אני לא יודע אם אתה יודעים, אך יש אנשים שאחד מתחביביהם הוא לשרטט בתים...
לעצם העניין: אני מתכנן קומפלקס הכולל ארבעה קוטג'ים, כל אחד בן ארבע קומות. מבחוץ שני טיפוסים, מבפנים ארבעה שונים. אני מתכנן עכשיו את אחד מהם (השמאלי מלמעלה). בקומת הקרקע אני צריך חדר אורחים ופינת אוכל, מטבח, שירותי אורחים וחדר כביסה, בקומה הראשונה שלושה חדרי שינה ושני חדרי רחצה. אחד מחדרי השינה צריך להיות מרווח ולכלול חדר רחצה צמוד. בקומה השנייה טרם החלטתי, כנראה חדר שינה, חדר רחצה, חדר ארונות ומרפסת גג קטנה. בקומת המרתף חדר משחקים/יחידת דיור, וצריך גם ממ"ד, טרם החלטתי אם מינימלי או מרווח יותר. הקומפלקס כולל חדר כניסה שרוחבו 2.4 מטר ובו גם גרם מדרגות היורד לקומה שמתחת, שם נמצאות ארבע דלתות כניסה לארבעה מרתפים שונים. לכל מרתף תהיה גם חצר במפלס שלו.
אני מצרף כאן תוכנית ראשונית של קומת הקרקע והקומה הראשונה (ממש ראשונית, גם אין חלונות וכלים סניטריים כי טרם הגעתי לשלב הזה). כפי שאתם יכולים לראות יש לי מעט מאוד מרחב תמרון בשתי קומות אלה, במיוחד בקומת החדרים. אם אני משנה את גרם המדרגות, אני מקלקל את שתי הקומות האלה. בקומה הראושנה יש שני כיווני אוויר, אחד ראשי ואחד משני, ובמפלס הכניסה יש דלת כניסה מצד אחר. האין ידי כבולות?
האם תקרה גבוהה יותר בסלון לא מצדיקה את ה"נזק" שבמדרגה אחת נוספת, או ברומים שהם טיפה יותר מהרצוי?
כפי שאתם רואים בתרשים, אני לא ממש יכול להוסיף פודסט לגרם המדרגות.