הקמת קורה על שטח גג משותף

פורום הנדסה / קונסטרוקציה משמש לייעוץ הנדסי, בין מהנדסים ועם מהנדסים, לכל נושא הקונסטרוקציה וההנדסה האזרחית, זה המקום להתייעץ, לשאול ולקבל מידע ממהנדסים / קונסטרוקטורים ובעלי מקצוע.

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום

הקמת קורה על שטח גג משותף

דורית 6.03 (22:12)
שלום!
אני גרה בבניין בן חמש קומות, ובקומה השישית נמצא פנטהאוז, שבעליו ביצעו בו שיפוץ. הבעיה היא, שהם הורידו (רק אצלם בדירה), עמוד יסוד של הבניין, כדי שהם יוכלו לראות את הים. כדי שהתקרה שלהם לא תיפול, המהנדס שלהם עשה תכנית, שלפיה הם בנו קורה על הגג המשותף, (שנמצא מעל לגג שלהם), שתחזיק את התקרה, במקום עמוד היסוד שנוסר.
רציתי לדעת, האם מותר לנסר עמוד יסוד בפנטהאוז, ולבצע במקומו את השינוי המתואר, והאם המבנה יכול להיות בטיחותי, ולא יגרום לקריסת הבניין שלנו?

דיירי הבניין דורשים מבעל הפנטהאוז להחזיר את המצב לקדמותו, כלומר, לבנות את עמוד היסוד מחדש, ולנסר את הקורה שנבנתה על הגג, (כיון שכל הבניה נעשתה על השטח המשותף של הבניין).
ברצוני לדעת, באיזה מצב הבניין יהיה בטיחותי יותר: במצב שלאחר הוספת הקורה, או אחרי החזרת המצב לקדמותו?

הוסף תגובה קישור ישיר

הנדסית השינוי הוא בחלק העליון ...

יהודה לוי 4.04 (17:09)
הנדסית השינוי הוא בחלק העליון ואינו משפיע על עמוד היסוד, בכל מקרה השינוי חייב לקבל ליווי הנדסי וחתימה של מתכנן קונסטרוקציה שהוא תכנן ואחרי לתכנון ושהו ביקר וחתם על אישור הביצוע.
מה שנוגע ליחסי שכנת זה ביניכם והשינוי אמור היה לקבל את הסכמתכם.
הוסף תגובה