שבירת קירות בדירה ישנה

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום

שבירת קירות בדירה ישנה

ברק 3.08 (21:48)
שלום, מצורפת תוכנית בניין של דירה בבניין משנות ה 60. אנחנו מעוניינים לשבור את הקיר שנמצא בשמאל המטבח (ימין לדלת הכניסה), להוריד בוידעם שהיציאה שלו מעל המטבח ומגיע עד המקלחת, ושבירת נקודה בקיר שיוצא מתוך המקלחת לסלון (זו מקלחת שהייתה פעם והיום היא נישה מיותרת - הרעיון הוא לפתוח אותה לסלון. איך ניתן בזהירות לדעת מהתוכנית אם ניתן לשבור וכמה?
תןדהשבירת קירות בדירה ישנה
הוסף תגובה קישור ישיר

הריסת קירות

אווה 4.08 (07:23)
לא בדיוק ברורה לי הגדרת הקירות להריסה (סימון בתכנית היה ברור יותר).
עקרונית על פי הנתונים שלך והתכנית, ואם הבנייה אינה טרומית, כל קיר שהוא בעובי 8-12 ס"מ ניתן להריסה. להתחיל בהריסת הבוידם (בקטעים!) ורק אחריו הקירות.
חשוב! בתוכנית רואים עמוד (יכול להיות שהוא לא בגודל המשורטט) אין לגעת בו, הוא יישאר!
צינורות ביוב אנכיים שעולים למעלה אין להרוס!
בהצלחה!
הוסף תגובה

מצרף את הסימונים, היכן שבכוונתי לשבור

ברק 9.08 (17:13)
ראשית תודה רבה.
מה הכוונה לבנייה טרומית? מדובר בבניין ישן וגם אשמח להבנה איך מזהים את צינורות הביוב ואיך נמנעים מלגעת בהם?
מצרף את אותו שרטוט עם הפינות שרציתי לשבור
וגם את התמונה האמיתית של הקיר והפתח של הבוידעם שניתן לראות למעלה.
מצרף את הסימונים, היכן שבכוונתי לשבור
הוסף תגובה

הריסות

אווה 9.08 (20:05)
מה שסימנת הם קירות של 7 ס"מ ניתנות להריסה *אבל*, שים לב אולי יש בליטה/התרחבות למעלה (קורה) לאורך הקו הצהוב שסימנתי! לבדוק משני צדי הקיר. אם יש, להרוס רק עד אליו.
בנוסף אם במקום של העיגול האדום שסימנתי יש דלת, יש להרוס גם מעליו.
בקשר להריסת הבוידם, זה חייב להיעשות בצורה מקצועית, עם ידע ומכשור ולא סתם עם פטיש כבד!
לא שלחת איפה הבוידם, אני ממליצה להרוס את כולו.
למרות כל מה שכתבתי, אני ממליצה לא לעשות שיפוץ בלי ליווי מקצועי! רצוי מאוד שיגיע קונסטרוקטור ויראה, ושלמשפץ יהיו תכניות מפורטות למניעת אי הבנות והוצאות מיותרות. החיסכון כאן יכול לעלות ביוקר! צינור אנכי לא רואים מכאן :-), יכול להיות באזור האמבטיה (אולי אפילו על קיר הבניין מבחוץ). אינסטלטור יכול לדעת זאת וגם כל מתכנן שתזמין.
בהצלחה!
הריסות
הוסף תגובה