תמחור עבודת פרילנס
בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
אורח
7.12 (11:32)
שלום,
אני אדריכלית עם נסיון של 4 שנים, מעוניינת לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לתמחר את עבודתי כפרילנסרית מול משרד אדריכלות קטן באזור זכרון יעקב?מעבר לעבודת התכנון והשרטוט, העבודה כוללת פיקוח בשטח וגם מול הוועדות השונות, לעיתים אף מול הלקוח!תודה
אורח
7.12 (11:49)
אם את עושה רק תכניות הגשה: 3000 +מע"מ
כנ"ל לגבי תכניות עבודה
אם זה פיקוח בשטח : לפי שעה
כנ"ל לגבי פגישות עם לקוחות.
תמחור העבודה הוא לפי מידת המעורבות שלך בתכנון.
תקבעי עלות שעת עבודה (מעורבות גבוהה סביר 200 ש"ח לשעה ואף יותר
מעורבות נמוכה- כמעט רק שרטוט כ 60-80 ש"ח לשעה )
עכשיו תכפילי שעות העבודה שסביר שהעבודה תיקח ( עכשיו תוסיפי כ 10% כי בדר"כ זה לוקח יותר )בעלות שעת עבודה ,
וזה המחיר לפני מע"מ.
בהצלחה.
כל מי שעונה כאן משתדל לעזור ונותן את התשובה הכי טובה שיש לו.
אורח
10.12 (11:37)
כהן יצחק היקר !
לשיטתך כמה זמן לוקח לערוך תכנית הגשה של וילה?
היית אומר בין 20-30 שעות? הגשה ברמה גבוהה?
נאמר לפי התמחור שלך רמה בינונית עד גבוהה ערכה כ 120 ש"ח???
מכפלה של 120X25 שעות בממוצע נותן לנו כ: 3000 ש"ח???
אנא הבהר לי איפה בדיוק השטויות שלי באות לידי ביטוי
ואשמח לקבל את סליחתך...
יום נפלא לך.
ותודה יובל על היותך אדיב.
לשיטתי, עריכת הרמוניקה לוילה היא עינין טכני שיכול לקחת בין 20 ל 40 שעות והחשבון שלך במקרה הזה יכול להיות נכון, לעומת זאת תיכנון וילה יכול לקחת זמן רב בהרבה.
סקיצות, אופציות, תאום יועצים, עבודה מול הלקוח, עבודה מול הרשויות, להשקיע את הכישרון היצירתי שלך ! את יחסי האנוש שאתה יודע (או לא) לפתח ...
כל זה צריך להיכנס לתמחור , כל זה יכול להמשך שבועות , חודשים,
ובמקרים קיצוניים אף שנים, ואתה לא נתת לשואלת כלים לתימחור של עבודה אדריכלית אלה של שרטטת.
שוב לשיטתי לוקחים את מידת המוערבות בתכנון,קובעים מחיר ראוי לעבודת האדריכל, ומכפילים במס' השעות שהעבודה צריכה לקחת בפועל.
וזהו מחיר גלובלי לפרויקט שמחולק ע"פ התקדמות הפרויקט.
הסכומים ע"פ תחשיב זה יכולים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים - וזה הוגן!
מקוה שהבנת את ההבדל
יום נעים.