פורום תאורה
פורום זה עוסק בסוגי נורות, עיצובים בגופי תאורה, התקנות, חומרים, שילובי התאורה בעיצוב הבית ועוד
תנאי השימוש בפורום
מרדגי
5.12 (16:21)
בה האם אפשר לקבל ייעוץ ממישהו לגבי תאורה אם יש לי תוכנית ?
דיאנה
17.11 (15:39)
היי אני מעוניינת לעשות פרופיל תאורה בחלל של 9 מ' אורך על 3 מ שזה החלל של הסלון והכניסה לבית
שזה ארוך וצר
התכנון שזה יהיה פרופיל תאורה מגנט עם עוד 4 גופי תאורה צמודי תקרה צילינדרים 2 ליד הספה ו2 יותר קרוב למזנון
החשמלאי טוען שהפרופילים לא נותנים מספיק אור בחללים
וניסה להוריד אותי מזה
ולא בא לי לעשות הסטנדרט שזה גופים באמצע החלל
עזרתכם ותגובתכם בבקשה
אביה
25.02 (17:28)
היי !
משפצת דירה ומתקינה חשמל תלת פאזי.
אשמח לדעת מתי משתמשים בשקע כוח ומתי בשקע תלת פאזי ?
יעקב
12.09 (17:34)
אני רוצה להזמין נורות לד של פיליפס מאמזון,
אבל נוכחתי לראות, שבסיס הנורות בארץ הוא e27' ואילו הנורות באמזון הם e26
האם זה משמעותי, וזה לא יתאים.
תודה רבה
ראומה
24.04 (10:44)
היי יש לי קורה חיצונית שמקיפה את הבית אשמח לשמןע המלצה למקם ספוטים בצורה קצת שונה, הכוונה אולי לא בשורה אולי למרכז יותר, בכל אופן מה המרחק בין ספןט לספוט והאם אני צריכה הכנה אחרת אם ארצה ספוט מרובע ולא עגול, תודה על המענה
גלית אשל
13.03 (01:10)
רכשתי צמוד תקרה מלבני 60w 5100lm למטבח והגוון שהתקבל צהוב וצורם . האם יש דרך יצירתית להדביק פילטר שירגיע את הגוון הצהוב ?
ענבל
7.03 (14:31)
מרפסת ללא תקרה (קומה אחרונה), מקורה חלקית בפרגולה אלומיניום להצללה. גודל המרפסת 3.70 על 14 מטר. מעקות זכוכית. על קיר אחד (היציאה מהבית למרפסת) יש 5 נק' לתאורת קיר. אני יודעת שהכל תלוי בכמה מואר אנו רוצים, אבל האם יש המלצה כמה צריך כדי שיהיה מספיק מואר לישיבה, אירוח, אוכל וכו' ומצד שני לא מסנוור? תאורת לד באיזה עוצמה נדרש? (3000K) הציעו לנו גוף רוחב 60 ס"מ 45w או גוף 40 ס"מ 30w מה מהם יותר מתאים ונדרש? האם הקטן מביניהם מספיק? האם משהו אחר מומלץ? תודה
רינה
30.11 (14:00)
שלום, בנברשת שקניתי באיקאה כתוב שכל נורה צריכה להיות מקסימום 13 וואט. יש שם 5 נורות. האם זה קריטי לא לחרוג מזה? בטעות קניתי 5 מנורות לד של 22 וואט כל אחת. מה המשמעות שיש לזה?
יוליה
18.11 (09:41)
שלום לכל היועצי תאורה
היכן מומלץ ללמוד את הנושא באופן מקצועי? כולל מוסדות בחו"ל, אם אתם מכירים. במחשבה שהיום הכל בזום והכל אפשרי.
תודה מראש
יוני
28.06 (23:17)
האם ניתן לשלב תאורה קאה וחמה בחלל אחד גדול שבו גם סלון ומטבח?
מה התאורה המומלצת יותר לסלון/מטבח?
תודה
יוני
29.06 (23:46)
בהמשך לשאלה אם אעשה כמה הדלקות בסלון חלק של ספוטים 6000k ופס צבירה של 4000k בהדלקות נפרדות גם לא מקובל?
עמי
10.01 (17:38)
שלום,
מעוניין לדעת היכן ניתן להשיג פסי לדים 8 מ"מ זרם קבוע לצורך תיקון גופי תאורה יקרים.
גופי תאורה שעולים אלפי שקלים ניתנים לתיקון בעלות נמוכה על ידי החלפת פס הלד התקול אך לא הצלחתי למצוא - יש רק פסי לדים למתח קבוע שהם בעוצמה חלשה ואינם מתאימים לעבודה עם דרייבר לדים המקורי
הילה
2.10 (17:43)
שלום.
קניתי מנורה תלויה מהום סנטר כדי לתלות אותה מעל האי. כשתלינו אותה חוטי החשמל נשארו עקומים וזה לא נראה אסטתי ויפה...
יש דרך ליישר/למתוח את החוטים כדי לפתור את הבעיה?
מאיר
4.08 (17:14)
היי,
הזמנתי מספר נורות LED אשר תומכות בדימר מסין.
ניסיתי לחבר נורה אחת לניסיון וכתוצאה מכך נשרפה אותה הנורה ונפל פקק החשמל במיידי (וכך התברר לי שהנורות שנשלחו אינן תומכות בדימר), לאחר שהרמתי את פקק החשמל בחזרה, כל הנורות נשארות דולקות באופן קבוע, וסיבוב מפסק הדימר אינו מכבה את האור כלל, רק הורדת פקק החשמל מכבה את האור.
החלפתי את המפסק דימר במפסק תאורה רגיל על מנת לנסות ולהבין היכן הבעיה, ואכן הנורות נדלקות ונכבות כמו שצריך ולא נשארות דולקות באופן קבוע כאשר משתמשים במפסק רגיל ולא במפסק הדימר שלי.
לפני שאני קונה מפסק דימר חדש (להבנתי מחירו של אחד איכותי הוא בסביבות 150-200 ש"ח) רציתי לשאול האם מישהו כאן יודע להגיד לי האם החלפת מפסק הדימר הישן באחד חדש תפתור את הבעיה שתיארתי - שהנורות דולקות באופן קבוע? או יתכן תקלה אחרת שאיני מודע אליה?
תודה
קרין ומירב
12.06 (11:42)
איזה סוג תאורה/מנורות שמים בתוך בריכת דגים?
חשוב שהתאורה לא תפגע בצמחי המים ובדגים
רועי
12.05 (17:35)
שלום
אני מחפש מנורה שקוע קיר לד למסדרון פנימי בבית לקיר בעובי 7 ס"מ
אבל שהעומק שלו יהיה 3 ס"מ.
קיים דבר כזה?
תודה.