היתר לבנית בריכה
פורום הגשות והיתרים הוא המקום לשאול ולברר בנושאים הקשורים בהגשה לראשויות - לעירייה, למחלקת רישוי עסקים, להג"א ולכל השאר. היכנסו וקבלו תשובה.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת!
bit.ly/2kyZDLLתנאי השימוש בפורום
ראובן
2.01 (09:46)
שלום
מי כאן יכול להגיד לי אם אפשר לבנות בריכה על גג של בית משותף (הגג מוצמד לדירה של הדיר בהיתר)
הבניין כרגע בבניה.(האם יש שינוי בין עיר לעיר)?
אשמח לתשובה
ראובן
1. במידה והבריכה מיועדת להיותר פרטית ועתידה להיבנות על שטח שמוצמד לדירה הספציפית, לא אמורה להיות בעיה מבחינת רישוי, אך יש לקחת בחשבון שבריכה מצריכה היתר בניה. לא כל יזם/קבלן יהיה מוכן להגיש בקשה להיתר שינויים אחרי שכבר התקבל היתר לבניין.
2. והכי חשוב - יש לברר עם מתכנן שלד הבניין אם הגג יכול לשאת בריכה בגודל כזה או אחר. מיותר לציין שללא מעורבותו הדבר עלול להסתיים באסון.
בהצלחה!
ראובן
2.01 (09:46)
תודה רבה על התשובה ..
ידוע לך אם יש ועדות מקומיות שאינן מאשרות יותר בניית בריכה בבניינים משותפים? בדיפולט שלהם?
אני גר ברעננה ושמעתי שאין אפשרות כזאת יותר ...
נשמע הגיוני? ידוע לכם אולי?
אני מציע שתיגש למחלקת המידע של מנהל ההנדסה ברעננה ותברר זאת. כאשר אוסרים לבצע דבר כזה או אחר, זה צריך להיות מעוגן באיזשהו מסמך רשמי (ההנחיות המרחביות של הוועדה הספציפית, תב"ע, חוק/תקנות התכנון והבניה וכו').
במידה ויאמרו לך שהבריכה לא ניתנת לביצוע, תבקש לראות היכן זה כתוב שחור על גבי לבן, אחרת יש מקום להתעקש על כך.
בהצלחה!