פורום מזגנים ומיזוג אוויר מומחים מייעצים
בפורום מזגנים ומיזוג אוויר תוכלו לבדוק כל מה שקשור למיזוג אוויר, להתייעץ עם בעלי מקצוע, לבחון כדאיות, ולהשוות סוגי מערכות מיזוג ולהתייעצות בין בעלי מקצוע בתחום.
תנאי השימוש בפורום
יוסף
17.09 (20:18)
היי,
צריך את עזרתכם, ניסיתי להתקין לבד מזגן (אילוץ כי לא מצאתי טכנאי בנקודת זמן), לצערי לא הצלחתי וכל הגז ברח בין חיבורי הצנרת וגם הצנרת עצמו ניזוק, קראתי לטכנאי שהתקין לי את המזגן מחדש כולל מילוי גז, מה שקורה שכשהמזגן נכנס לפעולת קור, יש רעש מעצבן מהיחידה הפנימית רעש כזה של זרימת גז או משהו דומה, במצב אוורור או חום לא שומעים את הרעש, רק במצב קור כשהמדחס מתחיל לפעול.
הרעש מגיע מהיחידה הפנימית מאייד, מזגן אלקטרה מקס אינוורטר, אודה לעזרתכם
מלכה
16.09 (22:43)
האם ניתן להחליף מזגן 3 כוח סוס במזגן 2 כוחות סוס?
חיים
12.09 (13:27)
אני רוצה לדעת האם כשמזמינים מניפה למזגן ספקטרה 10 1 כ"ס זה מגיע עם הבורג פלסטיק שתופס באמצע את המניפה
עודד
29.08 (00:10)
מבקש לדעת מה עלות של חוות דעת של יועץ מיזוג אוויר מקצועי שיגיע אליי הביתה לראות את המזגן הקיים.
ייתן חוות דעת מקצועית ( שבמידת הצורך ניתן יהיה להשתמש בה בבית משפט)
ויוכל להמליץ על פתרון לבעיה הקיימת כולל בניית תוכנית מיזוג חדשה .
תודה
מירי
7.07 (20:28)
שלום, לאדם בן 94 יש מזגן טורנדו שעדיין באחריות. המזגן התקלקל והגיע טכנאי מטעם החברה שהחליט שיש להחליף את הכרטיס של המזגן והלך ללא שתיקן.
האם לא ניתן לבצע את התיקון או האם צריך להזמין את הכרטיס מחו"ל או אולי בעיה אחרת גרמה לטכנאי לא לתקן. אודה לתשובתכם
Gadi
9.05 (16:31)
היי
אני צריך לקנות מזגן עילי 3.5 כ"ס, שאמור לקרר חלל די גדול. הארון חשמל שלי הוא תלת פאזי.
אני רוצה לקנות מזגן אינוורטר כי עניין הרעש, החיסכון בחשמל והטמפרטורה שאמורה להיות יותר יציבה - כולם חשובים לי.
העניין הוא שאין מזגני אינוורטר עילים 3ץ5 כ"ס שהם תלת פאזיים.
ז"א שאני צריך לוותר או על האינוורטר או על התלת פאזי, למישהו יש דעה על מה כדאי לי לוותר?
מיקי
8.05 (22:56)
מתקין סלוט למיזוג מרכזי במקום גריל
מה ההנחיות להתקנה של משקוף העץ שמגיע לפני המתאם לסלוט?
האם צריך לקבע אותו בגובה אפס של הקיר? או שיהיה שקוע במס מ"מ על מנת שיהיה מקום לפלסטיק של המתאם
נטע
2.05 (08:17)
בוקר טוב
האם מזגן אלקטרה 1.25 דגם פלטינום x
מומלץ או לקחת תדאי רן סולו
אשמח למענה
תודה
עידן
28.01 (12:20)
היי לכולם,
מזגן אלקטרה מקס 11, 1 כ"ס, אני מפעיל אותו על חימום, ויוצא אויר חם אבל גם אחרי שעתיים לא מצליח לחמם את החדר (9 מ"ר) ובעבר היה עובד טוב. אתמול ניסיתי לשים על עוצמת אוורור מקסימלית ולא אוטומטית, והחדר התחיל להתחמם לאט לאט, אני משאר שיש תקלה ברגש אויר?
האם יכולה להיות בעיה נוספת? והאם אוכל לתקן את זה עצמאית? (כמה הוצאתי על תיקונים על המזגן הזסה יותר מהשווי שלו) אשמח להכוונה,
מחובר לאפליקציה של אלקטרה, ואני רואה שהטמפרטורת אוויר חוזר מגיע ל32 מעלות
תודה :)
אדיר
10.01 (18:48)
שלום מעוניין להבין האם אפשר לקחת מזגן ,שבמצב טוב (3.5 כ"ס),ולהחליף לו את היחדות בקרה ואת המדחס החד שלבי למדחס עם ספיקה משתנה
בקיצור להפוך את המזגן למזגן אינוונטר?
זינו קור מיזוג אוויר
7.01 (16:04)
מומלץ להרחיק את המדחס לפחות 2 מטר מאזור הזריקת האוויר החם.
לפרטים 0548972744
אברהם
3.12 (14:10)
יש לנו מזגן נייד,עבד שנתיים טוב בקרור וחימום. עכשיו יש טפטוף בחלק התחתון של המזגן, צינור הניקוז מים בחימום תקין אין בעית יציאת מים,כי המנוע לא נעצר ואין נורת חיווי בעניין.
הטפטוף הופיע רק שהטמפרטורה ירדה בסוף הקיץ ליום ונעלם,ושעברנו לחימום זה מוציא טפטוף מים ממשי שיוצר שלולית גדולה, שעה אחרי תחילת ההפעלה ואילך.
הבנתי שזה לא בעיה במזגן אלא בעיית לחות?,אבל דבר לא השתנה בתנאי מיקום המזגן ותנאי פעולתו, מה ניתן לעשות במקרה כזה?
המחלקה הטכנית של החברה אמרו שזה לא בעיה במזגן, זה רק בעית לחות,
האם זה יתכן שפתאום יש בעית לחות הרי התנאים לא השתנו.
איך בכל זאת ניתן לטפל בבעיה?
האם זה עתיד להעלם מעצמו,או שזה ישאר כך? כי אז יש הצפה,ליד המזגן.
או שזה פגם במזגן, או תקלה שצריך לתקן?
האם יתכן שטכנאי במחלקה הטכנית טועה וכן יש בעיה במזגן?
זה דבר ידוע שאחרי זמן שימוש של שנתיים מזגן נייד מתחילות בעיות של טפטוף מים?
תודה.
זינו קור מיזוג אוויר
7.01 (16:12)
מוזמן ליצור קשר
0548972744
גלית
31.10 (20:41)
יש לי רעש מאוד חזק של בועות מהביוב
מסתבר כשאני סוגרת את המזגן מיני מרכזי הרעש מפסיק וכשמדליקה הרעש חוזר.
איך מתקנים בעיה זו?
איריס
12.09 (15:04)
האם משאבת מים למזגן שכתוב עליה שקטה.אכן לא מרעישה????
סופיה
6.09 (19:34)
הי , אני עוברת דירה, יש לי 4 מזגנים למכירת לדייר הבא, איך אני מתמכרת את המחיר לכל מזגן? כולם עובדים מצויין.
תודה רבה
מוטי אפק טכנאי מיזוג
10.09 (19:55)
מחיר למזגן יד שנייה נקבע על פי שיקול דעת סובייקטיבי לחלוטין. המשתנים היחידים שמשחקים תפקיד הם תפוקת הקירור של המזגן (כמה כ"ס), שנת הייצור והאם מתפקד בצורה טובה ללא בעיות.
בהצלחה.
מוטי אפק 050-5208359
שלום
6.09 (16:01)
מדחס נדלק ונכבה אחרי 2 דקות ולא נדלק שוב?
מוטי אפק טכנאי מיזוג
6.09 (19:05)
יכולים להיות מספר גורמים לבעיה.
קבל תקול, מדחס ישן, רגש תקול, עודף/חוסר גז....
רק טכנאי יכול לאבחן את הסיבה המדויקת.
בהצלחה.
מוטי אפק 050-5208359
זינו קור מיזוג אוויר
7.01 (16:11)
יש בעוה ככל הנראה עם אחד הרגשים
ארז
4.09 (18:33)
שלום,
מדובר במזגן מיני מרכזי wind אינוורטר של תדיראן.
לאחר 8 שנים היה חוסר בגז והזמנתי טכנאי שמילא.
מאז המילוי, מדי כמה שעות המדחס עושה רעש כאילו הוא עומד להמריא למשך כמה שניות.
האם זה קורה בגלל עודף גז?
איך אפשר לדעת מה הלחץ הנומינלי כי האינוורטר כל הזמן משנה לחץ?
טכנאי אחר הציע החלפת כל הגז וביצוע ואקום בעלות של 2,000 ₪. המחיר הגיוני?
תודה לכל העוזרים.
מוטי אפק
5.09 (20:26)
ארז שלום.
היות ומדחסי אינוורטר פועלים על פי שינוי תדר, לחץ היניקה והדחיסה משתנים כל הזמן בהתאמה ולכן, בשונה ממזגני on/off אין לחץ מסוים שיכול להוות נקודת ייחוס בנוגע לכמות הקרר המדויקת שדרושה במזגן. בחלק מהיצרנים יש אפשרות לתקוע את תדר המדחס על מצב של 100% תפוקה כמו במזגן רגיל ואז אפשר למלא גז כמו במזגן רגיל. צריך לברר בתדיראן האם בדגם הספציפי שלך ישנה אפשרות כזו.
ההנחיה הטובה ביותר למי שרוצה ללכת על בטוח ותקפה אצל כל היצרנים של מזגני האינוורטר בנוגע למילוי גז היא למלא גז לפי משקל (כתוב על היחידה החיצונית), וכמובן רק אחרי שהנזילה תוקנה ואחרי ואקום.
בהצלחה.
אלכס
2.09 (11:19)
שלום רב.
רכשתי לפני כחצי שנה 5 מזגני Haier inverter 120 pro silent בתפוקה 1 כ"ס לחדרים, ועוד מזגן Haier inverter 360 pro silent, כ2.5 כ"ס לסלון.
הבעיה: אף אחד מהם לא עובד אפילו לרגע בתפוקה נומינאלית.
אתן דוגמה של המזגן 2.5 כ"ס בקירור אבל זה נכון לגבי כולם:
מקדם יעילות COP קירור: 3.84
תפוקת קירור: 23,703 (6,500-28,600) BTU/H
צריכה קירור: W (540-2760)1,807
זרם עבודה בקירור: 8.2 (2.5-12.6) A
בפועל: המזגן מושך 4.5 אמפר מהקיר, כ 1000W ומקרר כמו מזגן 1.2 כ"ס.
פילטרים נקיים לחלוטין, התקנה על פי הוראות היצרן, המנוע בחוץ לא חנוק, אין קנאקים בצנרת, צנרת 1/2-1/4
המזגן מכוון על 16 מעלות טורבו, בחדר יש 30 מעלות, המזגן כן מזהה את הטמפרטורה בחדר.
בפועל הוא אפילו לרגע אחד לא מגיע לדירוג הצריכה הנומינאלית, שלא לדבר על מקסימלית.
5 המזגנים של ה1 כ"ס - כולם אותו דבר, עובדים חצי מהתפוקה.
מה אני מפספס? היבואן משקר לגבי היכולת של המזגנים?
מוטי אפק טכנאי מיזוג
6.09 (19:13)
במידה ואכן בוצעה התקנה כנדרש לפי הוראות היצרן וללא בעיות, רק היבואן (ניופאן) יכול לתת לך מענה בנושא.
בהצלחה
מוטי אפק 050-5208359
סיון
29.08 (01:58)
שלום אני באיזור נעלה יש לי בבית מזגן vrf שכל החדרים מקררים אבל הסלון לא מקרר
יש טכנאי שמבין
הודא על התיחסותכם
עדי
16.08 (12:19)
יש לי 5 חדרים 4 ח.שינה וסלון שהמזגן עובד הסלון (תריס דקור ארוך) הרבה יותר קר מבחדרים (תריס עם פתח אויר חוזר) . הדמפרים פתוחים עד הסוף ,ישנם מחזירי אויר בכל חדר וגם שני פתחי יניקה במזדרון.
למה זה ואיך ניתן לסדר את המצב?