מולטי-אינוורטר או vrf?
בפורום מזגנים ומיזוג אוויר תוכלו לבדוק כל מה שקשור למיזוג אוויר, להתייעץ עם בעלי מקצוע, לבחון כדאיות, ולהשוות סוגי מערכות מיזוג ולהתייעצות בין בעלי מקצוע בתחום.
תנאי השימוש בפורום
מיכאל
9.09 (19:14)
שלום, מעוניין להתקין בעוד חצי שנה מזגן בדירת 5 חדרים מקבלן עם מסתור כביסה קטן והכנה למזגן מיני מרכזי.
מעוניין בשליטה בטמפ' מכל חדר וחסכון בחשמל. מוכן להשקיע יותר בהתקנה אך גם מעוניין באמינות לאורך זמן וזמינות חלפים.
לצערי מעולם לא שמעתי אנשים שמרוצים מהמיני מרכזי הרגיל שלהם, מה שמשאיר לי רק אופציות של מולטי אינוורטר או VRF.
1. מה ההבדל בין המערכות?
2. האם אכן ההשקעה מחזירה את עצמה?
3. יש המלצות מניסיון אישי על דגמים ומתקינים?
תודה מראש!
מערכת מולטי היא מערכת יחסית קטנה ויכולה לקבל מכל יחידה פנימית צנרת משלה למנוע אחד משותף עם מקסימום 5 יחידות פנימיות קטנות בדר"כ מערכות אלו מתאימות לסדר גודל של עד 60-70 מ"ר.
מולטי היא מערכת שיודעת להכיל כמות גדולה יותר של יחידות או תפוקות גבוהות יותר, כל היחידות הפנימיות מתחברות בקופסאות פיצול או "חנוכיה" ומהם צנרת אחת ראשית למנוע, התפוקות כמעט ואין סופיות תלוי ביצרן..
האם ההשקעה מחזירה את עצמה ? לטענת החברות המערכות האלו חסכוניות בחשמל, מנסיון של כמה מאות מערכות כאלו אני יכול להגיד לך שכאשר התכנון והביצוע מבוצע לפי דרישות החברות המערכות עובדות בצורה מצוינת. יחד עם זאת אני יכול להגיד לך שאחרי 5-7 שנים בדר"כ יש להם תקלות שנעות בסדר גודל של 2000-8000 ש"ח , ולעיתים אף יותר.
המלצות =עלויות ! מיצובישי מערכות מצוינות עולות פי 2.5 מתדיראן אלקטרה שהם מעולים.....
והאמת שלכל דירה בדר"כ יש את היחידה הספציפית שמתאימה לה.
בהצלחה !
מיכאל
11.09 (20:36)
האם vrf מחייב התקנה חיצונית? הבנתי שמדובר במערכות די כבדות... והמסתור אצלנו מעוצב כך שלא ניתן להביא אליו דברים במנוף...
כמו שאמרתי
לכל דירה יש את המוצר שלו
ולכל בעיה יש פתרון
אתה מוזמן ליצור קשר
אם אתה מאזור המרכז.
בהצלחה
מיכאל
12.09 (18:42)
אנחנו מהצפון... אבל תודה!