בתמ"א 3- 38, במה עדיף ניתוק הקומות החדשות מהבניין הישן ע"י משטח גג נוסף הגבוה מגג הבניין הישן במספר סנטימטרים, כאשר על משטח חדש זה ייבנו כל שלושת הקומות החדשות, לעומת בניית הקומה התחתונה החדשה על הגג הישן המחוזק בשכבת בטון?
קונסטרוקצייה לתמ"א 3 -38
פורום הנדסה / קונסטרוקציה משמש לייעוץ הנדסי, בין מהנדסים ועם מהנדסים, לכל נושא הקונסטרוקציה וההנדסה האזרחית, זה המקום להתייעץ, לשאול ולקבל מידע ממהנדסים / קונסטרוקטורים ובעלי מקצוע.
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
נקודות למחשבה
8.11 (21:12)
עמי שלום.
קשה להתייחס בצורה כוללת לשאלה כ"כ מורכבת.
תמ"א 38 זה עניין כלכלי.
המטרה היא לשפץ את הקיים ולבנות קומות חדשות בכמה שפחות כסף.
לפעמים המהדס רואה שיהיה יותר זול להוסיף חיזוק לקיים ולהמשיך הלאה.
סיבות אפשריות: המבנה הקיים צריך מעט חיזוק ע"מ לעמוד בדרישות התקנים המחייבים. היסודות הקיימים מסוגלים להחזיק את העומסים הנוספים.
ולפעמים עדיף כביכול "לנתק" את החלק החדש מהישן.
סיבות אפשריות? חלוקה שונה של הקומות החדשות. אין אפשרות להעמיס על היסודות הקיימים ועוד.
קשה להתייחס בצורה כוללת לשאלה כ"כ מורכבת.
תמ"א 38 זה עניין כלכלי.
המטרה היא לשפץ את הקיים ולבנות קומות חדשות בכמה שפחות כסף.
לפעמים המהדס רואה שיהיה יותר זול להוסיף חיזוק לקיים ולהמשיך הלאה.
סיבות אפשריות: המבנה הקיים צריך מעט חיזוק ע"מ לעמוד בדרישות התקנים המחייבים. היסודות הקיימים מסוגלים להחזיק את העומסים הנוספים.
ולפעמים עדיף כביכול "לנתק" את החלק החדש מהישן.
סיבות אפשריות? חלוקה שונה של הקומות החדשות. אין אפשרות להעמיס על היסודות הקיימים ועוד.
שראל חג'ג'
054-4572173
054-4572173
קונסטרוקצייה לתמ"א 3 -38
8.11 (21:29)
תודה מר חג'ג',
הבעיה היא שהמבנה ישן מעל 55 שנה. אני דורש שינתקו בין הבניין לחלק החדש . גם בגלל המשקל על הגג הישן, גם בגלל הרטיבות שתחדור לגג אחרי הקירצוף ההצפה בבטון. הקונסטרוקטור מספר לי שכך עשו פעם וכעת לא עושים כך, שלטובת הבניין מוטב לא לנתק אותו. אומר שהגג המופרד ישפיע על היסודות. אתה היתה קונה זאת? זה באמת נראה לטובת הבניין? האם אתה מכיר בניני תמ"א חדשים שמפרידים בהם את הבנייה החדשה?
תודה מראש על התשובה
הבעיה היא שהמבנה ישן מעל 55 שנה. אני דורש שינתקו בין הבניין לחלק החדש . גם בגלל המשקל על הגג הישן, גם בגלל הרטיבות שתחדור לגג אחרי הקירצוף ההצפה בבטון. הקונסטרוקטור מספר לי שכך עשו פעם וכעת לא עושים כך, שלטובת הבניין מוטב לא לנתק אותו. אומר שהגג המופרד ישפיע על היסודות. אתה היתה קונה זאת? זה באמת נראה לטובת הבניין? האם אתה מכיר בניני תמ"א חדשים שמפרידים בהם את הבנייה החדשה?
תודה מראש על התשובה
עקבו אחר פורום הנדסה / קונסטרוקציה
RSS