה של INTEX בגודל של 2 על 4 מטר
דיברתי עם מספר יבואנים
והציעו לי לבחון אופציה של לקחת 2 בריכות של 2X4 ולחבר ביניהם על ידי חיתוך דופן ברוחב מכל צד והדבקה עם דבק PVC חזק ואולי גם הלחמה או תפירה.
הנקודה שמטרידה אותי היכולת של הבריכה החדשה לעמוד בעומסים להתחשב בחוק ארכימדס וhydrostatic pressure וכן בחולשה בנקודות חיבור הדפנות וכו.... וכמה רגליים על להוסיף כדי לחזק את העמידה בעומס
1. כיצד עלי לבצע את החישוב של העמידה בעומס לאור זה שעדיין רוב העומס הוא כלפי הקרקע ?
2. אשמח לטלפון של מהנדס שיוכל לסייע בתשלום בתכנון
מצב התמונות של מבנה הבריכה
בתודה מראש
מקווה שהשאלה קשורה לפורום ורלוונטית
ש לי שטח גינה מלבני מוגבל עם רוחב של 2.7 מטר עד 9 מטר.
בכל קיץ הנחנו בריכה של INTEX בגודל של 2 על 4 מטר
דיברתי עם מספר יבואנים
והציעו לי לבחון אופציה של לקחת 2 בריכות של 2X4 ולחבר ביניהם על ידי חיתוך דופן ברוחב מכל צד והדבקה עם דבק PVC חזק ואולי גם הלחמה או תפירה.
הנקודה שמטרידה אותי היכולת של הבריכה החדשה לעמוד בעומסים להתחשב בחוק ארכימדס וhydrostatic pressure וכן בחולשה בנקודות חיבור הדפנות וכו.... וכמה רגליים על להוסיף כדי לחזק את העמידה בעומס
1. כיצד עלי לבצע את החישוב של העמידה בעומס לאור זה שעדיין רוב העומס הוא כלפי הקרקע ?
2. אשמח לטלפון של מהנדס שיוכל לסייע בתשלום בתכנון
מצב התמונות של מבנה הבריכה
בתודה מראש
עסקים קטנים ובינוניים
31.10 (11:36)
הוצאות בעסק קטן שאין לו ממשרד, הוא סעיף האירוח.
היום בעלי עסקים קטנים ובינוניים רבים עובדים ועורכים פגישות בבתי קפה. לפעמים גם משתמשים בהם כתחליף למשרד מטעמי חיסכון.
כשמדובר בניהול עסק קטן בבתי קפה, ההוצאות יכולות להגיע לכ-100 ש"ח ביום, אך למרבה הצער הן אינן מוכרות לצרכי מס כמו החניה, דלק, הסלולרי או מחשב.
משהו צריך להשתנות!
www.bizmak...0d7d3a300/
היום בעלי עסקים קטנים ובינוניים רבים עובדים ועורכים פגישות בבתי קפה. לפעמים גם משתמשים בהם כתחליף למשרד מטעמי חיסכון.
כשמדובר בניהול עסק קטן בבתי קפה, ההוצאות יכולות להגיע לכ-100 ש"ח ביום, אך למרבה הצער הן אינן מוכרות לצרכי מס כמו החניה, דלק, הסלולרי או מחשב.
משהו צריך להשתנות!
www.bizmak...0d7d3a300/
שבירת קיר נישה של המקרר במטבח
4.08 (09:21)
מסמכים דרושים לבדיקת קונסטרוקטור
23.05 (19:00)
איזה מסמכים צריך לבקש מהקבלן,
בשביל קונסטרוקטור, מבחינת יסודות בניין
ומעבר חשמל וצינורות בבית?
בבניין דירות
בשביל קונסטרוקטור, מבחינת יסודות בניין
ומעבר חשמל וצינורות בבית?
בבניין דירות
פתיחה קטנה בקיר הדף למזגן
12.05 (13:34)
בריכה מתנפחת בגג
18.04 (11:11)
תכנון הסדרי תנועה
23.12 (15:30)
היי מהנדסת בניין, מחפשת עבודה נוספת כמתכננת הסדרי תנועה/הסדרי תנועה זמניים תוכלו להמליץ לי על חברות שמחפשות פרילנס בתחום?
חלון חדש בממד
24.04 (13:54)
לנסר בקיר הממד ולהתקין חלון תיקני בממד.(הערה החלון הקיים לא שמושי כיוון שסגרנו מרפסת אליה פנה)
תקרת בלוקים
2.01 (14:28)
שלום רב,
האם ניתן לתלות משקל של 300 קילו על תקרת בלוקים בדרך כלשהי שעדיין תהיה בטיחותית?
שואלת מכיוון שאין לי ניסיון או ידע בתחום הקונסטרוקציה ורוצה לתלות בביתי aerial tissue (בד המשתלשל מהתקרה עליו מבצעים תרגילים אקרובטיים), כך שזה צריך להיות מסוגל להחזיק משקל אדם ובטיחותי. אודה לכל עזרההכוונה בנושא.
האם ניתן לתלות משקל של 300 קילו על תקרת בלוקים בדרך כלשהי שעדיין תהיה בטיחותית?
שואלת מכיוון שאין לי ניסיון או ידע בתחום הקונסטרוקציה ורוצה לתלות בביתי aerial tissue (בד המשתלשל מהתקרה עליו מבצעים תרגילים אקרובטיים), כך שזה צריך להיות מסוגל להחזיק משקל אדם ובטיחותי. אודה לכל עזרההכוונה בנושא.
הוצאת היתר לתוספת למרפסת הקומה 7
30.12 (10:33)
מחפשת מהנדס בנין
הכנת תכניות לקבלת היתר מרפסת מקונסטרוקצית ברזל
הכנת תכניות עבודה קונסטרוקציה.
פיקוח עליון קונסטרוקציה
ההיתר תוספת למרפסת קיימת בקומה 7 לשני דיירים בקומה.
הבניין בראשון לציון
הכנת תכניות לקבלת היתר מרפסת מקונסטרוקצית ברזל
הכנת תכניות עבודה קונסטרוקציה.
פיקוח עליון קונסטרוקציה
ההיתר תוספת למרפסת קיימת בקומה 7 לשני דיירים בקומה.
הבניין בראשון לציון
קונסטרוקטור
13.11 (10:20)
שלום וברכה
האם יש הבדל בין מהנדס רשום/רשוי לבין קונסטרוקטור, או שזה פשוט תרגום?
האם יש תעודה מיוחדת - אחרת ממהנדס - לקונסטרוקטור?
תודה רבה לעונים
האם יש הבדל בין מהנדס רשום/רשוי לבין קונסטרוקטור, או שזה פשוט תרגום?
האם יש תעודה מיוחדת - אחרת ממהנדס - לקונסטרוקטור?
תודה רבה לעונים
מהנדס קונסטרוקטור מחיפה והאזור לבניית ממד
17.10 (23:13)
מהנדס קונסטרוקטור לביצוע בניית ממד בבנין בחיפה. ידע ונסיון בהליכים,שירות איכותי,אמין ומהיר. מחירים סבירים.
נא לשלוח קורות חיים למייל.
נא לשלוח קורות חיים למייל.
סטודנט-מתלבט לגבי עבודה בתחום הקונסטרוקציה
22.09 (12:02)
היי,
אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת אזרחית בטכניון , ויש לי התלבטות לגבי בחירת עבודה כקונסטרוקטור במשרד. אני הבנתי (גם עבדתי קצת בשטח) שתחום ביצוע הבנייה לא בשבילי ומאוד תובעני ומתיש.
הבנתי שגם התיכנון במשרד לא מלהיב במיוחד אבל לפחות יש שעות נורמליות ולא פיזי.
אשמח לשמוע מניסיונכם איך העבודה כקונסטרוקטור, האם מעניין,ואפשרויות קידום וגיוון בעבודה.
תודה לכולם
אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת אזרחית בטכניון , ויש לי התלבטות לגבי בחירת עבודה כקונסטרוקטור במשרד. אני הבנתי (גם עבדתי קצת בשטח) שתחום ביצוע הבנייה לא בשבילי ומאוד תובעני ומתיש.
הבנתי שגם התיכנון במשרד לא מלהיב במיוחד אבל לפחות יש שעות נורמליות ולא פיזי.
אשמח לשמוע מניסיונכם איך העבודה כקונסטרוקטור, האם מעניין,ואפשרויות קידום וגיוון בעבודה.
תודה לכולם
תסבולת של פרופיל פלדה
7.08 (16:52)
שלום מעוניין לדעת תסבולת של פרופיל IPN550 - כמה עומס הוא מסוגל לשאת.
ולמעשה - אולי עדיף פרופילים (מבחינה תסבולת) IPE550 או HEA550 או HEB550 ???
ולמעשה - אולי עדיף פרופילים (מבחינה תסבולת) IPE550 או HEA550 או HEB550 ???
לימודי ניהול פרויקטים רלוונטיים לתחום של הנדסה?
29.07 (12:40)
לפני שנה בערך התחלתי לעבוד עם אבא שלי בעסק שלו בתחום של הבנייה והוא דוחף אותי לעשות תואר בהנדסת בניין כדי שאני אוכל להתקדם בתחום הזה. אני חשבתי שאולי במקום תואר אני אקח איזה קורס מקצועי יותר ממוקד כי זה נראה לי יותר נכון, אני צודק או שאני חייב גם תואר לדעתכם? כי מצאתי באתר הזה www.cbc.or...D7%9D.html קורס ניהול פרויקטים שנראה לי מתאים גם לתחום הזה אבל גם ייתן לי כלים בכלל לכל תחום שהוא, וזה הרבה יותר קצר ונוח, זה נראה לכם כיוון נכון? זה יכול לקדם אותי בתחום או לא? ונראה לכם שיקבלו אותי בכלל למרות שכתוב שזה לאנשי מקצוע בתחום? יש אולי קורסים אחרים שכדאי לי לעשות במקום תואר? מה למשל?
גלריה
23.07 (20:04)
אני רוצה להוריד גלריה מהתקרה בלבד (אין אופציה לתמיכה מהקירות הם גבס) ורציתי להשתמש במוטות הברגה,, א. האם יש משהו אחר מומלץ? ואיך מחשבנים משקל פר מוט הברגה
הנדסי
14.07 (23:03)
שינוי מיקום דלת בחדר שמתחת לממ"ד
1.07 (12:05)
שלום לכם,
יש מבנה שבו בקומה תחתונה רוצים לשנות מיקום פתח בחדר שמעליו יש שלושה או ארבעה קומות ממ"דים.
כמובן שקירות החדר הזה עשויים בטון, אבל עם ברזל מינ'.
האם ניתן באופן עקרוני לסתום פתח ולפתוח במקום אחר?
האם זה הורס את חוזק חדרי הממ"ד שמעל?
תודה!
יש מבנה שבו בקומה תחתונה רוצים לשנות מיקום פתח בחדר שמעליו יש שלושה או ארבעה קומות ממ"דים.
כמובן שקירות החדר הזה עשויים בטון, אבל עם ברזל מינ'.
האם ניתן באופן עקרוני לסתום פתח ולפתוח במקום אחר?
האם זה הורס את חוזק חדרי הממ"ד שמעל?
תודה!
היי! יש לי שאלה בכלליות ושמח ...
9.06 (16:47)
היי! יש לי שאלה בכלליות ושמח מאאאאאאד לתשובה!
האם חלל בגודל 10*12 מטר יכול להתקיים באיזושהי דרך ללא עמודים באמצע החלל?
האם חלל בגודל 10*12 מטר יכול להתקיים באיזושהי דרך ללא עמודים באמצע החלל?
בוודאי...
7.07 (13:05)
אפשרי והכל זה עניין של עובי וסוג התקרה ומחיר שאת מוכנה לשלם
תקרת טרנספורמציה
9.06 (09:11)
שלום,
מה עושים כאשר קולטנים וצמגים (בשלב תכנון) מקומות עליונות מגיעים לתקרת מרתף בה יש תקרת טרנספורמציה עבה? האם אפשרי לעבור בשרוול והאם ישנה עדיפות למעבר אופקי/אנכי בקורה במידת הצורך?
מה עושים כאשר קולטנים וצמגים (בשלב תכנון) מקומות עליונות מגיעים לתקרת מרתף בה יש תקרת טרנספורמציה עבה? האם אפשרי לעבור בשרוול והאם ישנה עדיפות למעבר אופקי/אנכי בקורה במידת הצורך?
קורות רוחב
3.06 (17:46)
שלום,
קניתי דירה למשתכן ובתכניות היה רשום שהמרפסת פתוחה ללא קירוי. גם בתכנית של גג הבניין "רואים" את המרפסת שלי. מצא חן בעיני מאוד במיוחד לצורך בניית סוכה במרפסת. הבעיה היא שעכשיו בפועל יש 3 קורות לרוחב המרפסת כשבתכניות ובדגמים של הבניין היה רק מסגרת בטון מסביב למרפסת. מצב שכזה יכול "לחלק" לי את הסוכה דבר שייגרום לעוגמת נפש עצומה שהרי קניתי קומה יחסית גבוהה כאדם דתי רק בגלל שבדירה זו יש אפשרות לסוכה ועכשיו יש מצב שאני אצטרך "לחלק" את המרפסת ל4 סוכות....
אני שואל - מה העובי של כל קורה והאם זה שונה מבניין לבניין? לדעתי זה יותר יפה ויחסוך את הצורך בפרגולה אבל עדיין מפריע לי הקורות באם הםן מעל 30 ס"מ.
מצרף תמונה של הבניין שניתן לראות אולי לקבל הערכה לעובי הקורות.
גודל המרפסת 555X300.
תודה
קניתי דירה למשתכן ובתכניות היה רשום שהמרפסת פתוחה ללא קירוי. גם בתכנית של גג הבניין "רואים" את המרפסת שלי. מצא חן בעיני מאוד במיוחד לצורך בניית סוכה במרפסת. הבעיה היא שעכשיו בפועל יש 3 קורות לרוחב המרפסת כשבתכניות ובדגמים של הבניין היה רק מסגרת בטון מסביב למרפסת. מצב שכזה יכול "לחלק" לי את הסוכה דבר שייגרום לעוגמת נפש עצומה שהרי קניתי קומה יחסית גבוהה כאדם דתי רק בגלל שבדירה זו יש אפשרות לסוכה ועכשיו יש מצב שאני אצטרך "לחלק" את המרפסת ל4 סוכות....
אני שואל - מה העובי של כל קורה והאם זה שונה מבניין לבניין? לדעתי זה יותר יפה ויחסוך את הצורך בפרגולה אבל עדיין מפריע לי הקורות באם הםן מעל 30 ס"מ.
מצרף תמונה של הבניין שניתן לראות אולי לקבל הערכה לעובי הקורות.
גודל המרפסת 555X300.
תודה
בלוקים של פרופילי פלדה
22.04 (13:46)
מחפשת קבצי dwg של אלמנטי AZ המשמשים לתימוך בהחדרה בעיקר בסביבה ימית. זהו פרופיל בצורת "Z" עם "אזניים" כך שניתן לחבר את האלמנטים אחד לשני וליצור קיר שלם.. אשמח אם למישהו יש מושג היכן ניתן למצוא. באתרי חברות הייצור/אספקה יש רק קבצי PDF..
עקבו אחר פורום הנדסה / קונסטרוקציה
RSS