אנחנו מעוניינים לבנות מעל הבית של ההורים.הבית ישן ואין בו ממד.האם נחוייב לבנות ממד? אם לדעתכם התשובה היא כן אז איך זה נעשה? שכן לפי הידוע לי לא יהיה אפשרי לבנות אותו מעל הבית הקיים
ממד
בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
תנאי השימוש בפורום
כדאי לברר אצל הג"א באיזור המגורים
15.06 (15:02)
אם בונים מעל 12 מ"ר תוספת לבית צריך ממ"ד, או לפחות חדר ממוגן, עדיף לבנות בקומת הקרקע את הממ"ד אבל ישנה גם אפשרות לבנות ממ"ד בקומה שניה, הורדת קירות תומכים וכו'
אולי אם המתכנן ילך עם תוכניות להג"א הוא יוכל לקבל שם את התשובות, יש אפשרות שיאשרו ממ"ד בחריגה מקווי בנין או ממ"ד קטן יותר מהתקן, או שניהם ביחד. אולי אופציה של שיפור מיגון של חדר בקומת הקרקע יהיה מקובל עליהם.
בהצלחה
אולי אם המתכנן ילך עם תוכניות להג"א הוא יוכל לקבל שם את התשובות, יש אפשרות שיאשרו ממ"ד בחריגה מקווי בנין או ממ"ד קטן יותר מהתקן, או שניהם ביחד. אולי אופציה של שיפור מיגון של חדר בקומת הקרקע יהיה מקובל עליהם.
בהצלחה
יום טוב ונעים
הוראה לממ"ד בבנייה חדשה בדירה מעל 12 מ"ר
10.02 (12:55)
שלום רב,
אני מנסה למצוא את המקור, את הסעיף עצמו שכותב על ההוראה הנ"ל, נאמר לי שזה בחוק התגוננות האזרחית או חוק הממ"דים אבל אני לא מוצא מקור של זה לא כאן ולא שם - אם מישהו יודע - ויכול לעזור אני צריך ת זה לבית משפט
תודה
אני מנסה למצוא את המקור, את הסעיף עצמו שכותב על ההוראה הנ"ל, נאמר לי שזה בחוק התגוננות האזרחית או חוק הממ"דים אבל אני לא מוצא מקור של זה לא כאן ולא שם - אם מישהו יודע - ויכול לעזור אני צריך ת זה לבית משפט
תודה
תשובה
21.05 (12:32)
אם אתם מתכננים תוספת של מעל 12 מטר ידרשו ממכם לבנות "חדר מוחזק" .
חדר מחוזק אומר שהקירות חוץ יהיו 20 וקירות הפנים 12 ס"מ (בניגוד לממ"ד שעושים 25-40 חוץ ו20 פנים).
במקרים מאוד מיוחדים אפשר להוציא פטור ממ"ד אם יש מקלט ברדיוס 300 מטר מהבית.
חדר מחוזק אומר שהקירות חוץ יהיו 20 וקירות הפנים 12 ס"מ (בניגוד לממ"ד שעושים 25-40 חוץ ו20 פנים).
במקרים מאוד מיוחדים אפשר להוציא פטור ממ"ד אם יש מקלט ברדיוס 300 מטר מהבית.
במידה ומדובר בדירה בבניין משות...
3.06 (20:14)
במידה ומדובר בדירה בבניין משותף כגון דירת גג ניתן לבקש חדר מחוזק במקום ממד.
לפרטים נוספים 0523567730 / WWW.DANMADAR.COM
לפרטים נוספים 0523567730 / WWW.DANMADAR.COM
עקבו אחר פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה
RSS