פורום אזעקה, מצלמות ובית חכם

פורום אזעקות, מצלמות ובית חכם עוסק בכל הפתרונות לבית חכם, אזעקות, פורום מצלמות אבטחה, שאלות לבעלי מקצוע, רעיונות ואף מהווה במה להצגת מוצרים חדשים בתחום והמלצות על בעלי מקצוע ומוצרים מומלצים.

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

פימא האנטר - שגיאת מתח גלאים

יובל 25.10 (20:59)
כמו בכותרת. המתח בפועל 13 וולט. איפוס חא עזר. יש מה לעשות?
ניתן להשיג לוח חדש של האנטר משנת 2007, או קפטיין? איפה?

תודה.
הוסף תגובה קישור ישיר

תקלה במערכת פימה force keyboard KLR500

Jac 1.06 (09:10)
אם אפשר לעזור בפתרון הבעיה בתצוגה. תודהתקלה במערכת פימה  force keyboard KLR500
הוסף תגובה קישור ישיר

איך מכבים?? עזרה דחופה

מאור 10.09 (22:53)
איך מכבים את האזעקהאיך מכבים?? עזרה דחופה
הוסף תגובה קישור ישיר

גלאי דורך את האזעקה

רוני 9.10 (00:06)
לפתע אחד מגלאי הקו דורך את האזעקה למצב בית 1 כשעוברים לידו ומנטרל את האזעקה כשעוברים לידו שוב
בדקתי את הגדרות הפעלה אוטומטית ולא מוגדר כלום
כפתרון זמני כיסיתי את אותו גלאי
מה יכולה להיות התקלה ?
הוסף תגובה קישור ישיר

דריכת מערכת על ידי גלאי

יחזקאל 30.01 (02:48)
אם מדובר במערכת פימא, אין הגדרה שסגירת מעגל בגלאי תדרוך מערכת.
כדאי להזמין טכנאי
שנאן 0526769269
הוסף תגובה

שאלה לגבי גלאי וילון

לילך 12.08 (23:09)
שלום רב, היכן בדיוק יש למקם גלאי וילון חיצוניים בתכנית החשמל - האם הם יוצאים בקיר חיצוני סמוך לחלון, או שהיציאה אמורה להיות בפתח אור עצמו?
תודה רבה
הוסף תגובה קישור ישיר

גלאי וילון חיצוניים

יחזקאל 30.01 (02:50)
גלאי וילון חיצוניים מורכבים בד"כ על הקיר החיצוני.
יש גלאים שמותקנים בתוך מסגרת החלון.
הוסף תגובה

אפליקציית פימא

אבינור 7.01 (16:12)
שלום
ברשותי אזעקה של פימא האנטר 8-144.
יש לי מודול WIFI 500, החלפתי את הרכיב לגרסא 7.02, הלוח מקשים הוא RNX800
רציתי לדעת איך אני עושה צימוד לאפליקציית ענן 3.0
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

לקראת התקנה של מצלמות בבניין

דנה 27.10 (12:20)
היי, אחרי הרבה ויכוחים בין בעלי הדירות אצלנו, החלטנו להציב שתי מצלמות בבניין, אחת ליד החדר זבל והשנייה ליד הכניסה ללובי. החשש של הרבה אנשים בבניין זה מפגיעה בפרטיות, והבטחנו שהצילומים יישארו רק בידי ועד הבית ולא יועברו הלאה בשום מצב. השאלה שלי היא אם במקרה כזה עדיף לנו להימנע ממצלמה שאפשר להתחבר אליה ב-wifi? כי שמעתי שזה לא ממש מאובטח ואנשים יכולים להתחבר בלי אישור, זה נכון? ויש מצלמות שהן יותר מאובטחות מאחרות אולי? ועוד שאלה - קראתי פה mcity.co.i...9290311022 שיש מצלמות עם חיישן תנועה - זה כדאי במקרה שלנו או שעדיף שיצלם כל הזמן? זה נותן התראה כשיש תנועה או משהו כזה או רק מתחיל לצלם?
הוסף תגובה קישור ישיר

תקלה בגלאי קרן, מערכת אזעקה של פימא

נמרוד 5.07 (22:23)
היתה בסביבת הבית שלי הפסקת חשמל של כשעתיים. מערכת האזעקה (Pima hanter pro) היתה דרוכה.
בשלב מסויים מערכת האזעקה החלה לצפור. מצאתי שאזור של גלאי קרן חיצוני שעובד קבוע התריע. עצרתי את דריכת המערכת ואחרי כמה שניות חזרה הצפירה. הדבר חזר על עצמו כמה פעמים ופסק כשניטרלתי את האזור של גלאי הקרן.
יש לי כ 13 אזורים עם גלאים שמחוברים ל 12v ממערכת האזעקה.
להערכתי, סוללת הגיבוי נפרקה לרמת מתח שהביאה את הגלאי הספציפי הזה לנקודה בה הוא כשל וגרם לניתוק של האזור שלו וגרם לצפירה.
מערכת האזעקה לא התריעה על מצב סוללה נמוך (אולי סף הפעולה התקינה של הגלאי רגיש מסף ההתראה של המערכת).
עכשיו כבר כמה ימים אחרי המקרה, ואספקת החשמל רציפה לא היתה שום תקלה.

הסוללה בת יותר משנתיים. מניח שהחלפת סוללה לחדשה אולי תחזיק זמן רב יותר ללא אספקת חשמל.
לכמה זמן אמורה סוללה כזאת להחזיק מערכת עם כ 13 גלאים?

האם האנליזה שלי הגיונית?

תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

תקלה בסוללה של מערכת אזעקה

עמיר 5.07 (14:02)
שלום
יש לי מערכת אזעקה של PIMA
ככל הנראה יש לי בעיה בסוללת הגיבוי והמערכת מצפצפת לאחר הפסקת חשמל
והצפצוף לא מספיק
יש מה לעשות כדי לעצור את הצפצוף עד שנחליף את סוללת הגיבוי?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

גלאי כספות

מנחם 24.06 (21:52)
האם יש אזעקה שאפשר להשאיר את גלאי הכספת שלה דרוך בזמן ששאר האזורים כבויים?
הוסף תגובה קישור ישיר

חוות דעת על מערכת זו או המלצה על מערכת במחיר שפוי

tood 21.06 (15:20)
הוסף תגובה קישור ישיר

חוות דעת

tood 21.06 (15:21)
הוסף תגובה

חוות דעת על מערכת אזעקה

יוסי ספינזי 21.11 (15:18)
איש יקר, מציע לך לבדוק בחברת מקסימום סקיוריטי.
יש להם מערכות אזעקה וגלאים ברמה סופר גבוהה, לגבי המחיר הוא בהחלט היה בגדר הסביר.
הוסף תגובה

הלוואות חברתיות חדשות לעסקים טובים

המחלקה העסקית 22.04 (19:58)
הוסף תגובה קישור ישיר

כבל רשת שמתאים למצלמת אבטחה

דני 28.07 (13:42)
קיבלתי מצלמה משומשת במצב מעולה שאני רוצה להתקין בכניסה לבית. מי שנתן לי את המצלמה אמר שמישהו מקצועי חיבר לו את המצלמה, אבל אני יכול לעשות את זה לבד, נכון? זה לא שצריך מישהו מקצועי בהכרח לדבר כזה? השאלה שלי היא לגבי הכבל רשת שאני צריך כדי לחבר את המצלמה - אמרו לי שאני צריך CAT 6 או CAT 7 - מישהו יודע מה ההבדל ביניהם? זה תלוי בגודל של הצינור שאני צריך להעביר דרכו את הכבל או שזה גם משפיע ממש על האיכות של התמונה שרואים? כי אני רואה פה www.ivory.co.il/cables.html שיש הבדל גדול באורך בין שני כבלים האלה - אז אולי זה מה שמשנה? המרחק מהמצלמה למחשב? והכבלים של ETION שיש באתר הזה הם טובים? המחיר שלהם נראה לכם סביר?
הוסף תגובה קישור ישיר

במרחקים של עד 25 מטר, גם CAT-5 יעשה את העבודה (ל"ת)

יחזקאל שנאן 30.01 (03:02)
הוסף תגובה

גלאי מגנט לדלת

יונתן 3.07 (15:04)
שלום
באיזה מיקום יותקן גלאי מגנט לדלת? בצד של הצירים, או בצד של הידית? כלפי חוץ הבית או פנימי?
.מדובר בדלת למרפסת כביסה אשר נפתחת החוצה לצד ימין.
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

בצד הרחוק מהצירים (ל"ת)

יחזקאל שנאן 30.01 (03:00)
הוסף תגובה

אוטומציית בית חכם

גיא 30.04 (12:50)
בית חכם
עם ההתקדמות הטכנולוגית, הפכו מערכות הבית החכם ממותרות וסגנון חיים מפואר, לחלק מאורח החיים החדש שלנו. המערכות השונות נותנות מענה לתחומים רבים בחיי היום יום ומקנות שקט נפשי ושליטה מלאה על הנעשה בבית. בית חכם מחבר בין מכשירי החשמל, התאורה, התריסים, מערכות אבטחת הבית ומכשירים נוספים לרשת, על מנת שתוכלו לשלוט בכל אחד ממעגלי החשמל או המכשירים, ביחד ולחוד (הכוונה לתרחישים בהם לחיצה אחת על כפתור מבצעת מספר פעולות כמו הדלקה כללית, כיבוי כללי וכ"ו) מכל מקום בעולם.
מערכות בית חכם יודעות גם להחזיר פידבק ( האם התאורה דולקת, מהי צריכת האנרגיה בכל מכשיר, דלת כניסה נפתחה, או זיהוי תנועה ליד שער הכניסה).

מערכת בית חכם שלמה מורכבת גם מסנסורים המפוזרים ברחבי הבית והגינה, ומערכות אוטומציה כמו מנעולי דלתות חכמים, מצלמות אבטחה. היכולת לתכנת אוטומציה של בית חכם היא זו המקנה שקט נפשי לבעלי הבית, ודואגת לאבטחת הבית הנוחות והיעילות.
אוטומציית בית חכם היא חלק חיוני במערכת ומאפשרת יצירת רצף פעולות לוגיות במקרה של "אירוע", אם מישהו מסתובב ליד שער הכניסה לבית מופעל רצף פעולות לוגי, כמו, שליחת התראה לבעל הבית, הפעלת תאורה ברחבי הבית, מערכת הסאונד מתחילה לפעול והמצלמות מעבירות בזמן אמת את הסרטון לבעל הבית. ״אירוע״ יכול להיות מופעל על פי החלטתכם והחיישנים המותקנים בבית, אור השמש, מד לחות, מד טמפרטורה, חיישני תנועה, או שעון צומת לבעלי אורח חיים דתי.

מערכות בית חכם או המכשירים החכמים, מגיעים היום עם אפשרויות התממשקות לעוזרות הקוליות כמו אמאזון אלקסה, גוגל הום או סירי על מנת לאפשר לכם לשלוט במערכות גם בצורה קולית וטבעית יותר. החיבור של מערכות הבית החכם לעוזרות הקוליות מקלות על תפעול הבית עבור אנשים עם מוגבלויות, קשישים או ילדים.

יתרונות בית חכם:

חיסכון באנרגיה: זהו אחד היתרונות העיקריים של מערכת האוטומציה הביתית שלכם. פעילויות כמו עמעום אורות בסלון בזמן צפייה בסרט, כיבוי האורות כאשר חיישן התנועה אינו מזהה פעילות כלשהי במשך זמן מה, קביעת אירועים ולוחות זמנים להפעלת / כיבוי האורות על בסיס היום / לילה, ובקרה תמידית של טמפרטורת הבית.
בנוסף, היכולת לנטר את צריכת האנרגיה של המכשירים השונים מאפשרת לכם ללמוד אילו מכשירים צורכים יותר אנרגיה ומתי, דבר שיעזור לכם לזהות תקלה בהקדם.

נוחות ושליטה: במקום לחזור לבית חשוך, להדליק את האור, להתיישב על הספה, לקום מהספה כדי לחפש את השלט של הטלוויזיה, להתיישב שוב רק כדי לקום שוב כדי לפתוח את החלון שיכנס קצת אויר, או כדי להדליק את מכונת הקפה/קומקום. דמיינו שאתם חוזרים הביתה בערב אחרי יום מעייף במשרד וברגע שאתם פותחים את דלת הבית, האורות נדלקים, הטלוויזיה נדלקת, הטמפרטורה בבית פשוט נכונה והחלונות נפתחים בשביל להכניס קצת אוויר.

בטיחות וביטחון: עם מספר חיישנים חכמים כמו חיישני דליפת מים, חיישני גילוי גז, תוכלו לקבל התראות / אסאמאס/ אימיילים מיידיים כאשר דבר כלשהו אינו כשורה על מנת שתנקטו מיד בפעולה לפני שהמצב יחמיר.

במידה ויש לכם בעלי חיים, ילדים קטנים או שאתם דואגים להוריכם המבוגרים ומעוניינים לוודא שהכל תקין בבית, תוכלו בקלות לעקוב ולנטר אחר מצבם, גם אם אתם לא נמצאים ליד.

התקנת בית חכם
היום ישנן אלפי מערכות שונות של בית חכם אשר ניתנות להתקנה בצורה עצמית (DIY) בו אתם רוכשים מודולים אשר נכנסים מאחורי המפסק/שקע מחברים אותו לקו האפס ולחשמל של הצרכן (נורה, תריס), מוסיפים סנסורים ומחברים אליהם איזשהו האב (HUB) או מח אשר מקבל פקודות ( לחיצה על מפסק, טריגר קבוע מראש, או הפעלה של סנסור ) ובעקבות אותה פקודה הוא מפעיל את רצף הפעולות אשר קבעתם.
לרוב רוכשים גם מפסקי זכוכית עם מספר הפעלות כדי להתפעל בצורה נוחה יותר את המודול. אך שיטה זאת אינה מתאימה ונכונה לכולם.

מערכות "עשה זאת בעצמך" לבית חכם מתאימה בעיקר לדירות קיימות בהן אין מספר רב של מעגלים חשמליים שיש צורך לשלוט עליהן. כמו כן, המערכות הללו מתאימות למי שמבין בנושא הטכני ונהנה לתכנת את הבית תוך בדיקה ברחבי הרשת של איך עושים כל דבר.
במידה ובחרתם בפתרון הזה, חשוב מאד לשים דגש על נושא הבטיחות בחשמל של המודול (VDE).
לנושא אבטחת המידע, ושמירת הדאטא (לא תרצו לתכנת כל פעם מחדש את רצף הפעולות במידה והמודול הפסיק לעבוד).

לפרויקטים גדולים או מורכבים עדיף ורצוי לפנות לחברת אינטגרציה אשר מסוגלת לספק לכם פתרון שלם לבית חכם באינטגרציה מלאה, ואשר נותנת שירות לכל תקלה.

www.digitally.co.il/
הוסף תגובה קישור ישיר

מיקום מערכת אזעקה אלחוטית בבית חדש

תמי 5.03 (16:34)
שלום

הבנתי בהתייעצות שנכון למקם ארון מערכת האזעקה במקום נסתר.
אני מתכוון למקם אותו בארון בגדים .הארון קרוב ( הפרדת קיר 10 ) לארון תקשורת .
האם פתרון נכון? יש בעיה במיקומו בתוך ארון ?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

כמה עולה בית חכם

גיא 26.11 (10:32)
בית חכם הוא אחד התחומים הפופולאריים והמתפתחים ביותר בימים האלו ובא לידי ביטוי גם בחיים הפרטיים וגם בסביבה העסקית. יותר ויותר אנשים בוחרים לשדרג את הבית שלהם לבית חכם ולנהל את הבית מרחוק בעזרת הסמארטפון באופן פשוט ונח. היום ניתן לצייד את הבית החכם באינספור פונקציות ומערכות שנועדו לשפר את איכות החיים, הנוחות בבית, ויעילות צריכת האנרגיה ולספק לכם שקט נפשי בזכות שדרוג מערכות אבטחת הבית.

בית חכם הינו תחום גדול עם שלל אפשרויות שליטה ומרכיבים והמחיר נקבע לפי גודל הפרויקט, מבנה הבית, איכות המערכות וכמובן הכמות.
המערכות העיקריות המרכיבות את הבית החכם הם:

מערכת חשמל חכם אשר נותנת אופציה לשלוט על תאורה, תריסים, חימום תת-רצפתי, דוד המים החמים וכו’
מערכת הסאונד והמולטימדיה
מערכת האזעקה
מערכת מצלמות האבטחה
מערכת האינטרקום החכם
מערכת נעילת דלתות הבית
מערכת אינטגרציה אשר מתקשרת ומסנכרנת בין כלל המערכות.
בנוסף, ישנן מערכות נוספות וסטראטפים חדשים שקמים במטרה להפוך עוד מערכות ורכיבים לחכמים גם לבית הפרטי וגם לעולם התעשייתי. (ראו תמונה מטה).

המערכות החדשות והמעניינות ביותר (לטעמי) הן מערכות לניטור צריכת האנרגיה ופעילות המוצרים החשמליים בבית.
מערכות שליטה על נקודות האינפרא אדום הקיימות בבית ( מזגנים, טלויזיות, ממירים וכו). מערכות השקייה חכמה, מערכות אבטחת פנים הבית שלא על בסיס מצלמות ועוד.

בית חכם יכול להיות מלא או חלקי, עם חלק מהמערכות או עם כולן. אחרי שגיבשתם את ההחלטה על אילו מהמערכות אתם רוצים, באילו חלקים של הבית ברצונכם לשלוט, מתחילים לעבור על התוכניות של הבית. כמה מעגלים יש (הפעלות חשמל). איפה יש צורך להציב מצלמה ובאיזה כיוון, היכן יש למקם גלאי אזעקה, ואיך מערכת הסאונד תעבוד בצורה הטובה ביותר בהתאם למבנה הבית.

התמחור נעשה על בסיס מערכת:

מערכת חשמל חכם
מערכת חשמל חכם ( להבדלים בין מערכת חשמל חכם קווי למערכת חשמל חכם אלחוטי) כוללת מספר רכיבים חכמים: בקרים, ספקי כוח, מתאם תקשורת ומפסקים. כמות הרכיבים נקבעת על פי כמות האביזרים עליהם נרצה לשלוט. לדוגמא, מערכת המותקנת בדירה שבה נרצה לשלוט על תאורת סלון, מטבח, חצר ודוד חימום תהיה זולה משמעותית בבית פרטי שבו רוצים שליטה מלאה על כל מעגלי התאורה בבית, חימום תת רצפתי, תריסים וכו’ זאת מאחר ונדרש לכמות רכיבים גדולה יותר.

מערכת הסאונד
מרכיבי הסאונד העיקריים הם המגבר והרמקולים על פיהם נקבעת איכות ועוצמת השמע. במערכת זו מגוון רחב של אפשרויות בחירה בתקציבים שונים המותאמים לצרכי הלקוח. לדוגמא, מספר האזורים בהם נרצה לשלוט, כמות הרמקולים וסוג הרמקולים.

מערכת מצלמות האבטחה
מערכת מצלמות האבטחה היא מערכת עם שני מרכיבים: יחידות ההקלטה (DVR/NVR) ומצלמות האבטחה, גן כאן ישנו מגוון של מצלמות אבטחה.

מערכת אזעקה

רכיבי המערכת העיקריים הינם הרכזת, המקלדות, הגלאים והרחבות אם יש צורך. מחיר המערכת יקבע לפי רמת האבטחה שהלקוח נדרש לה בבית, סוג וכמות הגלאים.

מערכת האינטרקום
המערכת מורכבת מקודן לכניסה, מצלמה, יחידת דיבור ומוניטורים. מחיר המערכת נקבע על פי איכות המערכת ויכולותיה.

מערכת האינטגרציה
תפקידה של מערכת האינטגרציה הוא לסנכרן בין כלל המערכות הנ”ל לכדי פאנל שליטה אחד ולאפשר יצירת תרחישים שונים המשלבים בין המערכות.

כמה עולה בית חכם?
עלות בית חכם, הכולל אפיון מקצועי של תכנית החשמל בבית, הכנת תכנית בית חכם בתיאום עם האדריכל/ית ומהנדס/ת החשמל, התקנה ותכנות, משתנה לפי בחירת סוגי המערכות השונות והמרכיבים שלהם (מפסקי זכוכית, חריטה, כמות בקרים, הרחבות למערכת האזעקה, פאנלים, וכ"ו) ולכן מתחלקת ל- 3 רמות עיקריות:

רמה ראשונה – בית חכם עם מערכת חשמל חכם בלבד אשר שולטת על כ- 65 מעגלים חשמליים (לדוגמא: הפעלת תאורה נחשבת כמעגל אחד, דוד חשמלי נחשב כמעגל אחד, תריס או וילון חשמלי נחשב שני מעגלים- למעלה/למטה). המחיר ינוע בין כ- 20,000 ₪ ל 35,000 ₪.

רמה שניה – בית חכם אשר משלב מערכות של חשמל חכם אשר שולטת על כ- 65 מעגלים חשמליים, מערכת אזעקה הכוללת 10 גלאים חיצוניים ומערכת מצלמות אבטחה הכוללת 4 מצלמות HD, המחיר ינוע בין כ- 45,000 ₪ ל 65,000 ₪.

רמה שלישית – בית חכם אשר משלב את כלל המערכות (חשמל – 65 מעגלים חשמליים, אזעקה – 10 גלאים חיצוניים, מצלמות HD – 4, סאונד – קולנוע ביתי, אינטרקום ונעילה חכמה), בנוסף, כולל את מערכת האינטגרציה. המחיר ינוע בין 85,000 ₪ לכ- 105,000 ₪.

ההתקנה כוללת - אפיון ותכנון התשתיות, שהוא שלב קריטי להצלחת הפרויקט מאחר וע”פ תכנון זה ימוקמו ויותקנו כלל אביזרי מערכות הבית החכם. מיקום וגובה מפסקים, מיקום מצלמות, מיקום וסוג גלאים, עוצמת רמקולים ומגבר בהתאם לגודל החלל וכו’.

התקנת תשתיות (צנרת) לכלל הכבילה של המערכות השונות ואז חיווט המערכות והתקנת נקודות הקצה למעט הבקרים של מערכת החשמל החכם שהותקנו בלוח החשמל כבר בעת בנייתו. לאחר שכל המערכות החכמות הותקנו ומוקמו מבוצע שלב התכנות. בשלב זה מגדירים למערכות השונות מה ואיך לבצע את הפעולות הנדרשות מהן, מוגדרים תרחישים שונים לפי בקשת הלקוח מתבצעת אינטגרציה בין המערכות כדי שיעבדו בסנכרון מדויק ובהרמוניה. ולפני סיום זמן הסתגלות וביצוע שינויים.

מקווה שיעזור לכל מי שמתכנן להפוך את הבית שלו לחכם.

מוזמנים ליצור קשר

דיגיטלי - בית חכם

www.digitally.co.il/

כמה עולה בית חכם
הוסף תגובה קישור ישיר

שינוי ספק אינטרנט

שלי 21.11 (10:05)
היי
החלפנו ספק אינטרנט מנטוויזין לפרטנר. יש לנו בבית מצלמות אבטחה כוללות DVR פרויזין בהם אנו צופים דרך אפליקציה CAM2. לאחר החלפת הספק לא מצליחים לצפות במצלמות. דוח השגיאה מראה :
ייצר קוד QR/השתמש בקוד זה ע"מ לפנות לתמיכה בתיאור הבעיה.
חשוב לציין אין ברשותינו ולא היה מעולם IP קבוע.
אשמח לעזרה
הוסף תגובה קישור ישיר

צריך לבצע הגדרות מחדש (ל"ת)

יחזקאל שנאן 30.01 (02:58)
הוסף תגובה

חשמל חכם קווי אל מול חוטי

גיא 7.11 (11:58)
כחברה שמתמחה בפרויקטים של בית חכם באינטגרציה מלאה. אנחנו נתקלים לרוב בחוסר ידיעה לגבי ההבדלים (היתרונות והחסרונות) של מערכת חשמל חכם קווי אל מול מערכת חשמל חכם אלחוטי.

לכן כתבתי מאמר שמסביר לכל את ההבדלים, מקווה שיעזור לכל המתלבטים.

מערכת חשמל חכם

היום ניתן לצייד את הבית החכם באינספור פונקציות ומערכות שנועדו לשפר את איכות החיים, הנוחות בבית, ויעילות צריכת האנרגיה ולספק שקט נפשי.
אז מה ההבדלים בין מערכת חשמל חכם קווית (מבוססת KNX) לבין מערכת חשמל אלחוטית Z-wave.

מערכת חשמל חכם קווית

המערכת הקווית מבוססת על פרוטוקול תקשורת בינלאומי הנקרא KNX, שהוא הנפוץ ביותר מבין מערכות החשמל החכם הקווי, ומטרתו לייצר סטנדרטיזציה של המערכות השונות בשוק, על מנת לאפשר ליצרנים שונים לפתח טכנולוגיות ומוצרים חדשים אשר יהיו תואמים לכל סוגי המערכות. פרוטוקול KNX מאפשר לכם גמישות עתידית, במידה ותחליטו להרחיב את מערכת הבית החכם שלכם בשלב מאוחר יותר.
מערכת חשמל חכם קווית מחייבת תכנון מקדים וביצוע עבודות תשתית ועל כן מתאימה בעיקר לאילו הבונים בית או מתכננים שיפוץ נרחב.

בדיגיטלי אנחנו עובדים עם מערכת חשמל חכם קווית מבית שניידר אלקטריק, הקונצרן הגדול בעולם למערכות חשמל, על מנת לספק את המערכת החזקה, האמינה והבטוחה ביותר.
פרויקט הכולל מערכת חשמל חכם קווית, מצריך אפיון מקצועי של תכנית החשמל בבית, והכנת תכנית חשמל חכם בתיאום עם האדריכל/ית ומהנדס/ת החשמל. חיווט ותכנות נכונים ומקצועיים ימנעו בעיות עתידיות בהתקנת המערכת ואף פירוק והרכבה מיותרים של התשתיות.
חיווט מערכת החשמל החכם הקווית, מתבצע על ידי כבל KNX ייעודי המשורשר בין מפסקי הזכוכית המעוצבים שלנו, לבקר חכם אשר מותקן בלוח החשמל. מהבקר החכם עובר מתח לנקודות הקצה השונות על פי האפיון והתכנון המוקדם (תאורה תריסים, חימום וכ”ו). לאחר שהמערכת מחוברת, ניתן לשלוט על כלל מערכות החשמל בבית על ידי המפסקים המעוצבים או דרך אפליקציה המותקנת בסמארטפון או הטאבלט המשדרת למודול IP אשר מותקן בצמוד לבקר החכם בלוח החשמל.

חשמל חכם אלחוטי

האלטרנטיבה למערכת חשמל חכם קווית היא מערכת חשמל חכם אלחוטית, אשר מתבססת על תשתית מערכת החשמל הקיימת בבית ללא צורך בהכנת תשתית חדשה, אלא להחליף את המפסקים הישנים במפסקים חכמים. . מערכת חשמל חכם אלחוטית פועלת בתצורה של MASH כך שהפקודות הרצויות מועברות מהבקר הנמצא בארון התקשורת דרך המפסקים השונים בצורה אלחוטית.

היתרון הגדול של מערכת חשמל חכם אלחוטית הינה ביכולת להתבסס על התשתית הקיימת ולהפוך את כל הבית או חלקו לחכם, ללא שיפוץ נרחב או שבירת קירות.

בישראל קיימות מספר טכנולוגיות ופרוטוקולים שדרכם ניתן להתקין מערכות חשמל חכם אלחוטיות. טכנולוגיות אלו פועלות בשני תדרים.

תדר 2.4 ג’יגה הרץ, (וויפי – כמו רשת האינטרנט הנמצאת ברוב הבתים).
תדר 916 מגה הרץ (Z-Wave) המיועד בלעדית לרשת הבית החכם.

Z-Wave הינה הטכנולוגיה המתקדמת והנפוצה ביותר בעולם למוצרי בית חכם אלחוטי, המאפשרת גמישות רבה בהטמעה של מוצרים חדשים. היתרון הגדול של טכנולוגיית Z-wave הוא שהמערכת משדרת רק בעת מתן פקודה, ושאינה רוכבת ומעמיסה על תדר הרשת הביתית.

ישנן מספר רב של מערכות חשמל חכם אלחוטיות שנכנסו לארץ בשנים האחרונות, ההבדלים העיקריים ביניהן הם באיכות המוצר, באמינות שלו ובעיצוב.

בדיגיטליבחרנו לעבוד עם מערכת אלחוטית בטכנולוגיית Z-Wave של יצרן ישראלי על מנת לעמוד בדרישות המחמירות ביותר של איכות ואמינות תוך שימת דגש רב על נראות ועיצוב מפסקי הזכוכית החכמים.

www.digitally.co.il/חשמל חכם קווי אל מול חוטי
הוסף תגובה קישור ישיר

מערכת אזעקה פימא פורס-גלאים אלחוטיים ויסוניק

יוחאי 25.10 (12:10)
איזה גלאים אלחוטיים של ויסוניק מתאימים למערכת פימא פורס? האם רק סידרת POWERMAX או כל הסוגים?
האם מערכת פימא פורס תומכת בגלאים בתקשורת דו-כיוונית?
בנוסף האם ניתן לשדרג גירסה במערכת פימא פורס דרך האפליקציה או שאני חייב שטכנאי יעשה זאת עם התוכנה FORCE Manager?
תודה. יוחאי
הוסף תגובה קישור ישיר

מערכת פימא פורס תומכת בגלאים ת...

יחזקאל שנאן 30.01 (02:57)
מערכת פימא פורס תומכת בגלאים תוצרת פימא בתקשורת דו-כיוונית.
שדרוג גרסת תכנה מתבצע מלוח המקשים כשהמערכת מחוברת לאינטרט.
הוסף תגובה

תקלת סוללה שגויה בגלאי ויסוניק

עמי 2.10 (22:39)
יש לי מערכת אזעקה של פימא ואחד הגלאים הינו מדגם CLIP אלחוטי של ויסוניק.
לאחרונה הופיעה הודעה של תקלת אזור אלחוטי - סוללה נמוכה (LB - LOW BATTERY).
בדקתי את הסוללה שהוצאתי בבודק סוללות והיא חזקה מאוד. למרות זה החלפתי את הסוללה לסוללה חדשה לגמרי מאותו דגם, והודעת סוללה נמוכה עדיין נמשכת.

יש למישהו מושג מה עשויה להיות התקלה ומה ניתן לעשות?

תודה.
הוסף תגובה קישור ישיר

שאלה - מיגון יצירות אמנות

רון 18.08 (10:24)
האם ניתן לשים אזעקה רק על תמונות, שתופעל אם יזיזו אותן/ינסו להוריד אותן? ובלי אזעקה על כל החלל?
הוסף תגובה קישור ישיר

אזעקה על תמונות

עמי חלק 18.08 (10:26)
כן בוודאי.
אתה מוזמן לצור עימי קשר ולקבל הצעה.
052-7927751
הוסף תגובה

כן (ל"ת)

יחזקאל 30.01 (02:53)
הוסף תגובה

כן, אפשר. (ל"ת)

יחזקאל שנאן 30.01 (02:54)
הוסף תגובה

פרדוקס VS פימה

שמואל 10.06 (13:50)
שלום,
קיבלתי 2 הצעות עבור מיגון בית (בית בשלבי בניה כך שניתן להניח תשתיות בקלות).
האחד המליץ לי על מערכת אלחוטית PARADOX.
השני המליץ על מערכת חוטית פימה.
מוכר הפרדוקס כמובן טוען שפרדוקס הכי טובים.
מוכר הפימה כמובן טוען שפימה הכי טובים.
מערכת הפרדוקס עולה בערך פי 2.

אשמח לקבל המלצות, או דיס המלצות על המערכות ובפרט התייחסות לחוטי אלחוטי.
תודה!
הוסף תגובה קישור ישיר

סוג מערכת ותשתית שאני ממליץ לבחור במערכת אזעקה.

יחזקאל שנאן 31.08 (13:51)
שלום, שמי יחזקאל שנאן, אני בעל ניסיון של עשרות שנים.
במערכות אזעקה כדאי לשאוף מערכת קווית שהיא האמינה ביותר.
כדאי לתכנן כך שלכל גלאי יהיה אזור נפרד.
את הרכזת כדאי לתכנן שתותקן באזור מוסתר מחד אך אפשרי לגישה מהירה לשירות.
לא לשכוח תשתית לחיבור קו טלפון וחיבור לאינטרנט.
פימא עם רכזת פורס אמינה וידידותית עם שירות טוב למתקין.
לאחרונה התחדש בפימא מרחיב אזורים אלחוטי דו כיווני וגלאים דו כיווניים תואמים.סוג מערכת ותשתית שאני ממליץ לבחור במערכת אזעקה.
הוסף תגובה

עזרה בבחירת מצלמה

נתי 30.05 (15:43)
שלום אני צריך עזרה בבחירת 2 מצלמות לגינה +nvr התקציב שלי בסביבות 2000 תודה לעוזרים
הוסף תגובה קישור ישיר

חיבור אלקטרומגנט

שמעון 28.03 (11:19)
בכל האינטרנט אין אף אחד שהסביר באופן ברור איך מתקינים אלקטרומגנט בלי כלום : רק ספק כח , שמחובר לאלקטרומגנט ושלט בלבד
כמובן הספק כח נותן הזנה לאלקטרומגנט + ומינוס של האלקטרומגנט לתוך V+ וV- של האלקטרומגנט
מכאן ולהבא בשביל לחבר את השלט או את הלחצן פתיחה אני לא מצליח
נא ונא הצילו !
(מדובר באלקטרומגנט MULTI-LOCK STANDART)
הוסף תגובה קישור ישיר

חיבור אלקטרו מגנט

עמי 28.03 (21:49)
שמעון שלום
לא ברור לי איזה שלט יש לך... וגם לא איזה אלקטרו מגנט.
בלי שתכעס... בשביל זה משלמים לבעל מקצוע שיעשה את העבודה שהוא בהרבה זמן ויזע למד.
כעת לענייננו, אלקטרומגנט עובד כל עוד יש לו מתח ולכן המטרה היא ש"משהו" ינתק את המתח. בהנחה שהבנתי שיש לך שלט עם ממסר, אתה צריך להעביר את המתח (רק + או רק -) דרך הממסר. זה אומר לחבר חוט אחד מהספק לאלקטרומגנט, וחוט שני שיגיע לCOM בממסר, מ NC בממסר תעביר חוט לאלקטרו מגנט.
ככה המתח יגיע כל הזמן לאלקטרומגנט והוא יעבוד. ברגע שתלחץ על השלט, הממסר ישנה מצב וינתק את המתח ואז האלקטרומגנט ישתחרר.
לחצן פתיחה מתחבר באותה צורה, אמור להיות לו חיבור NC, NO וCOM...

בברכה,
עמי.
הוסף תגובה

האמת שלא הבנתי אותך עמי אני גם...

אלי 3.04 (17:37)
האמת שלא הבנתי אותך עמי אני גם כמו שמעון נתקלתי בזה : קניתי אלקטרומגנט חיברתי אותו וגם את הPUSH שלו אבל בהגיע לשלט לא הצלחתי .
אשמח עמי אם צוכל לפרט יותר
הוסף תגובה