שינוי קנה מידה בין שרטוט להדפסה

פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.

פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם - bit.ly/2IL0Ijb
תנאי השימוש בפורום

שינוי קנה מידה בין שרטוט להדפסה

אורח 30.03 (01:17)
שלום לכולם, אני צריך עזרה בשינוי קנה המידה מהשרטוט להדפסה. אני משתמש באוטוקאד 2009.
עשיתי שרטוט בפיטים ואינצים, השרטוט הוא בקנה מידה של אחד לאחד.
להדפסה אני צריך שהשרטוט יהיה בקנה מידה של 3/4 אינץ שווה לאחד פיט.
איך אני עושה את זה?
אשמח לעזרה...
תודה מראש
הוסף תגובה קישור ישיר

קנמ הדפסה

מישאלי - אוטוקד תמיכ 27.03 (12:18)
לקבלת הקנמ הנכון בהדפסה, יש לשים לב לדבר אחד חשוב וזה התאמת יחידות הנייר (היח' בהם מוגדר הנייר, קרי מ"מ או intch). מאחר ואני לא מבין באינצ'ים אסביר בשיטה המטרית. אם, למשל יחידות השרטוט הן ס"מ ויחידות הנייר הן מ"מ, הרי יש צורך להשוות בצורה הבאה: להפוך את המקדם "1" של הקנמ ל - 10 (שהרי 1 ס"מ זה 10 מ"מ) לפי הדוגמא הזאת 10:50 יתן תוצאה של 1:50 ו 10:10 יתן 1:10.
במקרה של שיטה אינצ'ית, אם אני לא טועה, הרי ברגל (foot) יש 12 אינצ' לכן המקדם 1 יהיה 12 במקרה ששרטטת בפיטים (רגליים).
יצחק מישאלי - תמיכה ויישומים לאוטוקאד, BricsCad ו - zwCad
תכנה לעברית באוטוקאד.
כלים לשרטוט אדריכלי באוטוקאד.
חישוב שטחים לאוטוקאד.
רישום יסודות באוטוקאד.
תיוג אובייקטים.
הוסף תגובה

שלום יצחק, תודה רבה על העז...

אורח 30.03 (13:39)
שלום יצחק,
תודה רבה על העזרה, זה בהחלט הגיוני, איך אני משנה את יחידות הנייר? זו כנראה הבעיה שלי.

שוב תודה
הוסף תגובה

בדיוק במקום

אלנור 30.03 (16:16)
בדיוק נתקעתי באותה בעיה ונעזרתי מאד בתשובה- תודה!!!!!
הוסף תגובה

יח' הנייר

מישאלי - אוטוקד תמיכ 27.03 (12:18)
זהו, לא ניתן לשנות את יחידות הנייר. בדיאלוג ההדפסה של האוטוקד, מוגדר הנייר בשתי יחידות בלבד: מ"מ ואינץ'. ניתן רק לבחור בין שתיהן ע"פ שיטת השרטוט, מטר או אינץ' (אימפריאל). האפשרות היחידה לתמרן היא השיטה שהסברתי בתשובה הראשונה בה מכפילים את מונה הקנמ (במקרה של 1:50 זה ה-1)ביחס שבין יחידות השרטוט ויחידות הנייר.
יצחק מישאלי - תמיכה ויישומים לאוטוקאד, BricsCad ו - zwCad
תכנה לעברית באוטוקאד.
כלים לשרטוט אדריכלי באוטוקאד.
חישוב שטחים לאוטוקאד.
רישום יסודות באוטוקאד.
תיוג אובייקטים.
הוסף תגובה