פורום איטום ושיקום מבנים
פורום איטום ושיקום מבנים נועד לקיום דיאלוג בנושא איטום ושיקום מבנים בין בעלי מקצוע למציאת פתרונות בתחום וכבמה לשאלות ותשובות של לקוחות וצרכנים בתחום. זה המקום לברר על חומרי איטום, שיטות עבודה, המלצות על בעלי מקצוע ומציאת פתרונות מקצועיים לאיטום ולשיקום מבנים.
תנאי השימוש בפורום
אווה
20.04 (00:16)
האם מדובר בחלון נגרר לתוך הקיר (שמאלה)?
יש אדן לחלון?
קשה למאבחן מבלי לראות, אך בכל מקרה את האיטום יש לבצע מבחוץ.
אווה
11.11 (17:54)
יש לך טעות עקרונית, הרווח הזה הוא לא טעות תכנון להפך, הוא חייב להיות שם ותפקידו להפריד בין 2 האלמנטים (הבניין והשביל) הוא נקרא "תפר התפשטות" ואם הוא לא היה או אם תחבר בניהם בצורה קבועה ובלתי גמישה, ייווצר סדק מכוערים ולא ישר (זהו מין סדק מלאכותי ישר).
אם זה ממש מפריע לך, אפשר אולי לשים פס אלומיניום שיסתיר ולחבר אותו *רק* לשביל או אולי פס "אקווה פנל" או פנל ריצוף צר שיודבק *רק* על הקיר ויסתיר את ה"סדק".
אני לא הייתי מוסיף כלום, בעיני הסדק הזה לא מכוער וכעת שהבנת שיש לו תפקיד אולי תוכל גם כן להשלים עם קיומו. (-:
שפרה
16.09 (18:56)
אנו מתגוררים בבניין בן 35 שנה עם 120 אדניות בנויות על הקירות החיצוניים של הבניין. עם השנים חלק לא מבוטל של האדניות מתפוררות והמצב די מסוכן.
מה האפשרויות העומדות בפנינו ואם מדובר בתיקון האדניות הפגומות למי מומלץ לפנות ומה העלויות הצפויות ?
תודה
אברהם
10.09 (19:12)
בפברואר האחרון בשיא הגשמים חדרו מים לקירות החיצונים של דירתי המושכרת. לאחרונה הוחלט לעשות לאחר משאל בין השכנים לעשות שיפוץ חלקי של מעטפת הבניין בו ישופצו הדירות ב 2 הקומות האחרונות (מתוך 8 קומות) ועוד כ 4 דירות בקומות התחתונות שניזוקו מהגשמים. ביקשתי שדירתי שנפגעה גם כל תיכלל בשיפוץ המעטפת, אולם, נציגי הוועד והקבלן טענו שאצלי יש עובש ולא בטוח לדעתם שזה נגרם ע"י הגשמים, כאשר הקריטריון היה או מציאת סדקים בקירות החיצוניים, או, מצב של נפילת טיח והתנפחות של הטיח.
אווה
21.10 (11:47)
אני ממליצה לפנות לוועד ולשכנע אותם להביא איש מקצוע לאבחון הבעיה.
ברוב המקרים רטיבות בקירות אינה נובעת מגשם ישיר על הקיר אלא מים שמגיעים מהגג / ממעקה הגג וכו'.
יתכן מאוד שאחרי הטיפול בקיר הבעיה תמשך ואז כל ההשקעה הייתה לחינם.
האם ישנם סדקים בקיר?
אווה
8.09 (12:15)
אני מקווה שהבנתי את הסיטואציה. אם מדובר בגג הרי שהמים מהברז כמו מי הגשם, אמורים להתנקז ולרדת במרזב.
לפני הכל תבדוק אם אין סתימה במרזב, (זה קורה לרוב בקיץ) אפשרות אחרת היא בעיית איטום (מתחת לריצוף!). יש לבדוק את האיטום מסביב לנקודות הניקוז לירידת המים (זאת נקודת תורפה). במקום הנ"ל חשוב שהניקוז יהיה כפול, כלומר שיאסוף את המים מעל הריצוף ומתחת ויפנה אותם.
נזילה נוספת? אומרים שהברק לא מכה פעמיים באותו מקום :-) ובכל מקרה אם האיטום בסדר הרי שזה לא אמור לקרות.
גם אם תמצאו סתימה ייקח זמן עד שהחול והבטון של התקרה יתייבשו.
ממליצה להזמין איש מקצוע אמין לחוות דעת, עוד לפני הביטוח. אחרי התיקון ממליצה על הצפת הגג כדי לוודא שהחורף יעבור בשקט.
בהצלחה!
ריקי
7.01 (20:11)
איזה חומר איטום מתאים למעקב גג בטון ללא קופינג
ריקי
9.01 (06:58)
יש גם חלודה בשוליים של המעקה מה אפשר לעשות עם זה? אני מצרפת תמונה.
בתודה מראש על התשובה
אלי
22.08 (19:32)
שלום, אנחנו מתגוררים בדירה יד 2 לאחר שיפוץ המטבח (כולל חיפוי שיש) גילינו שלפני המון שנים הדיירים שגרו בדירה החליטו לאטום את חלון המטבח הקטן מתוך הדירה וללא איטום בלוקים מחוץ לבניין (החלון הינו חלון קטן ואחורי בבניין) בקרוב יהיה שיפוץ מטעם תרבות הדיור והקבלן מוכן לאטום את החלון מבחוץ בבלוקים ללא עלות. האם מותר לאטום חלון מבחוץ??
מנחם
8.05 (00:33)
שלום,
רציתי לשאול:
השכן שגר מתחתי עשה תוספת בניה לדירתו, ובחורף האחרון (שנה לאחר הבניה) היתה חדירה של רטיבות לשטח התוספת.
הקבלן שבנה לו את התוספת עשה השבוע הצפה של השטח, ולא חדרה רטיבות מההצפה.
הוא טוען שהרטיבות נכנסת דרך צינור מזגן שלי, שנמצא בגובה של קומה ויותר מעל התוספת שלו. הוא אומר שהגשם נכנס דרך הספוג שמקיף את הצינור, ונכנסת איתו למיבנה, והמים יורדים עד אליו.
הוא אומר שיש דרך לעטוף את צינור המזגן, וזה ימנע את חדירת הרטיבות, ודורש שאני אביא בעל מלאכה שיעשה את זה.
האם הדברים האלה הגיוניים, או שהקבלן מנסה להשתמט מפאשלות שלו ו"מפיל" אותן עלי ?
תודה !
רפי ה
13.09 (14:21)
שלום, יש לי בגינה, בריכת נוי. הבריכה מבוססת על בור אגירת מים ומשאבה במעגל סגור שיוצרת את המפל הזורם אל הבור ובחזרה.
את הבור אטמתי עד היום ביריעת PVC. אך לאחר מספר שנים חדרו אליה שורשים. אני רוצה ליישם יריעה חדשה בבור, ומתחתיה יריעה גיאוטכנית. האם יש חומר נוסף שמומלץ למרוח על דפנות הבור (אדמה), לאיטום יעיל יותר ומניעת חדירת שורשים? המלצות נוספות יתקבלו בברכה. תודה מראש
דודי יפרח
19.07 (07:31)
שלום.
יש לי אדנית ישנה שאינה אטומה
האיטןם שיישמו בעבר הינו זפת ישנה מאד(כ 40 שנה).
איך אתה מציע לאטום אותה .
תודה
הי דודי!
יש מס' אפשרויות לאטום אדנית.
אצלך קיים זפת ישן- ביטומן
ניתן לאטום עם יריעות ביטומניות, תלוי בגודל האדנית
וניתן לאטום עם ביטומן למריחה
כמובן שלפני ביצוע האיטום נדרש לבצע הכנה מקצועית כדי לספק תשתית חזקה לשכבת האיטום.
בהצלחה,
ט.צ איטום ושיקום מבנים
ט.צ איטום ושיקום מבנים - הנדסאי בניין ומאתר נזילות מוסמך
ט.צ איטום ושיקום מבנ
5.03 (23:23)
הי דוד!
רק לפי תמונה לא ניתן לדעת עם איזה חומר השתמשו לגג שלך.
ישנם חומרי איטום טובים בשוק למריחת הגג בגוון לבן . לדוגמא מאריס 250 או סיקה לסטיק 560
מזמין אותך לקרוא קצת יותר על שיטות איטום גגות -->
www.itumtz...fs-methods
רונן
13.10 (21:00)
שלום, אני עושה שיפוץ לבית כאשר הריצוף הוא בהדבקה למעט החדרים הרטובים. קיר החדר הרטוב הינו מגבס ירוק. הקבלן בנה את הקיר על גבי הריצוף הקיים מסביב לחדר הרחצה המיועד. אמרתי לקבלן שהוא היה צריך לבנות את קיר הגבס מעל חגורת בטון הגבוהה ב-5 ס"מ מעל גובה פני הריצוף המתוכנן אבל הקבלן טוען שלא צריך כי הוא שם את קיר הגבס מעל הריצוף הקיים והוא יעשה חגורת בטון עד לגובה הריצוף הקיים עם איטום בין החגורת בטון לקיר גבס. רציתי לדעת אם הקבלן צודק
הי דוד!
על סמך התמונה ניתן להבין שקיים כשל.
על מנת להגיע לשורש הבעיה יש צורך לבצע מס' בדיקות בשטח
בברכה,
ט.צ איטום ושיקום מבנים
053-7735678
יריב
13.05 (17:30)
אני גר בדופלקס ומעל חדר השינה יש מרפסת גג חשופה לשמש רוב שעות היום.
מאוד קשה לשים פרגולה או משהו זמני, כי יש המון רוחות בכל שעות היום במרבית השנה.
האם יישום של דשא סינטטי על הריצוף יכול להפחית את הטמפרטורה בחדר מתחת ? האם יש רעיונות נוספים ?
אמיל סדיקוב
28.02 (15:10)
שלום רב,
אנחנו בתהליך של בניית בית.
איזה איטום הכי מומלץ לעשות ואיזה דגש לתת ולשים לב במהלך האיטום?
איטום קירות, גג וגם קירות שירותים- מקלחת.
בביתי גג מרוצף בפוגה מינימאלית, אשר רוצף ללא איטום תקין תחתיו.
כעת בגשם חודר מים לדירה מתחתיו.
אודה לתשובתכם, האם ישנו חומר הניתן ליישום בפוגות שיאטום את פני הריצוף למניעת כניסת מים תחתיו?
אודה לקבלת תשובתכם המקצועית.
לאה
הי לאה!
איטום גג מרוצף בצורה יסודית ומקצועית מבוצעת מתחת לריצוף ולא מעל. שיטה זו היא לפי התקן ע"י יריעות ביטומניות ב-2 שכבות.
אם ברצונך לנסות לאטום את הגג מעל הריצוף ישנה אפשרות לעשות זאת ע"י מילוי רובה אפוקסית דו רכיבית .
אריק
5.01 (18:01)
שלום. דירה בת 6 שנים.חדר שירותים משותף עם מקלחת בקיר הגובל בחדר השינה ניכרת תופעת קפילציה ומעל הפנלים יש סימנים של קילוף. הקבלן יבדוק מי דלוחין והוא טוען שאם הכל תקין הרי הבעיה הבעיה נובעת מרובה שכבר אינה תקינה והאחריות היא עלי.
1. האם נכון לאמר שגם אם הרובה לא תקינה הרי אם היה נעשה איטום כהלכה ע"י הקבלן לא היתה קפילציה שכן המים היו נאגרים
2. במידה ונתקן את הרובה , האם יש סיכוי שהמים הכלואים יתדפו לאורך זמן? ואם כן שבועות/חודשים/שנים?
תודה על ההתייחסותכם
שגיב
10.12 (09:48)
יש סילר בשם WB ננוסיל - מומלץ להתייעץ עם החברה ולעבוד ע"פ המפרט.
מיכאל
26.10 (13:03)
בס"ד
מדובר על מרפסת פתוחה עם בלטות ישנות(הם צמודות אחד לשניה..המרחק ביניים בערך מילימטר או פחות). מתחת למרפסת יש דירה.
מחפש המלצה לחומר שיכול לאיטום בצורה פשוטה ויחזיק לפחות החורף הקרוב
תודה מיכאל
שגיב
10.12 (09:57)
רובה תקינה? זאת מרפסת שירות או שמש? מאיפה הנזילה בדירה מגיעה?(פינה,אמצע)
הי מיכאל!
איטום מרפסת מרוצפת בצורה יסודית ומקצועית מבוצעת מתחת לריצוף ולא מעל. שיטה זו היא לפי התקן ע"י יריעות ביטומניות ב-2 שכבות.
אתה מוזמן להכנס למאמר שכתבתי בנושא "איטום מרפסות וגגות מרוצפים" -
www.itumtz...-balconies
בברכה, טל