גודל חניה תיקני

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום

גודל חניה תיקני

אבי 13.03 (14:39)
שלום, אני גר בבניין מגורים יחסית חדש ורכשתי את הדירה מהקבלן.
לאחרונה שמתי לב ששטח חניות מסוימות בבניין גדול מהחניה שלי.
כחודש לאחר המעבר ראיתי שאנשי הקבלן מבצעים "הגדלה" של אחת החניות האחרות בבניין אך לא יחסתי לכך חשיבות.

שאלתי היא האם ניתן לדעת מה הגודל התקני של חניה בבניין מגורים.
ואם אכן יתברר שהחניה לא עומדת בתקן הנדרש האם יש לי דרך כלשהי לדרוש פיצוי מהקבלן לאחר שנתיים וחצי של מגורים.

יש לציין כי עקב תוואי החניה לא יהיה ניתן "להגדיל" את החניה שלי לנוכח קירות ועמודים מסביבה.
תודה לכל המשיבים!
הוסף תגובה קישור ישיר

ממדי חניה

שרון אדריכלות ועיצוב 13.03 (18:56)
תלויים בכמה גורמים: האם מדובר בתא בודד או כפול? בין קירות, עמודים , או בשטח פתוח ?רוחב מעבר ועוד. בכל מקרה המינימום התקני ע"פ חוק הוא 230/500,אך שוב, הכל בהתאם למצב הקים בשטח.
במידה וקטן מכך או מהמינימום הנדרש במצב שלך- הדבר אינו תקני וניתן לנקוט הליכים משפטיים.
[email protected]
הוסף תגובה

ממדי חניה

שלום שרון!
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה.

החניה היא כפולה (אחת אחרי השנייה) כשלצידי שכן נוסף עם חניה כפולה כמו שלי.
צד אחד שלי אם כן, גובל עם השכן והצד השני הוא בין עמודי
הבניין.
השכן שגובל בצד אחד איתי גובל בצד השני עם קיר שלם כמעט לכל האורך. (קיר חדר האשפה)

אני אבדוק באמצעות מטר את גודל החניה.כמו כן האם כוונתך ב230/500 , לתא בודד?

תודה מראש
אבי
הוסף תגובה

לפי הנתונים שמסרת (חלקיים)

שרון אדריכלות ועיצוב 13.03 (22:56)
רוחב מינימלי יכול להיות בין 510 ס"מ לשני התאים, ועד דרישה ל7.20 מינימום, משתנה בהתאם לרוחב המעבר. אם יש לך ספק- מומלץ לערב גורם מקצועי.
[email protected]
הוסף תגובה

שלום שרון

שוב תודה על תשובתך.
לצערי לא כ"כ הבנתי את תשובתך הקודמת... :-)

האם התכוונת שרוחב המינ' הוא 510 לשני התאים? לצורך הדוגמא-
הרוחב הכללי שלי ושל השכן המקביל אלי צריך להיות מינ' 510 או 720
סליחה על חוסר ההבנה והחזרה הנוספת הנ"ל
הוסף תגובה

רוחב חניה

שרון אדריכלות ועיצוב 13.03 (23:38)
רוחב תא החניה הוא נגזרת של רוחב המעבר הראשי המוביל אליה. ככל שרוחב המעבר קטן יותר, כך הגדרת רוחב תא החניה תהיה גדןלה יותר, לצרכי הקלה בתמרון הרכב.מאחר ולא מדדת עדיין את רוחב המעבר, טווחי רוחב תאי החניה המינימליים האפשריים (לזוג)הם בין 510-720 ס"מ.
אם ברצונך להעמיק, הכנס למסמך" הנחיות לתכנון חניונים", בלינק המצורף ושים לב לטבלאות 10,11. בהצלחה.שרון.
[email protected]

www.mot.go...arking.pdf
הוסף תגובה

ממדי חניה

שוב שלום שרון,
אז מדדתי את החניה....ואיך שלא חישבתי אותה זה יוצא פחות מהמינימום...
אני מודה שאני קצת לוקה בחסר בכל הקשור לתקנים המפורשים על פי חוק כי אני מבין שזו תורה שלמה אבל רוחב החניה (הכפולה שלי ושל השכן יחד) יצא נטו הכל כלל הכל- 480
כיום בחניה שלנו מחנה אישתי עם יונדאי גטס קטנה וגם לשכן המבוגר שצמוד אלינו יש רכב קטן אך אני יכול לומר בוודאות שאם ביום מין הימים יחנה שם רכב קצת יותר גדול שנינו בבעיה גדולה

יחד עם זאת אורך החניה שלי (כולל האבנים המשתלבות הלבנות שכביכול מפרידות בין חניה אחת לעוקבת אחריה היה 445.

סה"כ החניה הפרטית שלי עמדה על 230X445
האם לדעתך ישנה פה בעיה שצריך לתת עליה את הדעת מצד הקבלן?

תודה רבה
הוסף תגובה

אז זהו ש

שרון אדריכלות ועיצוב 15.03 (19:35)
מכיון שעוד לא מדדת את רוחב המעבר (וכדאי לעשות זאת) נלך על המינימום והוא, כי הרוחב הכללי המשותף לך ולשכן צ"ל לפחות 510 (כאמור יתכן שנדרש אף יותר)- מחולק אגב שוה בשוה(??) ביניכם , והאורך הכולל של 2 החניות העוקבות- 10 מ'(5+5), אלא אם יש מדרכה/אבן שפה בקצה, ואז ידרש 9.25, עד אבן/מדרכה. מקוה שהובן, ממליצה בכ"ז להכנס לקובץ "הנחיות לתכנון חניונים" ולראות הכל בכתובים. אם נראה שרחוק מכך, אפשר להתיעץ משפטית לגבי המשך פעולה. מקוה שעזרתי, בהצלחה, שרון.
הוסף תגובה

ממדי חניה-המשך

שוב שלום שרון,
אגב הכותב הקודם-עם הפרסומת לבתי העץ זה לא אני...
מישהו מנסה לעשות פרסומת על הגב שלי... :-)

בכל אופן, כשאת כותבת 'רוחב המעבר' הכוונה היא לכניסה לשתי החניות-שלי ושל השכן? אם כן איך היא אמורה להשפיע על הגודל הכללי?
בעיקרון הפתח הוא יחסית יותר רחב כי לצידו של השכן יש חניה בודדת וזה כביכול מאפשר לו וגם לי מרחב תימרון לכניסה קלה יותר

כמו כן הרוחב ביני לבין השכן אינו שווה הרוחב בסה"כ הוא כאמור 480.על פי החלוקה- 250 אני-230 השכן...

בכל מקרה תודה רבה על העזרה הרבה!
הוסף תגובה

כדי להבין ענין המעבר

שרון אדריכלות ועיצוב 16.03 (21:36)
מפנה אותך שוב לקובץ "הנחיות לתכנון חניונים": תרשימים 10,9 וטבלה 10 יתנו מענה לשאלותיך. בהצלחה.
הוסף תגובה

תודה רבה על הכל! (ל"ת)

הוסף תגובה

מידות חניה

יורם 18.04 (18:51)
רוחב תא חניה פונקציה של רמת שירות, רוחב המעבר לתמרור , ניתן לראות אותם בPDF הנמצא באתר משרד התחבורה (ניתן להוריד חופשי) "הנחיות לתכנון חניונים פרק ד', בנוסף יש אתר של מהנדסי תנועה , אתר חדש www.tekpln.com שם ניתן לראות מידות בצורה אינטריאקטיבית
הוסף תגובה

מידות מנימליות ל 2 חניות פרטיות (ל"ת)

מנחם 12.03 (19:16)
הוסף תגובה

מידות מנימליות ל 2 חניות פרטיות

מנחם 12.03 (19:21)
שלום מבקש לדעת מה אורך החניה המינימלי לחניה בבית פרטי כאשר חונים 2 רכבים אחד אחרי השני
ומה רוחב החניה המינימלי כאשר רכב אחד תחום בין 2 קירות והרכב האחר תחום מצד אחד בלבדמידות מנימליות ל 2 חניות פרטיות
הוסף תגובה

רוחב תקני של החניה

פבל 28.09 (17:48)
שלום , רכשתי דירה חדשה מקבלן בבניין משותף . אני נמצא בשלב טופס 4 ושמתי לב שניה שלי קצרה מהתשריט חניות שקבלן סיפק לדיירים .
חניה שלי מס' 7 צמודה לעמוד והיא בפועל 2.5 מ (בתשריט 2.7 מ) וצמוד אליי חניה של שכן גם כן 2.5 מ אך מצדו אין עמוד צמוד אלא גינה 0.5 מ ורק אח"כ עמוד .
לי יש רכב גדול וכאשר גם השכן חונה לא ניתן לפתוח דלתות וגם הביצוע החניה קשה מאוד.
מה עליי לעשות ? האם קבלן מחוייב לפי התשריט או מחוייב לפי תקן בישראל שהוא 2.55 מ רוחב?
הוסף תגובה

נמצאת באותה בעיה

עדי 8.08 (16:40)
היי... נמצאת באותו בעיה... חניה בין עמודים ואין אפשרות לפתוח דלת.
מה עשית?!נמצאת באותה בעיה
הוסף תגובה

המשך רוחב חניה - מצורף תשריט

פבל - המשך 28.09 (18:18)
שלום מצורף תשקיע חניות לפניה קודמתהמשך רוחב חניה - מצורף תשריט
הוסף תגובה

חניה לא תקנית שהומרה לחניה המצריכה תמרון משמעותי

גיא 23.03 (21:46)
שלום רב,
אשמח להתייעץ לגבי חניה שרכשתי במסגרת רגישת דירה מקבלן.
לאחר שהפנית את תשומת לב הקבלן, הוא הכיר בזה זה שהחניה לא תקנית והוא מנסה לעשות פתרון עקום לחניה.
מצ״ב צילום שמראה שבמקום חניה 163 הצמודה לקיר הוא ממציא פתרון של חניה אחרת.
אשמח לשמוע כיצד עדיף לי להתקדם מול הקבלן, אציין כי הוא טוען שיועץ התחבורה אישר את החניה ואין חנויות פנויות אחרות
תודהחניה לא תקנית שהומרה לחניה המצריכה תמרון משמעותי
הוסף תגובה