תפיסת המושג בטון

התפיסה של המושג בטון, עברה גלגולים רבים, מחומר גלם שנתפס כמיועד לצורך בניית תשתיות ויסודות בלבד, חומר אפור שיש לחפות אותו באריחים, שהמראה שלו מעיד על עבודה שלא הסתיימה, על תהליך לא גמור, ובטח שלא אסתטי, למושג שמייצג חומר איכותי ועכשווי.
בעשור האחרון עבר הבטון ממתחת לפני השטח, אל מעל פני השטח, והוא מכסה משטחים גדולים באין ספור עסקים, מבני תעשייה, לופטים ובתים פרטיים.
למרות שצבעו האפור החלק הוא סמל לשיא האפנה הודות לתפיסת המושג בטוןטכנולוגיות מתקדמות ולפיתוחים חדשים, הוא לא מחויב וניתן היום לייצר בטון מוחלק בשלל צבעים, או בטון מוטבע בשלל טקסטורות ועיצובים.
בטון מוחלק יוצקים בשיטת יציקה רגילה, כשניתן להוסיף לו חומרים שונים שיגדילו את עמידותו לשחיקה , את אטימותו, ואת יציבותו, וכן פיגמנטים שיקנו לו גוון שונה מצבעו הטבעי. הייחוד הוא בכך, שלאחר היציקה עובר המשטח תהליך של החלקה על ידי מכשירים מיוחדים שנועדו לכך, כך שהמראה והטקסטורה שלו, בסוף התהליך, יהיו נקיים וחלקים למגע. 
יתרונות שיטת ריצוף זו, הם בכך שעלות החומר היא זולה באופן יחסי לסוגי ריצוף אחרים, בעיקר כשמדובר על משטחים בחלל גדול. כמו כן, התהליך עצמו אינו נמשך זמן רב, וניתן לבצע אותו במהירות יחסית ולחסוך בזמן. לבטון תכונות ומאפיינים ההופכים אותו לחומר אידאלי לריצוף פנים וחוץ, ומקנים לו חוסן ועמידות לשנים. 

המאמר באדיבות

תגובות