מועדון ג'אז

פורום אדריכלות נועד לדיוני אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. אתם מוזמנים להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות ותכנון, גם גם להתייעצות עם אדריכלים לאנשים בתהליכי תכנון ובנייה.

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום

מועדון ג'אז

גילעד 5.07 (13:34)
שלום
אני גילעד, סטודנט,
ועלינו לעצב מסעדה בקורס עיצוב פנים
בחרתי לעצב מועדון ג'אז שמשלב בר , מטבח וכו'...
גודל החלל הוא 150 מ"ר
למבנה יש רק שתי חזיתות צפונית ודרומית
כלומר החזיתות האחרות סגורות בין שתי קירות של המבנה.
בחזית הצפונית תהיה גישה למחסן ולהספקת סחורה,
והחזית הדרומית תהיה הכניסה מהרחוב,
כעת רציתי להתייעץ איזה סוגי חלונות יש בשוק שיוכלו
לעצב את החזית בצורה הטובה ביותר כשמדובר במועדון ג'אז כמובן.
כולם בקורס יעשו אני מניח קיר מסך (שזה די בנאלי לדעתי) לכן העדפתי להתעייץ כאן.

תודה לעוזרים.

[email protected]מועדון ג'אז
הוסף תגובה קישור ישיר

משעמם...

אורחת 16.02 (00:02)
אני לא מבינה למה אתה מראה את התכנית , מה כ"כ מיוחד בה איפה העיצוב שלך בתכנית אפרופו בנאליות, אתה באמת חושב שזה שתבחר חלונות אחרים משל שאר הסטודנטים זה מה שיגרום לעבודה שלך לא להיות בנאלית?
הוסף תגובה

לגילעד

gjt 16.09 (20:04)
תראה, זה לא באמת פייר לרדת על התוכנית שלך...אתה הריי עוד לומד!! נכון?!
אבל אם כבר הצגת את התוכנית, יש לי מה להגיב עליה:
מיקומי המטבח הבר וגם מיקום הבמה וגם צורותהן לא ממש מתוכננות עד הסוף, התכנון ניראה רנדומאלי ולא מחושב ולכן, אני ממליצה להכנס לחנות ספרים -רצוי סניף גדול, לקנות איזה ספר בנושא תכנון ברים ומסעדות אבל משהו מחו"ל - הספר בשביל ההשראה שנראה שקצת חסרה.
בקשר לחזיתות...תכנס קצת לאינטרנט ותחפש תמונות מחו"ל וגם תכנס לארכיג'וב יש שם רשימת חברות שמיצרות חומרים/ נותני שירות...תכנס שם תחפש אתרים של החברות ותחפש לך רעיון לחזית שתתאים לעיצוב הפנימי של בר-ג'אז שלך.
מכוון שהעטיפה=החזיתות, זה לא מהות העיצוב אני חוזרת למה שכתבה זו לפני, רצוי לעבוד קצת על העיצוב פנים יותר לעומק!
בבקשה ראה זאת כביקורת בונה ולא משהו אישי.
בהצלחה.
גלית
הוסף תגובה

אוקיי....

גילעד 5.07 (13:34)
זה באמת לא הכי פייר לרדת עליי, מכיוון שאני עדיין לומד
והמטרה של הקורס היא ללמד אותנו מהו עיצוב.
אני לוקח את כל הביקורות כביקורות בונות כמובן, ואני מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי כמה טיפים בקשר לתכנית שלי, (התכנית לא גמורה בכלל ). ובקשר למיקום המטבח והמחסן, הם לא מוקמו באופן רנדומלי לחלוטין...קודם כל הסתכלתי בחוק בכל מה שקשור למידות מסעדה. המסעדה מיועדת ל70 אנשים . ובנוסף המטבח והמחסן מן הסתם ממוקמים אחד לשני ובאופן חופף לחזית האחורית שממנה יש גישה לסיפוק סחורה וכדומה. תקנו אותי אם אני טועה , אם תוכלו להראות לי דוגמאות איך אתם הייתם מתכננים זה יהיה נחמד.

תודה
הוסף תגובה

לגלעד

אד' אפרת מאירי 10.10 (08:41)
תצא מהקופסא
תפסיק לחשוב במושגים של מה שאתה מכיר כיום, של בתי קפה/מסעדות שאתה מכיר ו/או ראית, ותחשוב מהו ג'אז בשבילך.
תחשוב באיזה מקום אתה היית רוצה להיות
מהיא החוויה של המקום
מהיא מוזיקה
מהוא קול וחוש השמיעה
תפתח את הראש
אל תתכנן עוד 'זאפה' 'בארבי' 'ארומה' 'קפה ג'ו' יש כבר כאלה, תחשוב תלת-מימד
הוסף תגובה

אמממ...

גילעד 5.07 (13:34)
בקשר לקופסה....תשמעי אני בנאדם בעל חשיבה מרחבית
מאוד מפותחת, אני מצייר ומאייר , מתעסק הרבה בדברים
שקשורים ליצירתיות....אבל זאת לא הבעיה, הבעיה היא
שהחלל שהציבו לנו הוא נורא קטן ועלינו להתמודד איתו.
ניסיתי בשלב הראשון למקמם את הפונקציות החשובות ביותר
כמו המטבח , שרותים ומחסן ...לפי המידות המקובלות ל70 איש
החללים האלו תופסים הרבה שטח...ואם תסתכלי ניסיתי כמה שיותר
לחסוך ולנסות להגיע למצב שיהיה לי אולם ישיבה די גדול...

אני מתוסכל. (תודה על העצות)
הוסף תגובה

אבל

gjt 16.09 (20:04)
לפי התוכנית הזאת יש לך בעצם רק מקום לכ-40 איש/אורחים....
עצה אחרונה, תנסה עוד סקיצה או שתיים כדיי להגיע למימוש אופטימלי של החלל, תנסה להזיז קצת דברים.
אגב רצוי לחשוב גם על העובדים/ מלצרים על נוחות בעבודה בין הבר למטבח לדוגמא וגם על מיקום הבמה כך שהמופע יהיה נוח לצפיה ממקומות הישיבה השונים.
וכן ההמלצה של אד' אפי בהחלט חשובה.
בהצלחה.
הוסף תגובה

שחכתי לציין

גילעד 5.07 (13:34)
גובה המסעדה 8 מ'
יש עוד קומת גלריה שבה ממוקמים בנוסף 30 מקומות ישיבה.
הוסף תגובה

עכשיו אתה נזכר

אודי 17.02 (12:49)
את השרותים והמחסן למקם על גלריה בגובה. עכשיו תתחיל שוב לארגן את החלל, כל ההמלצות שקיבלת קודם, דבש תשתמש בהן
הוסף תגובה