ביסוס מבנה

פורום הנדסה / קונסטרוקציה משמש לייעוץ הנדסי, בין מהנדסים ועם מהנדסים, לכל נושא הקונסטרוקציה וההנדסה האזרחית, זה המקום להתייעץ, לשאול ולקבל מידע ממהנדסים / קונסטרוקטורים ובעלי מקצוע.

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום

ביסוס מבנה

בונה בית 12.04 (11:17)
היי
אני לקראת בניית בית קרקע.
הבאתי יעוץ קרקע והופק דוח ביסוס.
לאחר מכן המהנדס הוציא תוכנית ביסוס לבית, והיא נשלחה ליועץ הקרקע ולא אושרה, בטענה שאין מספיק עומסים על הכלונסאות היות וזאת קרקע טופחת (חרסית)
המהנדס טוען שאין לו מה לשנות והוא בונה הרבה באיזור שלי והכל בסדר, לעומת זאת היועץ קרקע מסיר אחריות במידה והתוכנית לא תתוקן,
למי אני אמור להקשיב?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

אחריות

Idan Fishman 13.04 (17:54)
שלום רב,
אחריות התכנון היא של הקונסטרוקטור בלבד.
בסוף הוא זה שחתום על המבנה ולא יועץ הקרקע שמטרתו היא רק לייעץ למהנדס על אופן ביסוס המבנה.

אגב, בתור קונסטרוקטור, אני לא מבין למה להביא יועץ קרקע ובסופו של דבר לא לקבל את חוות הדעת שלו.

את/ה לא אמור/ה להתעסק בזה. בשביל זה יש יועצים. אם יש לך מנהל פרויקט/מפקח אז שהוא יפתור את הבעיה. ואן המהנדס מוכן לקבל על עצמו את האחריות אז אין עם זה בעיה.

בהצלחה!
הוסף תגובה

אחריות...

בונה בית 14.04 (14:08)
ראשית תודה על התגובה.

שאתה אומר אחריות התכנון היא של הקונסטרוקטור, למה כוונתך ?
(שהמבנה לא יקרוס ? או שלא יהיו סדקים ? ) כי לא מדובר פה בקריסה של המבנה.
בתור קונסטרוקטור האם ניתן להבטיח שלא יהיו סדקים במידה ומבצעים מה שהקונסטרוקטור אומר ?
תודה
הוסף תגובה

אחריות

Idan Fishman 21.04 (11:23)
אתה נכנס כאן לסוגיה משפטית מאוד מורכבת, שכן אחריות המהנדס היא על יציבות המבנה.
אתה שואל על ליקויי בניה....סדקים במבנה לא בהכרח מצביעים על כשלים בתכנון, לפעמים יש בעיות בביצוע שמשפיעות באופן ישיר על מצב המבנה.
במקרה של סדקים במבנה חדש יש צורך להוכיח רשלנות של המהנדס/הקבלן, שזה לא פשוט.

בעניין הסדקים.....בטון נוטה להיסדק, אין מה לעשות עם זה. אתה מדבר על שקיעות של המבנה שגורמות לסדיקה במחיצות. באחריות המהנדס לוודא כי המבנה מתוכנן ע"פ כל התקנים הרלוונטים, בהם גם תקן לביסוס המבנה וכן תקנים נוספים (שלא יגידו לך כלום....) שאמורים על הגבלה של יציבות המבנה ובין היתר גם שקיעות שיכולות לגרום לסדקים.
הוסף תגובה