איך ניתן לבודד אקוסטית קיר גבס?
פורום בידוד
פורום בידוד לסוגי בידוד שונים, שאלות לבעלי מקצוע בתחום הבידוד והאיטום המלצות על אנשי בידודוהתייעצות בין אנשים מהתחום למציאת פתרונות.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
התייקרות יחסית בשילוב הבידוד בבית
11.07 (18:23)
האם שימוש בבידוד מייקר קניה של בית?
חיסכון בעלויות מיזוג
11.07 (18:23)
האם ניתן לחשב את החיסכון בעלויות מיזוג מבנה בעזרת שימוש בבידוד תרמי?
איטום קיר מרתף בסמוך לקיר דיפון
3.05 (15:52)
במגרש בו אנו עומדים לבנות קיימת כבר חומה היקפית.
באחד הצדדים, קיים קיר תמך עם בסיס ברוחב 80 ס"מ לתוך המגרש.
המרתף המתוכנן עמוק יותר מבסיס קיר התמך, כך שנוצר מצב שבין הדופן החיצוני של המרתף לבסיס קיר התמך נשארים כ-25 ס"מ (כלומר, אין כמעט מקום שמאפשר לאדם "לעבוד" ולבצע איטום.)
מצורף תרשים הממחיש את הבעייה.
הקבלן הציע לבנות קיר נוסף בצמוד לברך, לאטום אותו, ואז לצקת את קיר המרתף.
האם הפתרון תקין?
האם שכבת האיטום לא תפגע בעת היציקה?
האם לא תווצר בעייה באזור שבין רצפת המרתף לקירות? (לא ניתן לבצע רולקה בכיוון המתאים)?
חשבתי על אפשרות של יציקה באמצעות זייפקס? האם פתרון כזה מייתר את הצורך באיטום נוספה ומהווה חלופה עדיפה?
תודה!
www.ab-itum.co.il/
באחד הצדדים, קיים קיר תמך עם בסיס ברוחב 80 ס"מ לתוך המגרש.
המרתף המתוכנן עמוק יותר מבסיס קיר התמך, כך שנוצר מצב שבין הדופן החיצוני של המרתף לבסיס קיר התמך נשארים כ-25 ס"מ (כלומר, אין כמעט מקום שמאפשר לאדם "לעבוד" ולבצע איטום.)
מצורף תרשים הממחיש את הבעייה.
הקבלן הציע לבנות קיר נוסף בצמוד לברך, לאטום אותו, ואז לצקת את קיר המרתף.
האם הפתרון תקין?
האם שכבת האיטום לא תפגע בעת היציקה?
האם לא תווצר בעייה באזור שבין רצפת המרתף לקירות? (לא ניתן לבצע רולקה בכיוון המתאים)?
חשבתי על אפשרות של יציקה באמצעות זייפקס? האם פתרון כזה מייתר את הצורך באיטום נוספה ומהווה חלופה עדיפה?
תודה!
www.ab-itum.co.il/
קמין
13.03 (13:48)
כדי לבודד קמין בתוך קיר גבס צריך להיעזר במומחים, נסה את החברה הבאה שתוכל לתת לך ייעוץ בנושא:
www.ortalheat.com/he/
www.ortalheat.com/he/
מחפשת חברה מקצועית לזיפות גגות
8.03 (10:46)
רציתי לדעת מה המחיר היום המקובל לזיפות גג גדול? אני מקבלת טווח מחירים גדול מדיי שמדאיג אותי. הנתונים הם: גג שטוח, מרוצף בגודל של 85-90 מ"ר. צריך: - פירוק ופינוי הריצוף והאיטום הישן (יריעות) - רולקות ואיטום ביריעות ביטומניות - תיקוני טיח בקירות לגבי גמר אני בודקת שתי אפשרויות: 1. שילוב של דשא סינטטי על חצי מהגג ודק על חצי השני (2 דקים ובינהם דשא סינטטי) 2. ריצוף מלא. אשמח לשמוע מנסיון של אנשים ו/או אנשי מקצוע מה טווח המחירים. מדובר בעבודה בפתח תקווה ואני יכולה לדחות אותה עד לאביב. המליצו לי על חברת אדיב אשמח לקבל המלצה על עוד חברות מהתחום, תודה!
הצעת מחיר לאיטום
20.03 (16:06)
רוית שלום אשמח שתיצרי איתי קשר במייל בקשר להצעת מחיר על העבודה הנ״ל
נזילה בין קומות הפנטהאוס
20.02 (15:04)
יש לנו דירת פנטהאוס עם 2 קומות בבניין של ארבע קומות ובקומה התחתונה יש נזילות בתקרה שמתחת למרפסת גדולה שלנו, המרפסת כולה מרוצפת בקרמיקה.
1. האם האחריות לתיקון היא שלי או של ועד הבניין?
2. המרפסת היא כ 50 מ"ר, מה הדרך הטובה ביותר לאיטום?
3. אני צריך להרים את הקרמיקות כדי לאטום מחדש?
1. האם האחריות לתיקון היא שלי או של ועד הבניין?
2. המרפסת היא כ 50 מ"ר, מה הדרך הטובה ביותר לאיטום?
3. אני צריך להרים את הקרמיקות כדי לאטום מחדש?
יש יותר מפתרון אחד אבל אצריך ל...
21.02 (16:23)
יש יותר מפתרון אחד אבל אצריך להיות במקום ולהחליט
כדאי מאוד שמומחה איטום יגיע לב...
21.02 (17:03)
כדאי מאוד שמומחה איטום יגיע לבדיקה ! לא תמיד צריך להרים את הריצוץ בכל האזור !אם הבית הוא פחות מ10 שנים האחריות היא של הקבלן .אם המרפסת לא משותפת לשכנים ואיון אחריות קבלן אז האחריות שלך .
מרפסת
22.02 (16:29)
הדרך לאטום הינה להרים הכל ואם יש יריעות ישנות להוריד גם כן ולאטום ע"יקבלן אמין העלות שלך ולא של ועד הבית
תשובה
23.02 (20:37)
1. בעקרון אם הבנתי נכון הנזק של הרטיבות בקומה מתחת שהיא גם שלך ..בעניין האחריות קשה לי לומר לך מי האחראי מאחר שצריך להבין את כל התמונה .. האם עשיתם שיפוץ ? האם הנזילה התחילה רק השנה או כניסתכם לנכס ? וכדומה.. 2. תלוי מה גודל הנזק .. האם הנזילה מופיעה רק מעל המרזב ? .. במידה והנזק הוא אכן בכל הגג הייתי ממליץ לפרק את הריצוף , כל הריצוף
3. יש שיטות של ציפוי פולריטאני - ביטומנים .. חומרים שנמכרים ; מאריס או היפרדסמו
אתה מוזמן ליצור קשר .. אסף מחפר איטומים 0526590409
3. יש שיטות של ציפוי פולריטאני - ביטומנים .. חומרים שנמכרים ; מאריס או היפרדסמו
אתה מוזמן ליצור קשר .. אסף מחפר איטומים 0526590409
,תשובה לשאלות
19.02 (22:30)
יש לדעת שזיפות צריך כל שנה לבצע מריחת שכבת סיד
אחרת הזפתמתפוצצת
ובירעות ביטמיות לא צריך טיפול שנתי וכמובן יש הבדל בשנות האחריותחברתי מ.ש.א מומחים בכל סוגי האיטום
טלפון ליצירת קשר 0522607965 עוסק מורשה בירושלים
אחרת הזפתמתפוצצת
ובירעות ביטמיות לא צריך טיפול שנתי וכמובן יש הבדל בשנות האחריותחברתי מ.ש.א מומחים בכל סוגי האיטום
טלפון ליצירת קשר 0522607965 עוסק מורשה בירושלים
מי אחראי לתיקון הנזק בין קומות
14.02 (16:29)
לשכן מעלי התפוצה צנרת באמבטיה וזה עשה לי רטיבות מהתקרה, הוא טוען שהוא לא אחראי לתיקון!! אני יכולה להכריח אותו לתקן?
בבית קומות משותף במידה ולשכן מ...
14.02 (17:54)
בבית קומות משותף במידה ולשכן מעלייך יש בעיית צנרת תת ריצפתית ומוכח שבעקבות התקלה אצל השכן נוצרה לך בעיה . אזי הוא חייב לתקן את הנזק או לדאוג שהנזק יתוקן ע"י בעל מקצוע . כדאי לבדוק אם יש לשכן ביטוח צנרת ומבנה ואז הביטוח מתקן את הנזק .
שכן מעלי התפוצה צנרת באמבטיה וזה עשה לי רטיבות מהת
14.02 (18:15)
עפ"י חוק בתים משותפים השכן חייב לתקן הן את הנזילה והן את הנזרים שנגרמו אצלך בבית.
לשם כך יש להזמין מהנדס העוסק הנכנת חוות דעת בנושא הנ"ל ולהגיש תביעה למפקח לבתים משותפים או לבית משפת.
את חוות הדעת ניתן להזמין אצלי. הסברים נוספים את יכולה לראות באתר שלי vinius.co.il
לשם כך יש להזמין מהנדס העוסק הנכנת חוות דעת בנושא הנ"ל ולהגיש תביעה למפקח לבתים משותפים או לבית משפת.
את חוות הדעת ניתן להזמין אצלי. הסברים נוספים את יכולה לראות באתר שלי vinius.co.il
נזילה מהשכן
14.02 (19:12)
כן את יכולה לתבוע מהשכן שיתקן את התיקרה וכל נזק אחר שקרה כי הנזילה היא בחלק שלו והוא אחראי
מחפש חברה מקצועית לאיטום וזיפות גגות
13.02 (15:44)
היי, אני מחפש חברה מקצועית בתחום של איטום גגות, המליצו על חברה בשם "אדיב", מישהו יכול לתת המלצות על החבהר? או אולי להמליץ על חברה אחרת שיש לו ניסיון איתה?
תשובה
12.02 (15:35)
היי חיים,
שאלתך רלוונטית לפתרונות איטום.
ממליצה לפנות לחברת ביטום או פזקר לקבלת פתרונות מתאימים.
בהצלחה.
שאלתך רלוונטית לפתרונות איטום.
ממליצה לפנות לחברת ביטום או פזקר לקבלת פתרונות מתאימים.
בהצלחה.
כן צריך לגלות את הנזילה ולתקן ...
14.02 (18:01)
כן צריך לגלות את הנזילה ולתקן אותה .
לפי מה שנראה מהצילום כאן
17.02 (08:38)
לפי מה שנראה בצילום יש לך צנרת ברזל חלודה בתוך הקיר שממנה ניגרים מים עם חלודה, זה עניין של זמן בלבד לפני שזה יתפוצץ.
מומלץ לקרוא לאינסטלטור לתיקון, אם יש לך ביטוח דירה ישנו סעיף בדרך כלל שמכסה נזקים כאלה, תבדוק ותקן מהר כי אם אתה בבית קומות ותציף או תגרום נזק לקומות שמתחתיך תצטרך לשלם להם על התיקונים.
בהצלחה.
מומלץ לקרוא לאינסטלטור לתיקון, אם יש לך ביטוח דירה ישנו סעיף בדרך כלל שמכסה נזקים כאלה, תבדוק ותקן מהר כי אם אתה בבית קומות ותציף או תגרום נזק לקומות שמתחתיך תצטרך לשלם להם על התיקונים.
בהצלחה.
רעש של מים מהחדר ארונות
6.02 (11:10)
האם יש להפחית רעשי מים מהחדר ארונות, נדמה שיש שם צינור קרוב לקיר..?
רעש מים מחדר ארונות
17.02 (08:44)
שלום שרית
האם את מתכוונת לרעש של מים כמו נזילה או לרעשים הנגרמים כאשר את פותחת וסוגרת את ברזי המים בדירתך?
אם ישנו רעש של נזילה זה דבר אחד וברור שצריך לתקן ובהקדם כי זה גם עולה כסף בצורת חשבון מים מוגדל כאשר המים זורמים סתם.
אם הרעשים נגרמים כאשר נפתח או נסגר ברז בבניין, בדרך כלל, הסיבה היא אי חוסר בשלות (חיבר של הצינור אל הקיר) לאורך אחד הצינורות או כולם בדרך כלל מדובר על צינור המים הקרים העולה אל הדוד ובדרך כלל זה בתוך פיר של צינורות.
יש לקרוא לאינסטלטור לשם הוספת שלות, צינור שאינו מחובר כראוי עלול להתנתק בגלל "הלם מים" (כך נקראת התופעה בה לחץ מים גדול עובר בצינור או נפסק בפתאומיות בשל שימוש מוגבר) ובמקרים קיצוניים עלול אף להתנתק מהקיר וכמובן לגרום לנזילה.
התופעה רווחת בעיקר בצנרת מים העשויה ברזל.
בהצלחה.
האם את מתכוונת לרעש של מים כמו נזילה או לרעשים הנגרמים כאשר את פותחת וסוגרת את ברזי המים בדירתך?
אם ישנו רעש של נזילה זה דבר אחד וברור שצריך לתקן ובהקדם כי זה גם עולה כסף בצורת חשבון מים מוגדל כאשר המים זורמים סתם.
אם הרעשים נגרמים כאשר נפתח או נסגר ברז בבניין, בדרך כלל, הסיבה היא אי חוסר בשלות (חיבר של הצינור אל הקיר) לאורך אחד הצינורות או כולם בדרך כלל מדובר על צינור המים הקרים העולה אל הדוד ובדרך כלל זה בתוך פיר של צינורות.
יש לקרוא לאינסטלטור לשם הוספת שלות, צינור שאינו מחובר כראוי עלול להתנתק בגלל "הלם מים" (כך נקראת התופעה בה לחץ מים גדול עובר בצינור או נפסק בפתאומיות בשל שימוש מוגבר) ובמקרים קיצוניים עלול אף להתנתק מהקיר וכמובן לגרום לנזילה.
התופעה רווחת בעיקר בצנרת מים העשויה ברזל.
בהצלחה.
אפשר לבודד רעש שהשכנים לא ישמעו אותי מנגן?
3.02 (11:48)
הם מתלוננים שהרעש של התופים ממש חזק ואבא שלי אמר שצריך לעשות לזה בידוד רעש ושאני יברר איך
בידוד רעש
3.02 (15:12)
שון שלום,
אנחנו יצרנים של קלקר שהוא מבודד תרמי (חום קור) מצוין, אך אני לא יכול להמליץ לך על זה לבידוד אקוסטי (רעש), בשביל זה קיימים ספוגים אקוסטיים, אתה יכול לפנות לחברת גולמט שיתנו לך פתרון בשביל זה...
אנחנו יצרנים של קלקר שהוא מבודד תרמי (חום קור) מצוין, אך אני לא יכול להמליץ לך על זה לבידוד אקוסטי (רעש), בשביל זה קיימים ספוגים אקוסטיים, אתה יכול לפנות לחברת גולמט שיתנו לך פתרון בשביל זה...
בידוד אקוסטי
15.02 (09:25)
עליך לפנות לחברות המתמחות בפתרונות אקוסטיים ף
גולמט : שמעון 052-2518683
סניקל : מוטי 03-9247605
גולמט : שמעון 052-2518683
סניקל : מוטי 03-9247605
בניית גלרייה
9.11 (15:58)
יש לנו בית פרטי במושב בצפון ואנחנו מעוניינים להקים גלרייה בקומה העליונה, בעצם להרים את הגג מעט.
מה החומר המומלץ לאיטום?
מה החומר המומלץ לאיטום?
צריך יותר פרטים לגבי השטח !האם...
14.02 (18:05)
צריך יותר פרטים לגבי השטח !האם השטח יהיה גלוי לגשמים לאחר הבניה ועוד...
הרמת גג
17.02 (08:48)
לפני שמרימים גג צריך לבדוק שאינך עובר על חוקי הגובה של גגות באיזור מגוריך.
שנית, לא ציינת אם זהו גג רעפים או גג יצוק או גג רעפים על יציקה וכן הלאה.
לא כל איטום מתאים לכל סוג מבנה ויש להתאים איטום אופטימלי לכל מבנה וחומר ממנו הוא עשוי.
שנית, לא ציינת אם זהו גג רעפים או גג יצוק או גג רעפים על יציקה וכן הלאה.
לא כל איטום מתאים לכל סוג מבנה ויש להתאים איטום אופטימלי לכל מבנה וחומר ממנו הוא עשוי.
יריעות ביטומניות
21.08 (10:46)
שלום לכולם :)
אשמח לדעת מה היתרון של יריעות ביטומניות על זיפות של הגג לצורך איטום טוב לקראת החורף? האם שיטה אחת עדיפה על השניה?
תודה!
אשמח לדעת מה היתרון של יריעות ביטומניות על זיפות של הגג לצורך איטום טוב לקראת החורף? האם שיטה אחת עדיפה על השניה?
תודה!
ללא ספק כתר איטום גגות החברה ה...
26.08 (03:10)
ללא ספק כתר איטום גגות החברה ה...
26.08 (03:11)
ללא ספק כתר איטום גגות החברה המובילה בישראל keter-roofs.com/
יריעות
1.09 (17:20)
היי,
אני לא מבין מספיק בנושא.
מה שכן, מצאתי עבורך אתר של חברה שעוסקת בתחום שאת יכולה לפנות אליה ולהתייעץ איתה, זה הקישור:
יריעות ביטומניות
שיהיה המון בהצלחה!
אני לא מבין מספיק בנושא.
מה שכן, מצאתי עבורך אתר של חברה שעוסקת בתחום שאת יכולה לפנות אליה ולהתייעץ איתה, זה הקישור:
יריעות ביטומניות
שיהיה המון בהצלחה!
מאוד תלוי איזה איטום קיים על ה...
14.02 (18:08)
מאוד תלוי איזה איטום קיים על הגג כיום ! ומה מצב הגג !
איטום ביריעות ביטומניות
15.02 (09:33)
אין ספק שאיטום ביריעות ביטומניות עמיד יותר.
ליריעות ביטומניות שי תקן ולזפת-ביטומן, אין.
שכבת זפת החשופה לשמש מתחילה להיסדק ולגלוש ונוצרים מקומות ללא איטום . האחריות מוגבלת ויש לבצע הלבנת הגג כל שנה.
יריעות בעובי 4 או 5 מ"מ הינן עמידות יותר ועם הגנה מפני חשיפת הזפת לשמש ומקבלים בד"כ אחריות ל 10 שנים
ליריעות ביטומניות שי תקן ולזפת-ביטומן, אין.
שכבת זפת החשופה לשמש מתחילה להיסדק ולגלוש ונוצרים מקומות ללא איטום . האחריות מוגבלת ויש לבצע הלבנת הגג כל שנה.
יריעות בעובי 4 או 5 מ"מ הינן עמידות יותר ועם הגנה מפני חשיפת הזפת לשמש ומקבלים בד"כ אחריות ל 10 שנים
יריעות ביטומניות לעומת זיפות בלבד
17.02 (08:56)
יריעות ביטומניות עדיפות על זיפות לבדו.
זפת אוטמת היטב אולם לאחר שהתקשתה מאבדת את גמישותה ונסדקת בשל שינויי החום/רוק בין עונות השנה, תזוזות המבנה, והתיישנות הזפת.
זפת בלבד (תלוי בעובי שלה) תחזיק בסביבות 2 שנים בצורה אופטימלית.
לעומת זה יריעות ביטומניות שהן יריעות בד לבד ספוגות בזפת מאיכות גבוהה ועליהן מפוזר אגרגט, מגיעות בעוביים שונים כאשר העובי התקני והמומלץ לעמידות לאורך זמן הינו 5 ממ, יש גם 4 ממ אולם באלה משתמשים בכדי לכסות על גבי יריעות ישנות או איטום ישן אחר שתפוס היטב לגג המבנה.
יריעות ביטומניות הונחנו באופן נכון עם פריימר איכותי ותיקני וזפת איכותית ותיקנית יכולות להחזיק מעמד עד 20 שנה במקרה הטוב ביותר אולם בדרך כלל בתנאי האקלים בישראל ובעיקר בקרב ים ומפעלים מזהמים מתחילות הבעיות כבר לאחר 4-5 שנים בעיקר היפרמות של תפרים בין היריעות, חיבור לקירו ולרצפה בשל עובי לא מספיק של ספת בין היריעה לגג ועוד טעויות מקצועיות.
כיום קיימים גם סוגי איטום מצויינים אחרים אולם הם יקרים משמעותית מיריעות ביטומנית.
זפת אוטמת היטב אולם לאחר שהתקשתה מאבדת את גמישותה ונסדקת בשל שינויי החום/רוק בין עונות השנה, תזוזות המבנה, והתיישנות הזפת.
זפת בלבד (תלוי בעובי שלה) תחזיק בסביבות 2 שנים בצורה אופטימלית.
לעומת זה יריעות ביטומניות שהן יריעות בד לבד ספוגות בזפת מאיכות גבוהה ועליהן מפוזר אגרגט, מגיעות בעוביים שונים כאשר העובי התקני והמומלץ לעמידות לאורך זמן הינו 5 ממ, יש גם 4 ממ אולם באלה משתמשים בכדי לכסות על גבי יריעות ישנות או איטום ישן אחר שתפוס היטב לגג המבנה.
יריעות ביטומניות הונחנו באופן נכון עם פריימר איכותי ותיקני וזפת איכותית ותיקנית יכולות להחזיק מעמד עד 20 שנה במקרה הטוב ביותר אולם בדרך כלל בתנאי האקלים בישראל ובעיקר בקרב ים ומפעלים מזהמים מתחילות הבעיות כבר לאחר 4-5 שנים בעיקר היפרמות של תפרים בין היריעות, חיבור לקירו ולרצפה בשל עובי לא מספיק של ספת בין היריעה לגג ועוד טעויות מקצועיות.
כיום קיימים גם סוגי איטום מצויינים אחרים אולם הם יקרים משמעותית מיריעות ביטומנית.
בידוד רעש של צינור ביוב
7.06 (10:35)
עובר בסלון שלי צינור ביוב מהקומה מעלי דרך הדירה שלי לקומה מתחתיי.
ציפו לי אותו בגבס שלא אראה אותו אבל כל פעם שהשכן למעלה פותח את המים אני שומע.
יש אפשרות להוסיף לגבס בידוד שיפסיק את הרעש?
ציפו לי אותו בגבס שלא אראה אותו אבל כל פעם שהשכן למעלה פותח את המים אני שומע.
יש אפשרות להוסיף לגבס בידוד שיפסיק את הרעש?
בידוד רעש
4.09 (01:53)
הי
אתה תמיד יכול לפנות למקום שמתמחה ב חומרי איטום ולהתייעץ עם מומחה אילו חומרים אולי יכולים לבודד את הרעש מהדירה שלך.
בהצלחה!
אתה תמיד יכול לפנות למקום שמתמחה ב חומרי איטום ולהתייעץ עם מומחה אילו חומרים אולי יכולים לבודד את הרעש מהדירה שלך.
בהצלחה!
כדאי מאוד להקציף את החלל בין ה...
14.02 (18:07)
כדאי מאוד להקציף את החלל בין הצינור לחדר בפוליאורטן מוקצף מלמניעת הרעש !
בידוד צינור
17.02 (09:00)
אם הצינור אינו נתון בתוך "שרוול" יש לבנות סביבו שרוול מבודד רעש.
הבידוד המומלץ ברמות המחיר הזולות הינו צמר סלעים אותו מניחים או מדביקים סביב הצינור וסביבו בונים מעטפת/קרניז קלקר מבוטן או גבס למשל.
העלות של כזה דבר תנוע באיזור ה 1500-2000שח כולל חומרים.
מומלץ שלא להשתמש בפוליאוריטן מוקצף היות וזה מתפורר לאחר מספר שנים באם יש לו מגע עם אוויר ואינו מיועד לשימוש של בידוד רעש.
הבידוד המומלץ ברמות המחיר הזולות הינו צמר סלעים אותו מניחים או מדביקים סביב הצינור וסביבו בונים מעטפת/קרניז קלקר מבוטן או גבס למשל.
העלות של כזה דבר תנוע באיזור ה 1500-2000שח כולל חומרים.
מומלץ שלא להשתמש בפוליאוריטן מוקצף היות וזה מתפורר לאחר מספר שנים באם יש לו מגע עם אוויר ואינו מיועד לשימוש של בידוד רעש.
עקבו אחר פורום בידוד
RSS