טופוגרפיה

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום

טופוגרפיה

רוני 30.05 (15:29)
שלום אני מצרפת חלק מתכנית פיתוח שטח של מבנה, לשאלתי , המספרים שמצייגים את הגובה למשל : 25.18, 25.13 , 24.87- האם זה הגובה האבסולטי מעל פני הים ? והאם זה מייצג נקודה ספציפית של גובה ? או איזשהו ״קו דמיוני ״ לרוחב התוכנית שבו כל הנק׳ הם באותו גובה ? איך אפשר לדעת את הגובה שמקום לא כתוב מספר ? טופוגרפיה
הוסף תגובה קישור ישיר

** במקום שלא כתוב מספר ? ...

Roni 30.05 (15:29)
** במקום שלא כתוב מספר ?
הוסף תגובה

זהו גובה אבסולוטי מעל פני הים...

דן ליפשיץ 28.08 (12:50)
שים לב שה-0.00 מוגדר בגובה אבסולוטי מסוים, כך ניתן גם להבין את היחס בין הטופוגרפיה לבין הבית עצמו.
כמו כן, נהוג ליחס את הגובה האבסולוטי לנקודה מסויימת בטופוגרפיה ולא סתם לזרוק מספרים בחלל. אולי מי שהכין את השרטוט הוריד אותן. מציע לבדוק את מפת המדידה המקורית.
הוסף תגובה

שלום דן ותודה להתייחסותך. אם נ...

רוני 31.07 (14:54)
שלום דן ותודה להתייחסותך. אם נהוג לייחס את הגובה האבסולוטי לנקודה מסוימת אז למעשה אמורות להיות המון נקודות גובה בתכנית? או שלא נהוג לציין הרבה נקודות ואני אמורה להבין את פני השטח רק מהנקודות הנתונות?
הוסף תגובה

שלום רוני

דן ליפשיץ 28.08 (12:50)
במפת המדידה המקורית אכן צריכות להיות נקודות בצמוד לכל הגבהים הללו.
נראה כי מדובר בתכנית אדריכלית ואני משער שהאדריכל הסיר את הנקודות במהלך השרטוט.
לגבי כמות הנקודות - כל מקרה לגופו וכל מודד לגופו. לפעמים השטח די מישורי ואין צורך בכל כך הרבה נקודות, וכמו כן, זה גם תלוי במודד עצמו בשיטת העבודה שלו.
במידה ואת רוצה לראות את המפה המקורית, רצוי לבדוק בתיק הבניין בארכיון העירייה - אולי יש שם מפת מדידה/גרמושקה המכילה מפה זו.
הוסף תגובה