פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים

פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

תכנון מערכות אינסטלציה

יובל 15.09 (20:24)
תכנון מערכות אינסטלציה- הכנת נספח סניטרי להיתר בנייה ותוכניות לביצוע.
בתים פרטיים,בנייני מגורים, מסחר ומבני ציבור.

זלוטניק מהנדסים
0548314700 יובל
[email protected]
הוסף תגובה קישור ישיר

החלפת מיכל הדחה מונוהלוק

תחיה 11.09 (20:33)
שלום לך, אשמח לקבל עצה להחלפת מיכל הדחה מונובלוק . תודה רבה, תחיה 0522722622
הוסף תגובה קישור ישיר

מים מפסיקים פעם ב... במקלחון

שרון 10.09 (13:35)
שלום. תקלה מוזרה. במקלחון בבית לפעמים יום מסוים בבוקר לא יוצאים מים בכלל ואז אחרי שעתיים יש מים כרגיל. עובר חודש כרגיל ואז שוב ביום מסוים יש זרם חלש מאוד עם רעש או בלי מים בכלל ואחרי שעה הכל חוזר לרגיל ויש מים וזרם רגיל. בכל שאר הברזים והמקלחון השני בבית הכל בסדר ויש זרם תמיד. מה יכולה להיות הבעיה?
הוסף תגובה קישור ישיר

זה נשמע כמו סתימה מאבנית

אווה 11.09 (16:55)
אפשר לנסות: להוריד את הראש גשם ולשים אותו בחומץ במשך הלילה.
בהצלחה!
הוסף תגובה

צנרת מים של כל הבית

רחל 8.08 (17:50)
שלום ותודה לעונים.
אינסטלטור התקין לי צנרת על גג בטון של בית פרטי במקום להטמין מתחת לבלטות. נראה לי לא תקין לאחר שסיים את העבודה. כמו כן יוצאים מים חמים מאוד מספר דקות מהברז של הקרים בכל הברזים והמקלחת. איננו מעונין לפרק . צנרת מים של כל הבית
הוסף תגובה קישור ישיר

עבודה בלתי מקצועית!!! (ל"ת)

אווה 8.08 (20:04)
הוסף תגובה

זויות בצנרת ביוב בתוך בטון

איציק 1.08 (14:00)
שלום.
האם החיבור לבור ביוב מותר לשים זווחת 45?
הכל מכוסה בבטון.
ואם כן האם מותר שתי זוייות קרובות?
הוסף תגובה קישור ישיר

חיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בבניין

טובה בלאק 16.07 (18:05)
שלום,
אשמח לדעת מה החסרונות בחיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בעקבות בניה על הגג אשר פגעה במערכת המקורית של קולטי השמש.
הוסף תגובה קישור ישיר

צינור אויר של אסלה

יוס 15.07 (00:29)
אסלה בקומה האחרונה. רוצה להעביר את הצינור אויר לצד באמצעות זוית ולעלות איתה לגג או לחילופין שיצא מהצד זה יכול להיות בעיה? אין שרותים מעלי רק לאוויר תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

צינור אוויר

אווה 15.07 (12:51)
אין בעייה להעביר את צינור האוויר, אבל חשוב שיהיה בולט מהגג 1.5 מ' לפחות (רצוי לא ליד חלון) בגלל הריחות.
הוסף תגובה

הדבקת שבר בחלק הפנימי של האסלה, לא גורם לנזילה

אבנר פרבר 1.07 (07:33)
נשבר חלק יהאסלה, נשבר באופן יפה כך שניתן להדביקו עם דבק דק ויראה כמו חדש.
אשמח להמלצה על סוג ושם דבק הולם למשימההדבקת שבר בחלק הפנימי של האסלה, לא גורם לנזילה
הוסף תגובה קישור ישיר

תמונת החלק שנשבר

אבנר 1.07 (07:54)
נשבר יפה וחלק מלאים בשלמות למגרעתתמונת החלק שנשבר
הוסף תגובה

ניתוק מכונת כביסה - ברז שלא סוגר את המים

דריה 25.06 (07:03)
היי, אנחנו צריכים לנתק את מכונת הכביסה לפני הובלה. ניסינו לעשות את זה, סובבנו את הידית של הברז שמוביל את המים למכונה, אבל כשהוצאנו את הצינור התגלה שהמים ממשיכים לזרום. הם גם לא עצרו כשסגרתי את השיבר של הדירה. בעלי ניסה לסדר את הברז, לא הצליח בשום דרך. בינתיים כל המים מהדוד התרוקנו לנו (זה היה ניכר כי בסוף כל התהליך הזה הברזים בבית עבדו רק על המים הקרים, לא הוציאו כלום על חם). מה עושים במצב כזה? אני מבינה שצריך להחליף את הברז. אבל איך, אם השיבר לא עוזר להפסיק את המים בנקודה הזו?
הוסף תגובה קישור ישיר

ספירלה נפלה לצנרת

תומר 25.04 (18:19)
היי ניסתי לנקות קצת עם ספירלה את הצנרת של המקלחון הספירלה השתחררה ונפלה לצינור נשמע שנפל לקומה 0 מקומה 1 שם נמצא המקלחון ( דופלקס בבניין משותף) מה עושים מפה? איפה אוכל לאתר את הספירלה? זה עובר מהצנרת בבית לצנרת המשותפת?
הוסף תגובה קישור ישיר

פורק לחץ אוויר

טוש 2.04 (11:52)
האם נדרשת בחוק התקנת פורק לחץ אוויר ע"י הקבלן במערכת הראשית המספקת מים למתחם של בניינים. תקן ??? תודהפורק לחץ אוויר
הוסף תגובה קישור ישיר

קולטני ביוב במטבח

יוגב 8.02 (08:27)
שלום רב
רכשתי דירה חדשה מקבלן האם תקין שקולטני ביוב ימוקמו במטבח?
יש לציין שקולטני הביוב מופיעים בתוכנית המכר, ואם כן האם ראוי שבבניות חדשות ימוקמו קולטנים במטבח? והאם נקודת הביקורת בקולטנים חייבות להיות גלויות לבדיקות תחזוקה?
והאם רואים עוד ליקויים שראויים לטיפול

תודה
קולטני ביוב במטבח
הוסף תגובה קישור ישיר

מחבר פליז לצינור נחושת.

דוד 7.02 (18:05)
האם יש מחבר או שילוב של חלקים בצינורות נחושת שמאפשר העברה של צינור נחושת דרך דופן נירוסטה כשבצד אחד מים ובצד שני אש ושתהיה אטימה מחלטת ועמידות לאש גלויה
תודה מראש!
הוסף תגובה קישור ישיר

האם תקנה 1205 מחייבת? או, המלצה בנושא נשמים.

מיקי 6.02 (17:27)
נשמים שהיו על קיר חיצוני האם זה תקין?
ואם דייר שעשה תיקון בנשמים על דעת עצמו .שלא הצליח.נוזל. האם הוא יכול לחייב את ועד הבית לתקן.
הוסף תגובה קישור ישיר

חדר מכונות לבריכה

btoy 18.01 (01:19)
הי,
במסגרת פרויקט בעיצוב פנים, אני מתכננת ספא.
הבריכה ממוקמת במפלס 1.40, ונגמרת בקו אפס עם הריצוף (בריכה בנויה).
רציתי לשאול אם אפשר לשים את המכונות מתחת למפלס הזה, באזור שנשאר ליד הבריכה, ולעשות open בריצוף למקרה של תקלה או בקרה. הגובה של החלל שנשאר יהיה 1.20 מ'
אם קיים דבר כזה אני אשמח לשמוע.
מצורפת תכנית בסיסית של אזור הבריכה. חדר מכונות לבריכה
הוסף תגובה קישור ישיר

מדיח חצי אינטגרלי על הרצפה ולא מותקן בארון

רוני 24.12 (11:12)
קניתי וקיבלתי מדימ חצי אינטגרלי ואני רוצה לשים אותו בין תנור לבין הקיר בלחץ בלי רווח. האם אפשרי ככה ולא חייבים בארון? או צריך לקנות חדש רגיל שמחירו יקר יותר ב 700 שח
הוסף תגובה קישור ישיר

להוציא מחוץ לבית צינור 4 צול

שולמית 21.12 (15:29)
שלום

אנחנו גרים בקומה 3 מתוך 7 ומעוניינים להוציא מחוץ לדירה שלנו את הצינור ביוב של השירותים שמשותף לכולם.
רק את הצינור שלנו כי אנחנו נפרדנו מהצינור הזה ושמנו שירותים במקום אחר ועכשיו עומד לנו צינור ביוב באמצע החדר.
האם זה אפשרי להוציא החוצה ולחבר אליו את השכנים?
האם יש סכונים בדבר?
תודה לכל העונים .
הוסף תגובה קישור ישיר

צינור באמצע החדר

אווה 22.12 (20:14)
הסיטואציה לא לגמרי ברורה ולא פלא, הסברים כאלה קשה מאוד בלי תכנית (יש כזה?).
עקרונית הצינור המדובר הוא משותף ל-7 משפחות ולא חוקי לגעת בו אלא בהסכמת כולם (ולמה שיסכימו, אני כמעט בטוחה שזה יפגע בתפקוד הצינור בגלל כיפופים למיניהם,)
דבר נוסף, גם חזית הבית משותף לכולם ואין לך זכות לכער אותו עם צינור חיצוני.
כשמתכננים שיפוץ יש להתחשב בנתונים הבסיסיים הנ"ל ולתכנן בהתאם ולא להפך. ד"א יתכן וניתן להסתדר עם "צינור באמצע החדר".
בהצלחה!
הוסף תגובה

בידוד צנרת מערכת חימום סולארית

גדעון 8.12 (14:20)
האם חובה לבצע בידוד צנרת מערכת חימום סולארית ?
הוסף תגובה קישור ישיר

כן, חובה!

אווה 10.12 (12:24)
מטרת הבידוד לשמור על החום של המים.
הוסף תגובה

האם חובה ?

גדעון 10.12 (12:52)
האם חובה רק כדי לשמור על מים חמים?
או שיש חובה בטיחותית מעבר לחסכון באנרגיה?
הוסף תגובה

כפי שכתבתי - חובה.

אווה 10.12 (17:44)
המטרה לקבל מים חמים, נכון? אתה בונה מערכת סולרית לחימום מים ובדרך לצרכן מקרר אותם, איפה ההיגיון?
מבחינה בטיחותית, אם הצינור בהישג יד (במקום שאנשים מסתובבים) כמובן שיש סכנת כווייה.
הוסף תגובה

צינור מאריך לברז

שי 6.12 (14:09)
רכשתי צינור מאריך לברז שאמור להתחבר לכל ברז בשביל להאריך את הפייה שלו ושיכולים לכוון ןלסובב אותו לכל כיוון בתוך הכיור אממה הוא פשוט לא מתחבר לפייה של הברז אולי אני מפספס משהו בהתקנה שלו .
אולי מישהו יודע ?צינור מאריך לברז
הוסף תגובה קישור ישיר

אין מים לשכנה לאחר החלפת צנרת

שמואל זבולןן 21.11 (23:00)
שלום, אני מחליף צנרת בבית עד השעון מים, ועכשיו אחרי ההחלפה השכנה טוענת שאין לה מים בבית. אני מנסה להבין מאיפה נובעת הבעיה ומה אני יכול לעשות כרגע. נראה שהברז מים בשעון מים שלה פתוח, ומדיבור עם השיפוצניק הוא אמר שהוא לא נגע ואפילו לא ראה את הצינור שלה במהלך החלפת הצנרת. יש רעיון מאיפה נובעת הבעיה? אולי לחץ כלשהו שמופעל על הצינור? מצב כזה הגיוני בכלל? תודה.
הוסף תגובה קישור ישיר

איזה סוג של אל חזור לביוב בגודל 4 צול יכול להתאים

Pazit 3.10 (08:53)
היי , איזה סוג של אל חזור יכול להתאים לשירותים בתמונה המצורפת? אחרת איך כדי להזיז את השירותים כך שניתן יהיה להתקין אל חזור ברמה גבוה,
אלו שירותים בקומה 1 בבניין דירות

איזה סוג של אל חזור לביוב בגודל 4 צול יכול להתאים
הוסף תגובה קישור ישיר

מזרקת מים בצורת קצף מתוך השירותים

Pazit 2.10 (20:17)
היי, אנחנו קומה 1 על עמודים מבין 16 קומות , אחת לחודש תמיד לפנות בוקר יוצא מזרקת קצף עם מי קולחין מהשירותים, חשבתי להתקין שסתום אל חזור , איזה הייתם ממליצים ?
הוסף תגובה קישור ישיר

אקווילה או נשר?

רעות 26.09 (16:24)
שלום, עליי להחליף ברז אמבטיה. איזה ברז אמין יותר - אקווילה או נשר?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

קו מים ארוך

אוריה דניאלי 10.09 (04:11)
אני צריך למשוך קו מים באורך קילומטר וחצי ממושב קרוב, יש ביני לבית המושב וואדי (אני והמושב שני הרים סמוכים) ואני מעט יותר גבוה משיא הגובה של המושב (יש מגדל מים ואני נמצא בגובה של השליש העליון שלו)
האם צינור 32 מ"מ יספיק על מנת לספק מים עם משאבה קטנה? בעצם, האם המים יגיעו עד לגובה המים במגדל מים ואת ה20 מטר האחרונים המשאבה תרים או שבעקבות המרחק ובעקבות שהצינור לא יחובר ישירות למגדל אלא לקו מים קיים במושב אז זה לא יגיע?
הוסף תגובה קישור ישיר

נזילה לאחר התקנת אסלה תלוייה

אמיר ח 6.09 (16:58)
התקנתי אסלה תלויה למיכל הדחה סמוי של גרואה עפ"י כל הכללים, מה יכולה להיות הסיבה לנזילה קלה ביותר כאשר מבצעים הדחה? האם לפעמים צריך להוסיף חומר איטום בהתקנה על הצינורות והאטמים כאשר מצמידים האסלה לקיר?

הוסף תגובה קישור ישיר