קלקול בגלל נפילת מתח באזור

בפורום מזגנים ומיזוג אוויר תוכלו לבדוק כל מה שקשור למיזוג אוויר, להתייעץ עם בעלי מקצוע, לבחון כדאיות, ולהשוות סוגי מערכות מיזוג ולהתייעצות בין בעלי מקצוע בתחום.
תנאי השימוש בפורום

קלקול בגלל נפילת מתח באזור

גלית 17.01 (06:54)
אתמול בערב, בעודי יושבת מתחת למזגן ומרגישה את החימום העוצמתי שלו, גם בטמפרטורה וגם באורור, פתאום התריס החיצוני מתחיל לזוז מעצמו, לקחתי את השלט וניסיתי להזיז את התריס החיצוני והוא לא נענה לפקודת השלט, ואז החימום העוצמתי התחלף באורור חמים-פושר (אבל לא חם) והאורור עצמו נחלש. אחרי עוד כמה שניות המזגן הפסיק לעבוד.
כיביתי אותו והדלקתי שוב אחרי 7-8 דקות. החימום לא חזר לפעול. העלתי טמפרטורות עד למקסימום ועדיין לא חזר החימום אלא נשאר בגדר אורור חמים-פושר. עבד 5 דקות נוספות ואז כיביתי אותו.
ברחובות אחרים כאן בשכונה היתה הפסקת חשמל, ואני מבינה שאצלנו באזור היתה נפילת מתח. יום לפני כן, עבד טכנאי ותיקן משהו במשך כמה שעות בארון החשמל המרכזי ברחוב שנמצא מתחת לחלון שלי, תיקן בשעות הלילה. הפעם הראשונה שהדלקתי את המזגן אחרי העבודות של הטכנאי היתה אתמול בערב.
מדובר במזגן עילי 3.5 כוחות סוס, תדיראן אינורטר 350A עם הספק של 7880 ואט בחימום.

לפני כמה שנים קרה דבר זהה עם מזגן תדיראן אינורטר 1 כח סוס, בחדר אחר בבית. עוצמת הקירור והחימום נפגעו מאוד וגם השקט של עבודת המנוע.

שאלות:

1. לפי התאור שלי, מה סביר שהתקלקל במזגן?

2. איך פונים לחב' החשמל כדי לקבל פיצוי?

תודה רבהקלקול בגלל נפילת מתח באזור
הוסף תגובה קישור ישיר

נזק חברת חשמל

נועם שרותי מיזוג אוו 17.01 (08:16)
את חשבונית התיקון של המזגן את מגישה לחברת חשמל בטענת נזק והם בדר"כ משלמים.
בהצלחה
הוסף תגובה