חיבור שרשור לאסלת מונובלוק

פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום

חיבור שרשור לאסלת מונובלוק

גיל 9.05 (20:23)
היתה לי אסלה רגילה שהיתה מחוברת לצינור הביוב עם ברך אסלה רגילה במשך הרבה שנים.
לפני 4 שנים, אחרי שיפוץ מקלחת והתקנת אסלת מונובלוק של חברת חרסה נאמר לי שאי אפשר לחבר את אסלת המונובלוק לפתח צינור הביוב עם ברך אסלה רגילה אלא רק עם ברך שרשורית כי לא ניתן לכוון את הברך הרגילה ישר לפתח.

לא ברור לי ממה נגרם השינוי. אסלת מונובלוק לא אמורה להיות דומה לאסלה רגילה בחיבור לצינור הביוב או שהיא לא הותקנה במקום הנדרש ?

הבעיה שהגומיות של השרשור חלשות ואחרי כמה חודשים נוצרת נזלה קטנה בחיבור לביוב.

השאלות
1. האם אפשר לשנות את מיקום האסלה כך שיתאים לחיבור הביוב עם ברך אסלה רגילה ?

2. מצאתי בגוגל שרשור יקר יותר שהחיבור שלו לפתח הביוב דומה לחיבור של ברך האסלה הרגיל ללא הגומיות כלומר הסוף של ברך האסלה השרשורי בחיבור לפתח הביוב הוא ממש צינור רגיל ולא כמו בשרשור הזול עם הגומיות החלשות
האם זה יכול לפתור את הבעיה ?

3. ראיתי שיש מוצר שניקרא ברך מתכוונת במקום שרשור. האם זה מוצר אמין שיכול לפתור את הבעיה ?

תודה על כל עזרה בנושא

הוסף תגובה קישור ישיר

השינוי נובע מאי דיוק בהתקנת האסלה

יקי 9.05 (20:36)
היה צריך להתקין אותה עם הברך כמובן שמה שאמרו לך לא נכון.
צינור שרשורי לא תקני .
מחבר תיקון אכן יותר אמין משרשורי זול
הוסף תגובה

מה הכוונה "מחבר תיקון " ?

גיל 9.05 (20:57)
אתה מתכוון לברך המתכוונת או לשרשור היקר עם הסיומת של צינור רגיל ?
ומה זה אומר יותר אמין ?
זה יחזיק לשנים ארוכות כמו הברך הרגילה ?
כי אני שוקל אם לפרק את האסלה ולהתקין אותה מחדש אם כל כמה שנים אני אצטרך להחליף

לגבי הכיוון של האסלה
מדובר על כיוון גובה מהריצפה (כי הנמיכו את הריצפה בחצי ס"מ )
או כיוון אופקי של האסלה שתעמוד בדיוק מול הפתח ?

העניין לא ברור לי, כי הניאגרה של המונובלוק למעשה נשענת על הקיר ולא ברור איך אפשר להזיז את האסלה מעט קדימה בשביל שתעמוד בדיוק מול פתח הביוב .

הוסף תגובה

מחבר תיקון

יקי 10.05 (12:49)
מחבר תיקון זה המחבר עם קצות הצינור שתיארת.
לגבי כיוון האסלה , פשוט מאוד : קודם מתקינים את הברך (אם צריך חותכים קצת את קצה הצינור היורד להתאים גובה) ואל הברך מצמידים את האסלה ומקבעים.
אי אפשר קודם להתקין אסלה ואז ברך , זה לא דו כיווני.
הוסף תגובה

ולכמה זמן זה יכול להחזיק לדעתך ?

גיל 10.05 (14:26)
והאם הברך המתכוונת טובה יותר ?

אני מצרף כאן 2 לינקים לברך המתכוונת ולשרשור עם המחבר תיקון בשביל לוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר .
מה לדעתך עדיף ?
השרשור עם המחבר תיקון
kisner.co....5%d7%a5-k/

או הברך המתכוונת

kisner.co....%9c%d7%94/

הוסף תגובה

הברך כמובן עדיפה

יקי 10.05 (15:51)
אבל לא בטוח שאפשר להתקין אותה אם האסלה כבר מותקנת .
מחבר תיקון נועד למצב שהאסלה מותקנת.
כמה יחזיק? איני נביא
הוסף תגובה

מצורף צילום של האסלה

גיל 11.05 (14:17)
זה נראה שיש מקום להרכבה של ברך מתכוונת לא ?

הסיבה שאני צריך הערכה לכמה זמן בערך מחזיקים מוצרים כאלה היא שאם זה יהיה לפחות מ 4 שנים עם נזילות אז עדיף לי לשקול לפרק את האסלה ולהתקין אותה מחדש (או חדשה אם היא תשבר בפירוק)

לגבי התקנה של האסלה מחדש.
זה באמת נראה שצריך למשוך את האסלה עוד 2 ס"מ מהקיר בכדי שהיא תעמוד בדיוק מול פתח הביוב. אבל השאלה האם זה לא יפגע ביציבות של הניאגרה שלא תוכל להישען על הקיר במקרה כזה ?

בצילום אפשר לראות שכרגע הניאגרה צמודה לקיר. מה קורה עם האסלה עומדת 2 ס"מ רחוק יותר מהקיר ?
אולי זה פשוט לא אפשרי להתקין אצלי את האסלה הזאת עם ברך רגילה גם לאחר פירוק והרכבה מחדש ?

מצורף  צילום של האסלה
הוסף תגובה