התלבטות על פתיחת עסק בתחום עיצוב פנים

פורום עיצוב פנים זה המקום לשאול מעצבי פנים, להתלבט, להתייעץ ולקבל רעיונות. מוזמנים לשאול בנוגע לעיצוב הבית, הדירה, העסק, מוסד או כל מבנה אחר, לבקש ייעוץ בנושאי עיצוב עם בעלי מקצוע בתחום וקולגות וכמובן לתרום מניסיונכם בדיונים השונים - אז איזה עיצוב פנים מתאים לכם?

יש לשמור על כללי הפורום, פורום עיצוב פנים לא נועד לפרסומות והן יימחקו, כולם מוזמנים לשאול ולענות בנושאי עיצוב פנים, לאחר מענה בעל ערך לשואלים ניתן להזמינם לפנות לנותן/ת המענה.

שלום לכל באי הפורום
שמי לייה סלה מעצבת פנים וסטייליסטית www.leeya-sella.com/
אני מנהלת את הפורום ואני כאן בשבילכם. אתם מוזמנים להעלות שאלות שקשורות לכל נושא העיצוב והסטיילינג.
רק בבקשה שימו לב שהשאלות מפורטות, שיש תוכניות ותמונות להמחשה כדי שאוכל לתת תשובה הכי מקצועית שאני יכולה ולא לשכוח להירשם לאתר, לפעמים אני צריכה עוד שאלה בפרטי (:
תנאי השימוש בפורום

התלבטות על פתיחת עסק בתחום עיצוב פנים

שהם 21.05 (13:16)
שלום לכולם :)
אני חדשה כאן..
לפני 5 שנים סיימתי לימודי תעודה בעיצוב פנים, עבדתי קצת כמעצבת מטבחים אבל זה לא כ""כ עבד חיפשתי מעצבים ואדריכלים לעבוד איתם ובגלל שלא מצאתי ירדתי מהתחום.
מאז אני עובדת בעבודות שלא קשורות לתחום ועוזרת לחברים בתור 'טובה' ומייעצת פה ושם אבל לא באמת עובדת בזה.
לאחרונה לקראת חזרה לגור בדרום הארץ שוב עלו בי מחשבות על התחום שאני אוהבת אבל לא עוסקת בו, כרגע יש פרוייקט אחד שאני עובדת עליו, עיצב של בית של חברים, יותר הלבשה וסטיילינג כי תכניות יש להם כבר מהאדריכל.
אני מחפשת כבר זמן אחרי משרד אדריכליםמעצבים באזור הדרום שאוכל לעבוד איתם, לרכוש ידע ונסיון ובעתיד לפתוח עסק קטן אבל כרגע אני פשוט לא מוצאת.
השאלה שלי היא האם לפתוח בכל זאת עסק קטן? למרות שאין לי ככ נסיון. או לנסות למצוא משרדמעצב לעבוד איתו, ואם כן, איפה אפשר לחפש?

אשמח לעזרתכם..

תודה,
שהם.
הוסף תגובה קישור ישיר

שהם שלום, כמי שעשתה זאת בשנ...

וואבי סאבי Wabi-Sab 21.05 (15:07)
שהם שלום,
כמי שעשתה זאת בשנים האחרונות, עלי לאמר שהכניסה לתחום היתה ועודנה הרבה יותר קשה, ממושכת ויקרהממה שהעלתי בדעתי. על כן, אם אינך נחושה, בעלת אורך רוח מבחינה כלכלית ומוכנה להילחם באופן תחרותי,לא ממליצה לך להיות עצמאית.

וואבי סאבי
אדריכלות ועיצוב פנים
הוסף תגובה

עסק עצמאי

עינת 7.06 (20:06)
הי שהם
אני סיימתי לימודי עיצוב פנים בשנקר לפני שנתיים וחצי. בשנה הראשונה עבדתי במשרד של מעצבים בעבודות סיוע וקיבלתי ניסיון, ולפני שנה החלטתי לצאת לדרך עצמאית, שלמעשה זה היה החלום שלי לכל אורך הדרך. אני מסכימה מאוד עם מה שענו לך, לצאת לדרך עצמאית זה הרבה יותר יקר, קשה ומסובך ממה שחשבתי, אבל עם הרבה נחישות ורצון, אין סיבה שלא תצליחי. אחד הדברים החשובים שאני יכולה לומר לך מהניסיון שלי הוא לדאוג לתקציב התחלתי כמה שיותר גדול, על מנת שלא תמצאי את עצמך לחוצה כלכלית, זאת לא דרך טובה ובריאה לנהל עסק. מעבר לכך, נסי לקבל המלצות ולאסוף עבודות קודמות שעשית על מנת שתוכלי להגדיל את תיק העבודות שלך כמה שיותר, ולהפוך אותו למרשים ומקצועי, וממליצה גם להשקיע באתר אינטרנט, שיהיה כרטיס הביקור האינטרנטי שלך. מעבר לך רק הרבה רצון ואמונה שהכל יסתדר, ואת בדרך הנכונה.
בהצלחה!
הוסף תגובה