שלום, אני נכנסת לדירה יד 2 ...

פורום הום סטיילינג הוא המקום לשאול ולדבר על עיצוב הבית. ריהוט, טקסטיל לבית, צבעים וכל השאר - היכנסו וקבלו תשובה.

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום

שלום, אני נכנסת לדירה יד 2 ...

פרקט - ייעוץ 20.11 (13:53)
שלום,
אני נכנסת לדירה יד 2 בת כ75 מטר עוד כחודש ומעוניינת להחליף ריצוף. חשבתי לרצף בפרקט קוויק סטפ הבלגי.
מתלבטת אם כדאי לרצף בפרקט למינציה את כל הבית, את חדרי השינה או בכלל לא.
אנחנו משפחה עם 5 ילדים קטנים. בחדרים לא נשפך מים, אבל במטבח ובסלון, איפה שאוכלים, תמיד ״שמח״ אחרי ארוחה. מחיפוש ברשת אני רואה דיעות סותרות בקיצוניות.
לא אכפת לי אם הריצוף לא יישאר כמו חדש בעוד 10 שנים, אבל רוצה לדעת כמה זה רגיש ברמה היומיומית.
לדוגמה: נדנוד עריסה, גרירת כסאות וכו׳
נקודה נוספת: זה יפה לעשות ריצוף אחד לשטחים הציבוריים: מטבח, סלון... ריצוף פרקט לחדרי השינה וריצוף שונה לאמבטיה? לא ייראה מוגזם לדירה לא גדולה?
הוסף תגובה קישור ישיר

להחליף ריצוף

שרית 27.11 (19:18)
פרקט לא מומלץ עם ילדים קטנים.. הוא נהרס בקלות ויכולים להיות גם שריטות. בכל אופן אם את מרצפת מחדש ממליצה לך אחרי השיפוץ להזמין ניקוי אחרי שיפוץ. תמיד נשארים שאריות של השיפוץ והבית נראה כמו כאוס.
בעיקר ריצוף, מומלץ לעשות פוליש באזורים שהם לא פרקט. ואם את כן עושה פרקט אז לאור תיאור שלך שתמיד שמח אחרי ארוחות בכלל לא ממליצה בסלון והמטבח שיהיה פרקט.
במידה ותצטרכי יש קישור של חברת ניקיון שעושה גם פוליש וגם ניקוי אחרי שיפוץ.
חברת פוליש

קישור לחברת ניקיון
הוסף תגובה

ריצוף

אווה 22.04 (20:34)
ממליצה להתפשר ולעשות פרקט רק בחדר שינה שלכם.
עם 5 ילדים הייתי הולכת על מה שפרקטי ונוח לניקוי, שזה ריצוף.
תחשבי מה יקרה במשך ה-10 השנים עד שתחליפי: אזהרות אין סופיות לבני המשפחה, כל טיפה שנופלת למהר לנקות, חוץ מזה כל הפגמים במשך התקופה "יקפצו" לך לפני העיניים. כל הזמן להיזהר ולהזהיר, למה לך?! בחדר אמבטיה בכל מקרה עושים ריצוף שונה כי הוא חייב להיות נגד החלקה. בעוד 10 שנים תעשו פרקט על הכל ואולי תדביקו אפילו פרקט עץ.
בהצלחה!
הוסף תגובה

ריצוף

ליאת 19.01 (11:17)
היי שרית, ראיתי שאת מתכננת להלחיף ריצוף בבית. כמו שכבר המליצו לך, פרקט לא מומלץ בכל חדרי הבית, היות ואת עם ילדים וקשה לשמור על ריצוף מהסוג הזה. אפשרי לשים בחדרים ריצוף שונה ממה שיש בחללים המשותפים. יש לא מעט בתים שבנויים כך. אם את רוצה יותר מידע על סוגי ריצוף שונים והמלצות תוכלי לבדוק מול רצף מקצועי שעוסק בתחום ומבין מה ההבדלים ומה מומלץ. גם אם לא אכפת לך אם הריצוף בעוד 10 שנים לא יראה חדש כפי שהסברת, עדיין ריצוף זה לא משהו זול וכן תירצי שלא ייהרס ויישמר לטווח ארוך. לכן ממליצה להתייעץ עם מישהו שעוסק בריצוף שיוכל לתת לך את המידע, כך שתוכלי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.
הוסף תגובה

לתגובה לליאת (לתשומת לב הנהלת הפרום)

אווה 19.01 (11:53)
הבית של השואלת כבר מזמן מרוצפת, השאלה נשאלה לפני יותר משנה! :-)
בגלל שלא מצויינת השנה, אין לדעת...
הוסף תגובה