בית-חם - אופן החימום ויתרונותיה של המערכת

בית-חם - אופן החימום ויתרונותיה של המערכתמערכת בית-חם נחשבת למערכת הנכונה ביותר מבחינת הנדסת אנוש והצורך אותו היא באה למלא.
מערכת חימום בפאנלים מותקנת בצמוד לקיר ולריפצה, במקום/מעל הפאנל המסורתי (קרמיקה/פולימרי), ובכך גוברת על בעית המזגן, רדיאטורים ופאנלים קיריים- אשר החום מהם יוצא בגובה.

עצם היותה מותקנת בצמוד לקיר בתחתיתו, מקנה לה יתרון משמעותי המאפשר את חימום החלל בגובה רצוי (גובה אדם ממוצע מלמטה למעלה) כבר מתחילת עבודתה.
אם נשווה אותה למערכת מיזוג/מזגן עילי, הרי שהמזגן פולט את האוויר החם באיזור גובה התקרה, ויוצר לחץ על האוויר הקר הנמצא למטה, עד שאלה מחליפים מיקום, וכשנכבה את המזגן, מהר מאוד יחזור החלל להיות קר.

מערכת בית-חם יוצרת לחץ הפוך - מתחילה את החימום מגובה הריצפה והאוייר החם עולה למעלה.
תוך כדי פעולתה, מחממת המערכת את הקיר הצמוד לה - מה שהופך את הקיר למסת - חום, הממשיך לפלוט חום גם לאחר שהחדר הגיע למעלות הרצויות, ובכך מצמצמת את עבודת המערכת, ומשאירה את החלל חם גם הרבה אחרי שפסקה מלעבוד.
בית-חם מחממת את החלל בצורה היקפית - מה שמסייע בפיזור נכון וחימום בצורה היקפית.
פליטת האוויר החם נעשית ללא מערכות אוורור (בשונה ממערכות מיזוג ומזגנים) ובשל כך אינה מייבשת את האוויר בחדר, אינה גורמת לכאבי ראש ותחושה לא נעימה.

למערכת אין מנוע (המזהם את האוויר בעצם פעולתו), פילטרים, חיבור לאינסטלציה וגז - מה שהופך אותה לפשוטה, יעילה ואמינה ביותר.
טיפול במערכת - נדירים המקרים בהם ישנן תקלות במערכת; אבל גם במקרה כזה, בשל היותה חיצונית ונגישה, הטיפול בה יהיה פשוט, נקודתי ומהיר, ובעיקר לא יעלה הרבה (הרכיבים ה"מועדים לפורענות" יכולים להגיע למאות בודדות של שקלים בלבד).

בית-חם היא התשובה המנצחת לחורף הישראלי בשל תגובתה המהירה (בין רבע שעה לשעה), המאפשרת לנו שליטה מלאה בצריכת החמשל ובחותם שאנו משאירים על הסביבה בה אנו חיים. היא אינה מחייבת אותנו להפעיל אותה במשך חודשים ארוכים, ומאפשרת שימוש לפי הצורך בלבד.

גם בהשוואה למערכות חימום תת-רצפתית היא מוכיחה את עצמה.
למערכת תת-רצפתית לוקח בין 8 שעות ליומיים (תלוי אם המערכת על חשמל או מים) זמן תגובה בהדלקה ראשונית. יש לקחת בחשבון כי לחום לוקח הרבה זמן עד שמרגישים אותו בחלל (זמן הדלקה, חימום הסומסום וחומרים נוספים ששימשו ליישום האריחים, דרך חימום האריחים ועד לחימום הריצפה עצמה). 

מערכות תת-רצפתיות חשמליות דורשות לעיתים גם הגדלת פאזות החשמל, הוספת ארון חשמל נפרד, התנהלות מול הרשויות ועוד.

טיפול במערכת תת-רצפתית יכול להוביל לשיפוץ בו תידרש הרמת ריצוף. (בשלב כזה אין לדעת כמה יעלה התיקון וכל הנלווה אליו).
גם במערכות על מים ייתכן כי תצטרכו להגדיל את המרכזיה (ריכוז כלל צנרת האינסטלציה של הבית). 
מערכות תת-רצפתיות מכתיבות את אופן השימוש בהן, אינן מאפשרות חופש, ובהכרח משאירות חותם גדול מאוד על הסביבה הקרובה לנו.

מערכת בית-חם היא לא רק המענה המושלם והנעים ביותר לחורף הישראלי, היא גם הדרך שלנו לשמור על הסיבה, איכות האוויר אותו אנו נושמים, וכן מבטיחה עתיד טוב יותר לילדינו.

המאמר באדיבות

  • דקו-סמארט
  • קליק לחיוג: 0587808225
  • טלפון:
    0587808225
  • כתובת:
    משה בקר 25, ראשון לציון
  • אתר:

תגובות