עיצוב דירה

פורום עיצוב פנים זה המקום לשאול מעצבי פנים, להתלבט, להתייעץ ולקבל רעיונות. מוזמנים לשאול בנוגע לעיצוב הבית, הדירה, העסק, מוסד או כל מבנה אחר, לבקש ייעוץ בנושאי עיצוב עם בעלי מקצוע בתחום וקולגות וכמובן לתרום מניסיונכם בדיונים השונים - אז איזה עיצוב פנים מתאים לכם?

יש לשמור על כללי הפורום, פורום עיצוב פנים לא נועד לפרסומות והן יימחקו, כולם מוזמנים לשאול ולענות בנושאי עיצוב פנים, לאחר מענה בעל ערך לשואלים ניתן להזמינם לפנות לנותן/ת המענה.

שלום לכל באי הפורום
שמי לייה סלה מעצבת פנים וסטייליסטית www.leeya-sella.com/
אני מנהלת את הפורום ואני כאן בשבילכם. אתם מוזמנים להעלות שאלות שקשורות לכל נושא העיצוב והסטיילינג.
רק בבקשה שימו לב שהשאלות מפורטות, שיש תוכניות ותמונות להמחשה כדי שאוכל לתת תשובה הכי מקצועית שאני יכולה ולא לשכוח להירשם לאתר, לפעמים אני צריכה עוד שאלה בפרטי (:
תנאי השימוש בפורום

עיצוב דירה

רובי 18.04 (00:13)
אהלן
אני בתהליך תכנון דירת קבלן. עשיתי בעברי את התהליך עם מעצב פנים ומרגיש בשל לעשות את התהליך לבד ולקחת שרטט שיכין לי את התוכניות לקבלן (לטענת האחרית שינויים הרבה שינויים היא לא עושה ... מוזר אבל נגיד).

אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם על התכנון. מצרף תוכנית קבלן ובתגובות את התוכניות שלי. תודה!עיצוב דירה
הוסף תגובה קישור ישיר

תוכנית הדמיה כללית (ל"ת)

רובי 18.04 (00:14)
תוכנית הדמיה כללית (ל"ת)
הוסף תגובה

דירה

אווה 11.05 (22:05)
רובי שלום,
דבר ראשון אני ממליצה לך לבקש מהקבלן "תוכנית עבודה" (רצוי גם תוכנית חשמל, אינסטלציה וכו'). התוכנית שיש לך היא "תוכנית מכר" והיא לרוב לא מדויקת, לא מחייבת ויכולה להטעות. אם הוא לא רוצה לתת לך, תומר לו שזה עבור מעצב.
לעניין התיכנון שלך, אני מצדיקה את זה שסובבת את המיטה בחדר שינה אך ממליצה גם להזיז מעט את הקיר הגובל בסלון. חייבים לקחת בחשבון שהמידה 333 ס"מ היא לא סופית, יש גם טיח, אי דיוקים וכו'.
המעבר שנשאר בין הארון והמיטה הוא קטן מידי מה גם שהוא לא רק מעבר אלא מקום שעומדים בו מול ארון ואולי גם מתלבשים. הייתי מזיזה אותו לפחות בקו המשך של קיר המקרר.
בקשר למטבח, כפי שכתבו לפני, יש לבדוק את המידות היטב בתוכנית מסודרת ולא רק בהדמיה, אם האי משמש גם לישיבה וגם כארון הוא חייב להיות רחב יותר.
הוסף תגובה

המשך...

אווה 12.05 (10:35)
עכשיו ראיתי שישנה תוכנית מפורטת יותר עם מידות...
בכל מקרה עליך להבין שתצטרך להעביר לקבלן תוכנית ולא הדמיות וגם שכדאי לבדוק איזה נקודות חשמל הקבלן נותן ולנסות להשתלב איתם כדי לא להיכנס להוצאות מיותרות.
רציתי להוסיף גם, שלא כדאי לך לוותר על ההכנות למכונת הכביסה! גם אינך רוצה אותה, תמיד ניתן להציב במקומה ארון (אתה צריך כזה למטאטים, כביסה וכדו').
בהצלחה!
הוסף תגובה

חדר שינה (ל"ת)

רובי 18.04 (00:16)
חדר שינה (ל"ת)
הוסף תגובה

חדר רחצה (ל"ת)

רובי 18.04 (00:19)
חדר רחצה (ל"ת)
הוסף תגובה

מבואת כניסה (ל"ת)

רובי 18.04 (00:22)
מבואת כניסה (ל"ת)
הוסף תגובה

סלון/ מטבח (ל"ת)

רובי 18.04 (00:24)
סלון/ מטבח (ל"ת)
הוסף תגובה

חלוקת מטבח/אי

רובי 18.04 (00:26)
תכנון כללי ולא מדוייק. יהיה מעבר בין האי לחלון - הכוונה למקם את האי במקביל לחלון/מטבחחלוקת מטבח/אי
הוסף תגובה

ממד (ל"ת)

רובי 18.04 (00:27)
ממד (ל"ת)
הוסף תגובה

מרפסת (ל"ת)

רובי 18.04 (00:27)
מרפסת (ל"ת)
הוסף תגובה

הי רובי

לייה סלה 18.04 (18:00)
על פניו זה נראה טוב אבל אין לי שום דרך להביע דעה מקצועית ללא מידות
לדוגמה מה המרחק מהשיש לאי?
האם באמת אפשר שיהיו שם כסאות?
אין לי מושג.... (:
לייה סלה
עיצוב פנים
מנהלת פורום עיצוב פנים

052-3130009
www.leeya-sella.com/
הוסף תגובה

תודה

רובי 18.04 (18:12)
היי לייה, תודה על ההתייחסות. מצב המספרים. המיקום עוד לא סופי וטרם עבר את המעצב מטבחים. מה המרחק האידיאלי בין אי למטבח? 90 סמ? המחשבה שלי היא למקם אותו במקביל לחלוןתודה
הוסף תגובה

90 סמ' זה אפשרי אבל -

לייה סלה 19.04 (17:11)
לא אם אתה רוצה את הכיסאות מהצד הפנימי....
עכשיו, שמת לי את התוכנית המקורית. ואתה רוצה התייחסות על התוכנית שאתה עשית.
אני צריכה את התוכנית שלך עם מידות מדויקות להתייחסות
אם אתה רוצה ייעוץ מ-0 זה אפשרי אבל במסגרת אחרת....
חג שמח!! (:
לייה סלה
עיצוב פנים
מנהלת פורום עיצוב פנים

052-3130009
www.leeya-sella.com/
הוסף תגובה

טיפ לאחרי הבנייה

סיוון סוויסה 3.06 (09:17)
היי,
אחרי התיכנון והבנייה, אם תצטרכו יש לי המלצה על חברת ניקיון מצויינת.
זה שלב שהרבה מאיתנו שוכחים.. מניסיון אישי אני מדברת. וזה ממש מתסכל בסוף של תהליך כלכך ארוך להתעסק גם בזה.
אז הינה קישור לאתר שלהם. מומלצים בחום ואהבה.
amavrikim....%99%D7%9F/
הוסף תגובה