קובץ אוטוקד מבוסס על רשת קואורדינטות ישראל החדשה

פורום אוטוקאד הינו המקום לשאלות ותשובות הנוגעות לתוכנת אוטוקאד - תמיכה ב AutoCAD, בעיות שנתקלתם בהן, טיפים, התייעצות מקצועית, חיפוש קבצים וכדומה.

פורום אוטוקאד מנוהל על ידי sophisticadd דני כורם - bit.ly/2IL0Ijb
תנאי השימוש בפורום

קובץ אוטוקד מבוסס על רשת קואורדינטות ישראל החדשה

עדן 16.10 (17:08)
שלום
אפשר לקבל הסבר איך אני יכולה לציין לקובץ אוטוקוד מיקום ספציפי ע"פ קואורדינטות ישראל החדשה?
הוסף תגובה קישור ישיר

קואורדינטות באוטוקד

ערד גזית 16.10 (19:58)
עדן שלום,

באוטוקד יש מערכת צירים קרטזית (כלומר שכל הצירים אנכיים אחד לשני). הצירים נמשכים מ- מינוס אין-סוף עד פלוס אין-סוף.
על המערכת צירים הזאת (WCS) את יכולה לשרטט בכל מערכת קואורדינטות שאת רוצה.
בישראל, כל מדידה חייבת להיות במטרים ובמערכת הקואורדינטות החדשה של ישראל. על זה אחראי המודד המוסמך שעושה לך את המדידות.
אם יש לך קואורדינטות ברשת ישראל החדשה, נניח מהמדידה של המודד, את יכולה לשרטט באותם קואורדינטות או אפילו להציג תצלום לווין מהאינטרנט באותו אזור (ראי את התמונה המצורפת).
כמוכן, את יכולה לקשר את מפת המדידה לשרטוט שלך כ- Xref ולעבוד עליה. שימי לב להקפיד על יחידות נכונות (מטרים), על נקודת הכנסה נכונה (0,0,0), על גודל נכון (1) ועל סיבוב נכון (0).

זה הכל.
בהצלחה,
ערדקואורדינטות באוטוקד
הוסף תגובה

שאלה נוספת

עדן 17.10 (15:37)
תודה רבה על המענה!
יש לי שאלה נוספת-אם קיבלתי קובץ ממודד בו יש ריבוע עם הקורדינטות הרצויות, וברצוני להקטין את ריבוע הקורדינטות. איך אני יכולה להקטין את הריבוע בלי לשנות את מיקום הקורדינטות בציר הx והy?
תודה רבה
הוסף תגובה

מסגרת קואורדינטות

ערד גזית 17.10 (23:38)
היי עדן,

שאלה קצת מוזרה. בדרך כלל מכינים את מסגרת הקואורדינטות בעזרת אפליקציה מיוחדת ואפשר לעשות אותה בכל גודל שצריך. אני מבין שאת רוצה לשנות מסגרת קיימת באופן ידני. נראה לי שאפשר, אבל זה כרוך בקצת "עבודת נמלים" זהירה וקפדנית.

תצטרכי לוודא שמספרי הקואורדינטות ישארו במקומות הנכונים בציר ה- X ובציר ה- Y.

ערד
הוסף תגובה

האם אתה יכול להגיד לי פקודה ספ...

עדן 18.10 (00:03)
האם אתה יכול להגיד לי פקודה ספציפית? אמרו לי לעשות strech+f8 אבל לא עובד. תודה
הוסף תגובה

עריכת שרטוט

ערד גזית 18.10 (13:12)
עדן היי,

אני לא יכול לתת לך פקודה ספציפית כי אני לא מכיר את השרטוט ולא יודע מה את מנסה לעשות בדיוק (וכמו שכתבתי לך קודם, זה בכלל מוזר מה שאת מנסה לעשות כי מכינים מסגרת כזאת כל פעם מחדש בהתאם לצורך).

ערד
הוסף תגובה

היי ערד, ראיתי שאתה מבין בנ...

שני 10.02 (11:49)
היי ערד,

ראיתי שאתה מבין בנושא, אשמח גם לשאול אותך,
במידה וקיבלתי קובץ, איך ניתן לבדוק שהוא בקורדינטות העולמיות? משהו שקשור בפקודת ID?
אני פשוט לא מוצאת עליה מידע בשום מקום.

בנוסף,
במידה ואני מעוניינת לסובב את ה-MODEL אבל לא לגעת באובייקט. איך עושים את זה?

תודה רבה:)
הוסף תגובה