עיצוב חלל סלון ומטבח

פורום עיצוב פנים זה המקום לשאול מעצבי פנים, להתלבט, להתייעץ ולקבל רעיונות. מוזמנים לשאול בנוגע לעיצוב הבית, הדירה, העסק, מוסד או כל מבנה אחר, לבקש ייעוץ בנושאי עיצוב עם בעלי מקצוע בתחום וקולגות וכמובן לתרום מניסיונכם בדיונים השונים - אז איזה עיצוב פנים מתאים לכם?

יש לשמור על כללי הפורום, פורום עיצוב פנים לא נועד לפרסומות והן יימחקו, כולם מוזמנים לשאול ולענות בנושאי עיצוב פנים, לאחר מענה בעל ערך לשואלים ניתן להזמינם לפנות לנותן/ת המענה.

שלום לכל באי הפורום
שמי לייה סלה מעצבת פנים וסטייליסטית www.leeya-sella.com/
אני מנהלת את הפורום ואני כאן בשבילכם. אתם מוזמנים להעלות שאלות שקשורות לכל נושא העיצוב והסטיילינג.
רק בבקשה שימו לב שהשאלות מפורטות, שיש תוכניות ותמונות להמחשה כדי שאוכל לתת תשובה הכי מקצועית שאני יכולה ולא לשכוח להירשם לאתר, לפעמים אני צריכה עוד שאלה בפרטי (:
תנאי השימוש בפורום

עיצוב חלל סלון ומטבח

איתן 27.10 (19:11)
שלום,
אנו רוצים לעצב את החלל של המטבח והסלון אשר מימדיו הוא: 5.7X6.7.
אנחנו מתלבטים בין שתי אופציות:

1. מטבח בצורת פס באורך 6.7 מטר לאורך הקיר.
יתרון: החלל מאוד מרווח.
חסרונות: אין הפרדה בין המטבח לסלון.
קצת מפריע שהמקרר נמצא באיזור הסלון.

2. מטבח בצורת ח'. כאשר צלע אחת היא דלפק.
יתרון: הפרדה בין אזור המטבח לסלון.
חיסרנות: החלל צפוף: פינת האוכל צריכה להיצמד לקיר (לא ניתן לשבת סביב כל 4 הצלעות שלה).
הסלון קטן (המרחק בין הספה לטלוויזיה)
שטחי אחסון במטבח מעטים.

צירפתי תמונות בדו מימד ותלת מימד של שתי האופציות (הראשונה בצד ימין והשנייה בצד שמאל)
מה דעתך? אולי יש אופציה אחרת?
תודה
עיצוב חלל סלון ומטבח
הוסף תגובה קישור ישיר

תכנון חלל

יעלה אקשטיין עיצוב פ 10.11 (11:56)
אני מסכימה עם התגבות של שתי הקולגות שלי והייתי שמחה לתת לך אופציה נוספת.

אני דווקא אוהבת את הקו הישר הארוך והנקי של המטבח אך החלוקה והעמדה כפי שצרפת אינה נכונה.

הייתי יוצרת מחיצה במרכז החלל המפרידה ביין המטבח לסלון.
בערך במקום של הספה בתכנית שלך, ברוחב כ 1.50 עד התקרה ושם ממקמת את המקרר ויחידת הבילד אין של התנור. את הגז והכיור להעביר למקום הישן של המקרר והתנור והחלק הימני של המטבח הפונה אל פינת האוכל לאפשר שטח שיש ואחסון בלבד המשרת את פינת האוכל

על גב המחיצה בצידו האחורי של המקרר והתנור למקם את הטלוויזיה ואת הספה לשים בקיר הנגדי ו 2 כורסאות בקיר מימין לה.

האופציה הזאת פותחת את הסלון, מצניעה את המטבח ויוצרת חלל ציבורי מעניין עם מבטים והצצות .

אין לי מידות והתכנון הוא ברמה העקרונית בלבד אך נראה לי שזה יכול לעבוד נהדר

בהצלחה
יעלה אקשטיין -עיצוב פנים
www.facebook.com/YeelaDesign
הוסף תגובה

תכנון ועיצוב חלל מטבח וסלון

איילת שטיין - עיצוב 15.07 (22:32)
איתן שלום,

שתי האופציות שהצגת בעייתיות. מטבח ארוך בקו אחד הוא לא נכון תפקודית, מאחר שתמצאו את עצמכם מתרוצצים לאורכו, וגם ויזואלית. המטבח בצורת ח שהצגת אינו מתאים מאחר שהוא יוצר צפיפות.
הפתרון הוא מטבח בצורת ר צמוד לפינה השמאלית העליונה, שיהיה פתוח לכיוון פינת האוכל, שתהיה במקום שבו נמצא עכשיו המטבח. בצורה זו גם הכניסה לחלל תהיה מרווחת יותר. אולי כדאי לוותר על דלפק אכילה ולהסתפק בשולחן האוכל.
את הסלון תוכלו לפרוש במקום שנותר, למקם את הספה הארוכה עם הגב לפתחים ובכך לפתוח את החלל.
יש עוד המון פרטים שיש לפתור, עיצוב פנים נכון אמור לתת מענה אופטימלי לכל אלה.
אני מקווה שתשובתי עזרה.

בברכה,
איילת שטיין
איילת שטיין |סטודיו In-Design| תכנון ועיצוב פנים
www.In-Design.co.il
[email protected]
הוסף תגובה

בחירת סידור

איתן 27.10 (19:11)
תודה על כל הרעיונות. לאחר מספר התייעצויות כולל עם חברות מטבחים הגענו לסידור הבא. מה דעתכם?בחירת סידור
הוסף תגובה

תכנון החלל

איילת שטיין - עיצוב 15.07 (22:32)
איתן שלום,

יש עוד הרבה פינות לסגור בתכנון שהצגת, חשוב כמובן להתאים את גדול הרהיטים ומיקומם, אך על פניו נראה סביר יחסית לשאר האופציות.
איילת שטיין |סטודיו In-Design| תכנון ועיצוב פנים
www.In-Design.co.il
[email protected]
הוסף תגובה

שלום איתן

Tammara סטודיו לעיצו 6.11 (09:57)
לא הייתי מוותרת על כוונונים קטנים מבחינת מרחקים שאח"כ יהיו מאוד משמעותיים תוך כדי תנועה בחלל. כמו כן נקודות למחשבה הן מיקום הכיריים והכיור.

מוזמן להתייעץ 0526279911 או באתר www.tammara.co.il

Tammara סטודיו לעיצוב פנים
www.tammara.co.il
הוסף תגובה

שלום איתן

Tammara סטודיו לעיצו 28.10 (12:09)
אכן מטבח בצורת פס לא יהיה פונקציונאלי עבורכם ויקשה עליכם את התפקוד בחלל. האופציה השנייה עם בר האכילה קצת בעייתי מכיוון שכיסאות הישיבה מצידו הפנימי קרובות מאוד לכיור ולא מאפשרות התנהלות חופשית, היית בוחרת במטבח שיאפשר לכם חלל פתוח אל הסלון וגם לנוע בחופשיות בתוכו והאופציה לכך היא מטבח בצורת ר כלומר תצטרכו לוותר על הבר אך תזכו במטבח איכותי יותר מבחינה פונקציונאלית.
אשמח לעזור,
תמי 0526279911
סטודיו לעיצוב www.tammara.co.il
Tammara סטודיו לעיצוב פנים
www.tammara.co.il
הוסף תגובה

המלצה על חברה מעולה

גבי אלון 23.11 (16:54)
אני ממליץ לך ללכת לחברת טהירו שתעשה לך את העבודת העיצוב פנים הם תותחים
www.tehiru...quitecture
הוסף תגובה