x,y
פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.
פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם -
bit.ly/2IL0Ijbתנאי השימוש בפורום
שירלי
3.10 (10:24)
1. כיצד ניתן לדעת מהי מערכת הקואורדינטות עליה אני עובדת במפה מוכנה שקיבלתי באוטוקאד?
2. כיצד אני יכולה לאתר X,Y שיש לי מוכנים (מתוך מפה אחרת ב-GIS) במפה בקובץ באוטוקאד?
תודה רבה, שירלי
ערד גזית
3.10 (14:05)
שירלי שלום,
לא ניתן לדעת באיזו מערכת קואורדינטות נעשה שימוש בשרטוט מסויים. את המידע הזה יש להשיג ממי שיצר את השרטוט. קיימות בישראל מספר מערכות קואורדינטות אבל לרוב מוחלט של הצרכים משתמשים אך ורק ב- "רשת ישראל החדשה". זאת דרישה מהמודדים ע"פ תקנות "המרכז למיפוי ישראל".
בעקיפין, את יכולה לדעת באיזו מערכת נעשה שימוש לפי הקואורדינטות של המקום שבו נמצאת המפה, אבל זה יהיה נכון רק אם לא הזיזו שום דבר ואם את יודעת את הקואורדינטות באותו אזור (ע"מ למנוע טעויות, הרשת החדשה מוזזת בערך ב- 50,000 וב- 500,000).
השאלה השניה לא כל כך מובנת לי. כל שרטוט שיש לך מכיל כבר את הקואורדינטות של כל אובייקט. גם עם את מקבלת את המפה בפורמט אחר של ממ"ג (GIS).
במידה ויש לך אוטוקד Map 3D את יכולה לייבא פורמטים רבים לתוך קובץ DWG וגם להפיק מגוון גדול של נתונים מהמידע (כמו X,Y).
מקווה שעזרתי,
ערד