מידות וטקסטים

פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.

פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם - bit.ly/2IL0Ijb
תנאי השימוש בפורום

מידות וטקסטים

ib 2.04 (00:27)
עזרה דחופה!!!
1.אני רוצה שיהיו לי מוגדרים בכל שרטוט שאני נכנסת את השכבות והמידות מבלי להגדיר זאת מחדש בכל פעם.
2.אני רוצה לדעת מהם עוביי הקווים הסטנדרטים?כלומר,מהם עוביי הקווים לקו חתוך לדוגמא,מבט וכו...
3.גודל כתב מתאים לקנ"מ-אני צריכה שגודל הכתב יהיה שווה בהדפסה בכל קני המידה שאני עובדת.
4.איך להתאים סטריפ שהוא בבלוק לגדלי דף שונים (A4´A3 וכו´...).אני מנסה לשנות ב SCALE אבל זה לא מצליח לי.אני לא יודעת מה המידה שאני צריכה לכתוב.

את הגדלים של הטקסט והמידות אני צריכה בכל קנ"מ של תוכניות
הוסף תגובה קישור ישיר

תשובה

ארז 21.05 (15:03)
1. כדי להגדיר שכל המידות והשכבות יהיו מוכנים בקובץ יש ליצור קובץ בסיס (שמירה בשם> למטה לבחור שמירה כקובץ טמפלט).

2. עוביי קו סטנדרטים:
קיר חתוך 0.5-0.6
מבט 0.2-0.3
קויי מידה וסימבולים 0.1-0.2
קווי האצ' - 0.5-0.1

3. גודל כתב בהדפסה הינו בין 2-4 מ"מ (תלוי בצורך) יש לחשב את הגודל הבתאם במודל (לדוגמה בק"מ 1:100 גודל הכתב הינוי 25 לגודל הדפסה של 2.5 מ"מ).

4.תנסה לההשתמש בscale אבל תתן לו יחס (תקיש R לאחר בחירת האובייקט ונקודת בסיס).

מקווה שעזרתי
הוסף תגובה

לשמירת כל ההגדרות הרצויות לשימ...

מתל פתרונות מחשוב מת 15.08 (20:26)
לשמירת כל ההגדרות הרצויות לשימוש חוזר בעת פתיחת קובץ חדש, צרי שרטוט חדש ריק, והגדירי בו את ההגדרות - שכבות, סגנונות טקסט ומידות, OSNAP וכיו"ב. שמרי את השרטוט כ- DWT כלומר Template. מכאן ואילך לפתיחת שרטוט חדש פתחי אותו מתוך ה- Template' וכל ההגדרות מוכנות.
באשר לקביעת טקסט ומידות בגודל קבוע לכל קנה מידה, עלייך להגדיר את האובייקטים כ- Annotative. שימוש בשיטה זו דורש הדרכה קצרה וכדאית.
ראובן חיים
מתל פתרונות מחשוב מתקדמים
03-6832045
www.matal.co.il
הוסף תגובה