כיצד אוטמים פתחי אוורור בממ"ד?
פורום מיגון וממדים
פורום מיגון וממדים - תקנים, חוקים, מידות, אפשרויות המרה לממ"ד, מיגון למבני תעשיה ומבנים פרטיים, כל המידע בתחום.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
פשוט מבניית ממ"ד
29.10 (20:02)
אנחנו בתהליך תכנון של בית פרטי ויש במרחק של 50 מטר מאיתנו מקלט ציבורי.
האם אנחנו מחוייבים לבנות ממ"ד בכל מקרה?
האם אנחנו מחוייבים לבנות ממ"ד בכל מקרה?
לא מצליח לפתוח את חלון לממ״ד
18.10 (11:56)
לחלון יש מנגנון דרייקיפ.אני מצליח לפתוח רק בזוית לצורך עברור.לא מצליח לפתוח את כל החלון ,הוא תקוע בתחתית.אני לוחץ גם על קפיץ הצדדי שנמצע ע״י המנגנון ,אבל לא מצליח לשחרר מהתחתית של החלון.
מה זה ריבוע הבטון הזה ?
3.09 (23:04)
שלום. עברתי לבית חדש, ובחדר שצמוד לממ״ד (חדר מקלחת של חדר ההורים) יש לי בקיר את זה (ראו תמונה).
אני חושב שזה סוד של כיסוי בטון (מגן רסיסים אולי?) שמכסה צינור אוורור שעובר מהממ״ד לשם, אבל זה נראה מאוד מוזר כי זה קיר פנימי (אתם יכולים לראות את החרסינה של חדר המקלחת)
3 שאלות למומחים:
1. האם זה באמת מגן רסיסים ?
2. אם כן - האם זה מותקן בטעות על קיר פנימי ? ואם כן - האם ״מותר״ לי לפי קוד הבניה לחתוך את המגן ולהתקין מגן רגיל לבן ?
3. אם לא - מה זה, ולמישהוא יש אולי ניסיון בלהסתיר את זה שלא יכער את חדר המקלחת ?
תודה
אלעד
אני חושב שזה סוד של כיסוי בטון (מגן רסיסים אולי?) שמכסה צינור אוורור שעובר מהממ״ד לשם, אבל זה נראה מאוד מוזר כי זה קיר פנימי (אתם יכולים לראות את החרסינה של חדר המקלחת)
3 שאלות למומחים:
1. האם זה באמת מגן רסיסים ?
2. אם כן - האם זה מותקן בטעות על קיר פנימי ? ואם כן - האם ״מותר״ לי לפי קוד הבניה לחתוך את המגן ולהתקין מגן רגיל לבן ?
3. אם לא - מה זה, ולמישהוא יש אולי ניסיון בלהסתיר את זה שלא יכער את חדר המקלחת ?
תודה
אלעד
אם המקלחת היתה מתוכננת מראש בעת הוצאת ההיתר, כשהיא
20.09 (16:59)
צמודה לממ"ד , לא צריך מגן רסיסים,
גם כעת אם המקלחת בנויה בבניה קונבנציונלית ולא קירות גבס או כל בנה קלה.
והמרחק מקיר חוץ יותר מ2.2 מ' .
ניתן לחתוך את המגן.
גם כעת אם המקלחת בנויה בבניה קונבנציונלית ולא קירות גבס או כל בנה קלה.
והמרחק מקיר חוץ יותר מ2.2 מ' .
ניתן לחתוך את המגן.
ויס משה
ממ"ד עם שני פתחים
13.08 (17:21)
האם ניתן לתכנן ממ"ד עם שני פתחים, מדובר במבנה שבקומה הראשונה שלו יש שני גנים שהממד"ים שלהם צמודים זה לזה, האם בקומה שמעליהם יהיה ניתן לתכנן ממ"ד אחד מעל השניים שבקומת הגן, אבל שיהיו בו שני פתחים?
תודה רבה
תודה רבה
השאלה שלך לא מספיק ברורה, על מנת לתת לך תשובה.
20.09 (17:08)
אם יש למטה 2 גנים , אז יש להם ממ"מ ולא ממ"ד.
אם תבנה למעלה ממ"ד גדול , זה חורג מגודל ממ"ד סטנדרטי, אמצעי האיורור הם שונים.
כמו כן האם היעוד למגורים , או יעוד אחר,
באופן עקרוני אפשר לבצע 2 דלתות בממ"ד , כאשר הדלת הנוספת היו במקום חלון
אם תבנה למעלה ממ"ד גדול , זה חורג מגודל ממ"ד סטנדרטי, אמצעי האיורור הם שונים.
כמו כן האם היעוד למגורים , או יעוד אחר,
באופן עקרוני אפשר לבצע 2 דלתות בממ"ד , כאשר הדלת הנוספת היו במקום חלון
ויס משה
ממד בישוב קדמי
25.07 (10:46)
אני צריך הנחיות לממד בישוב ברמת הגולן. מה המידות המינימאליות לכל קיר?
בהנחיות יש הגדרות מעצבנות ומבלבלות. צריך בעברית פשוטה כדי לוודא שאני אכן עושה נכון.
תודה
בהנחיות יש הגדרות מעצבנות ומבלבלות. צריך בעברית פשוטה כדי לוודא שאני אכן עושה נכון.
תודה
רוחב חדר מחוזק
13.06 (10:57)
מה רוחב מינמלי בחדר מחוזק?
והאם השטח המינמלי לחדר מחוזק זה 9 מ"ר?
והאם השטח המינמלי לחדר מחוזק זה 9 מ"ר?
התשובות הן יותר פרמטרים שהזכרת
30.06 (14:04)
אך לשאלתך : רוחב מינמלי הוא 1.6 מ' למגורים
ושטח לחדר מחוזק קיים 8 "מ"ר .
נא עיין בתקנות : פקע"ר לשיפורי מיגון
ושטח לחדר מחוזק קיים 8 "מ"ר .
נא עיין בתקנות : פקע"ר לשיפורי מיגון
שיטוח סף כניסה לחדר ממ"ד
27.04 (13:29)
האם ניתן לשטח את הסף כניסה לחדר ממ"ד?
הילד שלי נכה על כיסא גלגלים ובכל פעם שנכנסים לחדר נדרש התערבות שלי בעלי..
אשמח לעזרת אנשי מקצוע
הילד שלי נכה על כיסא גלגלים ובכל פעם שנכנסים לחדר נדרש התערבות שלי בעלי..
אשמח לעזרת אנשי מקצוע
אי אפשר לבטלאת המדרגה.
29.04 (17:04)
זה מיועד לאטימת הדלת בחלקו התחתון לגזים מבחוץ.
אולם ניתן לבנות אצל מסגר רמפה ניידת שיגשר על הפער כך שלא יהיה מכשול.
אולם ניתן לבנות אצל מסגר רמפה ניידת שיגשר על הפער כך שלא יהיה מכשול.
דלת וחלון הדף נגרר - עזרה דחופה
1.04 (10:00)
הי בוקר טוב, האם אפשר להתקין בממ"ס דלת וחלון הדף נגרר באתו הקיר?
הממ"ס הוא תוספת חדשה בבניין קיים...
תודה
רבה לעונים, שיהיה חג שמח(:
הממ"ס הוא תוספת חדשה בבניין קיים...
תודה
רבה לעונים, שיהיה חג שמח(:
בניית ממ״ד במקום חדר קיים
19.03 (21:35)
שלום רב.
בהנחה שכל מה שיעשה יהיה לפי הוראות והכללים בפיקוד העורף כלומר הכנת תוכנית אדריכלית ובהתאם תוכניות עבודה (מהנדס) לבנייה, כמובן גם ללא חריגות בניה האם אני חייב בהרשאה כולשהי מרשות כמו ועדה מקומית?
בהנחה שכל מה שיעשה יהיה לפי הוראות והכללים בפיקוד העורף כלומר הכנת תוכנית אדריכלית ובהתאם תוכניות עבודה (מהנדס) לבנייה, כמובן גם ללא חריגות בניה האם אני חייב בהרשאה כולשהי מרשות כמו ועדה מקומית?
השאלה שלך לא ברורה דיה
29.03 (18:45)
האם מדובר בקומת קרקע , או בבניין
בכל מקרה בקומת קרקע, אתה חייב לבנות לפי התקנות ולאשר בפקע"ר, וגם בעירייה, וזה יהיה ממ"ד
אולם בבניין קומות , תוכל לעשות רק שיפורי מיגון, בהתאם להנחיות לשיפורי מיגון
בכל מקרה בקומת קרקע, אתה חייב לבנות לפי התקנות ולאשר בפקע"ר, וגם בעירייה, וזה יהיה ממ"ד
אולם בבניין קומות , תוכל לעשות רק שיפורי מיגון, בהתאם להנחיות לשיפורי מיגון
בניית ממד בחדר קיים
30.03 (14:56)
Ok
תודה רבה. הכוונה בבית קרקע בחדר קיים שמעל הממ״ד הקיים בקומת הקרקע. אם כך התשובה, האם זה נכון להגיד שהבנייה חייבת להיות על פי מפרט ממ״ד וגם לא ברמה של שיפור מיגון.
תודה רבה. הכוונה בבית קרקע בחדר קיים שמעל הממ״ד הקיים בקומת הקרקע. אם כך התשובה, האם זה נכון להגיד שהבנייה חייבת להיות על פי מפרט ממ״ד וגם לא ברמה של שיפור מיגון.
אם זו לא יחידת דיור נפרדת, בתב"ע
9.04 (15:04)
אינך מחוייב בממ"ד נוסף ואז אתה יכול לבנות ממ"ד באופן וולונטרי, ולפי מפרט שקרוב להנחיות כיוון שלא יבדקו אותך ואינך מחוייב.
בניית ממ״ד בחדר קיים
9.04 (22:11)
קודם כל תודה וכל הכבוד למשיב.
אני אכן טעיתי בשאלה המקורית שלא הבהרתי טוב.
כל עוד שזה במסגרת התנדבותית אני מבין שאין צורך בהרשאה כל שהיא.
היה וזה במסגרת בקשה לפיצול בית קרקע באותם נתונים שבנושא, האם פיקוד העורף ידרוש על פי מפרט ממ״ד או מפרט שיפור מיגון בחדר הקיים שמעל הממ״ד שבקומת הקרקע.
אני אכן טעיתי בשאלה המקורית שלא הבהרתי טוב.
כל עוד שזה במסגרת התנדבותית אני מבין שאין צורך בהרשאה כל שהיא.
היה וזה במסגרת בקשה לפיצול בית קרקע באותם נתונים שבנושא, האם פיקוד העורף ידרוש על פי מפרט ממ״ד או מפרט שיפור מיגון בחדר הקיים שמעל הממ״ד שבקומת הקרקע.
לצורך פיצול אין צורך בממ"ד נוסף
10.04 (09:54)
אולם ישנם כללים אחרים שצריך לעמוד בהם, כדאי לקרוא:
כותב המאמר: ארז מירב, עורך האתר
תאריך בדיקת עדכניות: 14-01-2018
מבוא
רבות נכתב על הצורך בפיצול דירות ובתים צמודי קרקע, כחלק מפתרון למשבר הדיור. הכל התחיל כאשר שר האוצר ניסה להציע כי דירות בנות 75 מ"ר או יותר יוכלו להיות מפוצלות. נזעקו ראשי הערים והפעילו לובי חזק כנגד ההצעה: לשיטתם- הדבר יצור עומס לא נסבל על התשתיות אשר לא ערוכות לטפל בגידול שיווצר במספר המכוניות, האשפה, הילדים בגנים, רשויות הרווחה ועוד.
לכן, ההצעה הקודמת נגנזה והומרה בהצעת חוק אשר אושרה לאחרונה (אך טרם נוסחה סופית ולכן טרם נקבע מתי תיכנס לתוקף): יותר פיצול בבתים צמודי קרקע בלבד, אבל בתנאים מאוד מסויימים. להלן המדריך המלא לפיצול בית.
פיצול בתים- כל מה שצריך לדעת
היכן ניתן לפצל בתים צמודי קרקע?
ע"פ החוק שיכנס לתוקף בקרוב (כהוראת שעה לחמש שנים) ניתן יהיה לפצל אך ורק בתים צמודי קרקע שלא נמצאים במושבים או בקיבוצים, למעט יישובים שגרים בהם מפוני גוש קטיף - שיוכלו לפנות למועצת מקרקעי ישראל שתבחן זאת.
הרעיון הוא שלא יווצר עומס אוכלוסין בישובים שמוגדרים כ"מרחב כפרי-חקלאי" על מנת לשמור על הצביון שלו שהוגדר תחת לוח 2 בתמ״א 35.
המשמעות היא שניתן יהיה לפצל בתים צמודי קרקע רק בערים ובישובים חצי-עירוניים (עיירות).
האם יש הגבלה על כמות הבתים אותם ניתן לפצל ברשות מקומית מסויימת?
כן. ההצעה קובעת כרגע מגבלה של 20% מסך הבתים צמודי הקרקע ברשות המקומית המסויימת. הדבר יגרום כנראה להתנפלות על העניין מצד בעלי בתים, שכן יש חשש כי הוראת השעה לא תמשיך בעתיד, ומי שלא יזדרז, לא יוכל לפתל את ביתו אם המכסה של ה-20% תתמלא.
מה יהיה גודלה של יחידת הדיור המפוצלת?
גודלה של הדירה המפוצלת חייב להיות 45 מ"ר או יותר. הדירה תכלול כניסה נפרדת, מטבח, ושירותים. לא ניתן לפצל בית אם שטחו הכולל קטן מ-120 מ"ר. הדירה שפוצלה תשמש להשכרה בלבד או למגורי קרובים ולא יהיה ניתן למכור אותה בנפרד, אלא רק כחלק בלתי נפרד מהנכס העיקרי.
שימו לב: גרם מדרגות לא ייכלל בסך השטח המינימלי של הדירה המפוצלת.
מה קורה אם הבית שלי קטן מ-120 מ"ר? עדיין אוכל לפצלו?
במסגרת הוראת השעה, אם ביתך קטן מ-120 מ"ר, תוכל עדיין לפצלו אם סך שטחי הבניה (כולל שטחי שירות- מחסנים לדוגמא) אותם ניתן להפוך לראויים למגורי אדם הוא 120 מ"ר לפחות. אם אין לך שטחי שירות כאלה, עליך לבקש תוספת בניה רגילה, ורק לאחר אישורה ובנייתה- לבקש פיצול. קחו בחשבון כי אם אין לכם ממ"ד, תתבקשו להוסיף אחד בכל תוספת בניה מעל 12 מ"ר.
יש לי בית בן יותר מ-120 מ"ר, אבל אני רוצה להכשיר מרתף או שטח שירות לצורך הדירה הקטנה. אפשרי?
כן. ניתן להכשיר שטחי שירות לצורך הדירה המפוצלת, בלי להפוך אותם לשטח עיקרי (וכך לא לחרוג מאחוזי הבניה שהוגדרו בתב"ע). התנאי הוא שאותם שטחים יהיו ראויים למגורי אדם: גובה תקרה לא פחות מ-250 ס"מ למשל, או איוורור ותאורה ע"פ חוקי התכנון והבניה, או גדלים מינימליים לחדרים בהתאם לתקנות.
עם זאת, ישנן הגבלות גם כאן: במרתף, ניתן יהיה להפוך רק עד 60 מ"ר לשטח עיקרי לצורך הגדרת היחידה הנוספת. במחסן, יש מגבלה של 7.5 מ"ר בלבד משטחו, וזאת בתנאי שכלל ההמרה של שטחי השירות לצורך פיצול היחידה אינה עולה על 60 מ"ר.
האם אהיה חייב לבנות ממ"ד לצורך הפיצול?
לא. אין צורך בבניית ממ"ד אם אתם מחלקים בית שכבר בנוי.
מה עם היטל השבחה?
כמו בכל תכנית המשביחה ערכו של נכס קיים, גם כאן תיאלצו לשלם היטל השבחה. ההיטל הזה הוא סוג של מס שמטילה המדינה על כך שתכנית מתאר מאפשרת פתאום להשביח נכס. פיצול נכס נחשב להשבחה, משום שניתן להשכירו או למוכרו ביותר כסף.
הפיצול של שטחי השירות יהיה בהיטל השבחה מלא. על שטחי מגורים רגילים שהומרו ליחידה מפוצלת תחול הנחה: בעת הגשת הבקשה להיתר ישולם רק שליש מסך היטל ההשבחה ה"רגיל" (שהיה עליו לשלם על פיצול הנכס קודם החקיקה). אם ימכור אותו אדם את דירתו הוא יאלץ לשלם שליש נוסף מסך אותו היטל. ככה שבמקרה ה"גרוע" ביותר ישלם אדם רק שני שליש מההיטל שהיה אמור להיות מוטל עליו קודם לחקיקה.
ארז מירב
עורך "אדריכלות ובניה בישראל"
יועץ לנושאי אדריכלות, תכנון ובניה
בעל הסטודיו "אדריכלות אחרת"
כותב המאמר: ארז מירב, עורך האתר
תאריך בדיקת עדכניות: 14-01-2018
מבוא
רבות נכתב על הצורך בפיצול דירות ובתים צמודי קרקע, כחלק מפתרון למשבר הדיור. הכל התחיל כאשר שר האוצר ניסה להציע כי דירות בנות 75 מ"ר או יותר יוכלו להיות מפוצלות. נזעקו ראשי הערים והפעילו לובי חזק כנגד ההצעה: לשיטתם- הדבר יצור עומס לא נסבל על התשתיות אשר לא ערוכות לטפל בגידול שיווצר במספר המכוניות, האשפה, הילדים בגנים, רשויות הרווחה ועוד.
לכן, ההצעה הקודמת נגנזה והומרה בהצעת חוק אשר אושרה לאחרונה (אך טרם נוסחה סופית ולכן טרם נקבע מתי תיכנס לתוקף): יותר פיצול בבתים צמודי קרקע בלבד, אבל בתנאים מאוד מסויימים. להלן המדריך המלא לפיצול בית.
פיצול בתים- כל מה שצריך לדעת
היכן ניתן לפצל בתים צמודי קרקע?
ע"פ החוק שיכנס לתוקף בקרוב (כהוראת שעה לחמש שנים) ניתן יהיה לפצל אך ורק בתים צמודי קרקע שלא נמצאים במושבים או בקיבוצים, למעט יישובים שגרים בהם מפוני גוש קטיף - שיוכלו לפנות למועצת מקרקעי ישראל שתבחן זאת.
הרעיון הוא שלא יווצר עומס אוכלוסין בישובים שמוגדרים כ"מרחב כפרי-חקלאי" על מנת לשמור על הצביון שלו שהוגדר תחת לוח 2 בתמ״א 35.
המשמעות היא שניתן יהיה לפצל בתים צמודי קרקע רק בערים ובישובים חצי-עירוניים (עיירות).
האם יש הגבלה על כמות הבתים אותם ניתן לפצל ברשות מקומית מסויימת?
כן. ההצעה קובעת כרגע מגבלה של 20% מסך הבתים צמודי הקרקע ברשות המקומית המסויימת. הדבר יגרום כנראה להתנפלות על העניין מצד בעלי בתים, שכן יש חשש כי הוראת השעה לא תמשיך בעתיד, ומי שלא יזדרז, לא יוכל לפתל את ביתו אם המכסה של ה-20% תתמלא.
מה יהיה גודלה של יחידת הדיור המפוצלת?
גודלה של הדירה המפוצלת חייב להיות 45 מ"ר או יותר. הדירה תכלול כניסה נפרדת, מטבח, ושירותים. לא ניתן לפצל בית אם שטחו הכולל קטן מ-120 מ"ר. הדירה שפוצלה תשמש להשכרה בלבד או למגורי קרובים ולא יהיה ניתן למכור אותה בנפרד, אלא רק כחלק בלתי נפרד מהנכס העיקרי.
שימו לב: גרם מדרגות לא ייכלל בסך השטח המינימלי של הדירה המפוצלת.
מה קורה אם הבית שלי קטן מ-120 מ"ר? עדיין אוכל לפצלו?
במסגרת הוראת השעה, אם ביתך קטן מ-120 מ"ר, תוכל עדיין לפצלו אם סך שטחי הבניה (כולל שטחי שירות- מחסנים לדוגמא) אותם ניתן להפוך לראויים למגורי אדם הוא 120 מ"ר לפחות. אם אין לך שטחי שירות כאלה, עליך לבקש תוספת בניה רגילה, ורק לאחר אישורה ובנייתה- לבקש פיצול. קחו בחשבון כי אם אין לכם ממ"ד, תתבקשו להוסיף אחד בכל תוספת בניה מעל 12 מ"ר.
יש לי בית בן יותר מ-120 מ"ר, אבל אני רוצה להכשיר מרתף או שטח שירות לצורך הדירה הקטנה. אפשרי?
כן. ניתן להכשיר שטחי שירות לצורך הדירה המפוצלת, בלי להפוך אותם לשטח עיקרי (וכך לא לחרוג מאחוזי הבניה שהוגדרו בתב"ע). התנאי הוא שאותם שטחים יהיו ראויים למגורי אדם: גובה תקרה לא פחות מ-250 ס"מ למשל, או איוורור ותאורה ע"פ חוקי התכנון והבניה, או גדלים מינימליים לחדרים בהתאם לתקנות.
עם זאת, ישנן הגבלות גם כאן: במרתף, ניתן יהיה להפוך רק עד 60 מ"ר לשטח עיקרי לצורך הגדרת היחידה הנוספת. במחסן, יש מגבלה של 7.5 מ"ר בלבד משטחו, וזאת בתנאי שכלל ההמרה של שטחי השירות לצורך פיצול היחידה אינה עולה על 60 מ"ר.
האם אהיה חייב לבנות ממ"ד לצורך הפיצול?
לא. אין צורך בבניית ממ"ד אם אתם מחלקים בית שכבר בנוי.
מה עם היטל השבחה?
כמו בכל תכנית המשביחה ערכו של נכס קיים, גם כאן תיאלצו לשלם היטל השבחה. ההיטל הזה הוא סוג של מס שמטילה המדינה על כך שתכנית מתאר מאפשרת פתאום להשביח נכס. פיצול נכס נחשב להשבחה, משום שניתן להשכירו או למוכרו ביותר כסף.
הפיצול של שטחי השירות יהיה בהיטל השבחה מלא. על שטחי מגורים רגילים שהומרו ליחידה מפוצלת תחול הנחה: בעת הגשת הבקשה להיתר ישולם רק שליש מסך היטל ההשבחה ה"רגיל" (שהיה עליו לשלם על פיצול הנכס קודם החקיקה). אם ימכור אותו אדם את דירתו הוא יאלץ לשלם שליש נוסף מסך אותו היטל. ככה שבמקרה ה"גרוע" ביותר ישלם אדם רק שני שליש מההיטל שהיה אמור להיות מוטל עליו קודם לחקיקה.
ארז מירב
עורך "אדריכלות ובניה בישראל"
יועץ לנושאי אדריכלות, תכנון ובניה
בעל הסטודיו "אדריכלות אחרת"
חדר ממ"ד בדירת קבלן
6.11 (16:47)
אני רוצה לקנות דירת קבלן חדשה.
האם הגיוני שבתכנון אין דירת ממ"ד?
זה לא תקן מחייב בבנייה החדשה?
האם הגיוני שבתכנון אין דירת ממ"ד?
זה לא תקן מחייב בבנייה החדשה?
זה תקן מחייב.
9.08 (22:17)
אולי הכינו ממ"ק מרחב מוגן קומתי.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
חדירת גזים למקלט/דירה
האם תתכן חדירת גזים למקלט או לדירה דרך האסלה והכיורים?
חדירת גזים
9.08 (22:16)
האסלה בנויה בצורה תעלה בדומה לסיפון של כיור כך שיש הפרדה בין הצינור היוצא לפנים הבית באמצעות מים.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
התקנת ממ"דים בבנייני מגורים
האם יש חוק המחייב התקנת ממדים בבנייני מגורים חדשים?
התקנת ממ"ד
9.08 (22:13)
דנה שלום .
כל בנייה חדשה מעל 12 מ"ר מחייבת אמצעי מיגון .
בבנינים שיש מקלט ניתן בד"כ לקבל פטור .
כל בנייה חדשה מעל 12 מ"ר מחייבת אמצעי מיגון .
בבנינים שיש מקלט ניתן בד"כ לקבל פטור .
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
חלון דור חדש
9.08 (22:08)
יובל שלום .
ישנה תקנה חדשה של חלון מחוזק . החלון נקנה ב"קיט" מוכן
בנוסף ישנם פרטי זיון מחמירים יותר.
איפה שהיה קוטר 12 הפך לקוטר 14.
ראה הנחיית ענף מספר 53 באתר פיקוד העורף.
ישנה תקנה חדשה של חלון מחוזק . החלון נקנה ב"קיט" מוכן
בנוסף ישנם פרטי זיון מחמירים יותר.
איפה שהיה קוטר 12 הפך לקוטר 14.
ראה הנחיית ענף מספר 53 באתר פיקוד העורף.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
חלון דור חדש
17.08 (23:56)
בתחילת השנה יצאה תקנה לשיפור מיגון החלון המוגן .
הוסיפו ברזל בפרט הקונסטרוקטיבי וגם אטמים על התריס מפלדה.
בנוסף, החלון כיום לא נקנה אצל זגג אלא מגיע מוכן ממפעל ייעודי.
ראה הנחיית אגף 53 באתר פיקוד העורף.
הוסיפו ברזל בפרט הקונסטרוקטיבי וגם אטמים על התריס מפלדה.
בנוסף, החלון כיום לא נקנה אצל זגג אלא מגיע מוכן ממפעל ייעודי.
ראה הנחיית אגף 53 באתר פיקוד העורף.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
אין גובה זה תלוי בסוג המערכת ו...
7.05 (00:38)
אין גובה זה תלוי בסוג המערכת והאפשרות הקיימות בחדר
חלון לממ"ד
17.08 (23:51)
כן . החלון משמש גם כפתח חירום בעת הצורך.
במקרים מיוחדים אפשר לבקש מהג"א אישור לפתרון אחר .
כמו 2 כניסות או מיגון נוסף על הדלת.
במקרים מיוחדים אפשר לבקש מהג"א אישור לפתרון אחר .
כמו 2 כניסות או מיגון נוסף על הדלת.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
הוספת ממ"ד בקומה 4
האם ניתן להוסיף ממד בקומה 4 בבניין?
אמא שלי מאוד מבוגרת ואנחנו גרים בשדרות ולא מספיקים להגיע למקלט של הבניין?
אמא שלי מאוד מבוגרת ואנחנו גרים בשדרות ולא מספיקים להגיע למקלט של הבניין?
קיר מגן עם דלת במרכז הקיר
האדריכל אצלי בבית תכנן קיר מגן עם דלת במרכז הקיר.
מהניסיון האישי שלי זה לא חוקי מבחינת תקנות
האם אני צודק או שהשתנה החוק?
מהניסיון האישי שלי זה לא חוקי מבחינת תקנות
האם אני צודק או שהשתנה החוק?
קיר ממ"ד חיצוני ביחס לקיר ממ"ד פנימי
מה העובי של קיר ממ"ד חיצוני ביחס לקיר ממ"ד פנימי?
עקבו אחר פורום מיגון וממדים
RSS