הפניית סלון

פורום עיצוב פנים זה המקום לשאול מעצבי פנים, להתלבט, להתייעץ ולקבל רעיונות. מוזמנים לשאול בנוגע לעיצוב הבית, הדירה, העסק, מוסד או כל מבנה אחר, לבקש ייעוץ בנושאי עיצוב עם בעלי מקצוע בתחום וקולגות וכמובן לתרום מניסיונכם בדיונים השונים - אז איזה עיצוב פנים מתאים לכם?

יש לשמור על כללי הפורום, פורום עיצוב פנים לא נועד לפרסומות והן יימחקו, כולם מוזמנים לשאול ולענות בנושאי עיצוב פנים, לאחר מענה בעל ערך לשואלים ניתן להזמינם לפנות לנותן/ת המענה.

שלום לכל באי הפורום
שמי לייה סלה מעצבת פנים וסטייליסטית www.leeya-sella.com/
אני מנהלת את הפורום ואני כאן בשבילכם. אתם מוזמנים להעלות שאלות שקשורות לכל נושא העיצוב והסטיילינג.
רק בבקשה שימו לב שהשאלות מפורטות, שיש תוכניות ותמונות להמחשה כדי שאוכל לתת תשובה הכי מקצועית שאני יכולה ולא לשכוח להירשם לאתר, לפעמים אני צריכה עוד שאלה בפרטי (:
תנאי השימוש בפורום

הפניית סלון

ואגו 28.06 (13:05)
לל המגורים שלנו הוא ריבוע בגודל 6.20*6.70, כולל את המטבח (עם אי של 150), פינת אוכל (שולחן 160), יציאה למרפסת וסלון.
נכון להצעת הקבלן הטלויזיה על הקיר הארוך (שם נקודות החשמל), וספה ארוכה צפה בחלל

הייתי רוצה לשקול בניית קיר גבס (חצי גובה) לטלויזיה במקום המסומן, ולהפנות ספת ר´ (או שזלונג נטול גב) אליה.
הצפיה תהיה בישיבה ממול (2 מקומות) או בשכיבה על החלק הארוך (התנוחה האהובה עלינו).

1. מה דעתכם על הרעיון?
2. מהו גובה ואורך הקיר שצריך (הטלויזיה היום אצלנו היא 95 אורך, 65 רוחב. 2 רמקולים שכבר הייתי משקעת בקיר- 17- ס"מ רוחב כל אחד) המטרה היא לא לסגור את החלל ולא להאריך מידי את המסדרון ככל שניתן
3. מהו עובי הקיר שצריך, האם צריך חיזוקים מיוחדים?
4. האם יש להניח קונסולה (למפתחות וכו) על הקיר מימין לדלת הכניסה (240 בציור) או על הקיר החדש שיווצר? האם לחילופין לעשות נישה דקורטיבית מצד הקיר שפונה למסדרון?
אלף תודותהפניית סלון
הוסף תגובה קישור ישיר

וזה השרטוט (בתמונה הקודמת- מב...

וזה השרטוט
(בתמונה הקודמת- מבט מהפינה בה אמור להבנות הקיר אל החלל(וזה השרטוט
(בתמונה הקודמת- מב...
הוסף תגובה

לא רואים מידות, הא?.

וואי לי, לא רואים מידות בכזה קוטן. טוב אז: קיר שעליו הספה: 426. ויטרינה למרפסת: 326 (בקירוב), מהכניסה לבית ועד למרפסת: 620, מקיר הספה ועד לקצה החלל ליד פינת האוכל: 670. מטבח: ארונות נמוכים: 402. שולחן פינת אוכל: 160*90. אי: 150. רוחב המסדרון: 180. קיר לצד ימין של הכניסה ("לקונסולה"): 240

עוד משהו ?
הוסף תגובה

תוספת קיר לטלויזיה בסלון

איילת שטיין - עיצוב 15.07 (22:32)
תוספת הקיר כפי שמסומן בשרטוט היא רעיון טוב שיאפשר להשאיר את החלל פתוח מבחינת מיקום הספה.
לגבי גובהו של הקיר, אני באופן אישי מעדיפה קירות שלמים ולא חצויים.
רוחב הקיר צריך להיות לפחות 150 ס"מ כדי להכניס בו את כל האלמנטים שציינת, אך לא יותר מ-200 ס"מ כדי לא לחסום את החלל.
הקיר יכול להיות קיר גבס בעובי 7 ס"מ בתנאי שיש בו את החיזוקים המתאימים לתליית המסך.
קונסולה יפה בכניסה לבית, אפשר בתוספת מראה ו/או תאורה, יכולה להיות שימושית, יפה ומזמינה.
איילת שטיין |סטודיו In-Design| תכנון ועיצוב פנים
www.In-Design.co.il
[email protected]
הוסף תגובה

אז עוד שאלה...

תודה על התשובה הטובה! אכן אני מייעדת קונסולה עם מראה בקיר מימין לדלת (אורך 240). ואכן הקיר יהיה 150-160 גובה, כ180 אורך.
ועכשיו לשתי שאלות ברשותך:

עומק הקיר יהיה :
1. רמקולים שקועים בקיר (הרמקולים שלי בגובה 150, עומק 17), עומק הקיר צריך להיות כ25-30 ס"מ
2 רמקולים תלויים על הקיר מבחוץ, הקיר בעובי 7-11 ס"מ.
3. ליצור מדפים או כוורת מגבס פלוס עץ מצד דלת הכניסה, לשם ניצול המבואה ותוך כדי השקעת רמקולים וכולל הסנטר והסאב וופר- עומק הקיר כ40-50 ס"מ

שאלה שנייה-
איפה להתחיל את הקיר- "לגנוב" קצת מהסלון או מהמבואה? כמו בשתי האופציות באיור. כמובן שככל שהקיר יותר עבה המיקום שלו משמעותי יותר (לאיזה קיר להתיישר)?

תודה רבה!
נ.ב אנסה לצרף תמונה של דירה אחרת בבניין שעשו קיר דומה במימדים, מבלוקים -ז"א בעובי 11 ס"מ, שמיועד לקבל עובי גבס כמו באופציה 3 ודווקא מגדיל את המבואה.אז עוד שאלה...
הוסף תגובה

זה דוגמת הקיר בדירה אחרת..

דוגמא לקיר שעשו בדירה אחת בבניין, קיר מלא. תמונות מזויות שונות (מהכניסה, מהמרפסת לכיוון הקיר, מהצד- יצירת המסדרון)

הם באמת הגדילו את המבואה בעוד 10-11 ס"מ כדי לייצר שם קיר עבה מגבס בהמשך. גודל הסלון שם: כ370 ס"מ

מה משלוש האופציות לעובי הקיר ומשתי האופציות למיקומו נראה לך הכי טוב?זה דוגמת הקיר בדירה אחרת..
הוסף תגובה

תוספת קיר לטלויזיה

איילת שטיין - עיצוב 15.07 (22:32)
הרבה מידע, אנסה להשיב על הכל:
תוספת של נישות במבואה היא רעיון טוב שיכול לתרום גם לעובי הקיר כדי שישמש להטמעת הרמקולים מהצד של הסלון.
לדעתי קו סיום הנישה צריך להתיישר עם סיום הקיר שממול לדלת למראה נקי וכדי שהמבואה לא תהיה צוואר בקבוק.

אשמח לראות בהמשך תמונה של הקיר!
איילת שטיין |סטודיו In-Design| תכנון ועיצוב פנים
www.In-Design.co.il
[email protected]
הוסף תגובה