פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
תחיה
11.09 (20:33)
שלום לך, אשמח לקבל עצה להחלפת מיכל הדחה מונובלוק . תודה רבה, תחיה 0522722622
שרון
10.09 (13:35)
שלום. תקלה מוזרה. במקלחון בבית לפעמים יום מסוים בבוקר לא יוצאים מים בכלל ואז אחרי שעתיים יש מים כרגיל. עובר חודש כרגיל ואז שוב ביום מסוים יש זרם חלש מאוד עם רעש או בלי מים בכלל ואחרי שעה הכל חוזר לרגיל ויש מים וזרם רגיל. בכל שאר הברזים והמקלחון השני בבית הכל בסדר ויש זרם תמיד. מה יכולה להיות הבעיה?
אווה
11.09 (16:55)
אפשר לנסות: להוריד את הראש גשם ולשים אותו בחומץ במשך הלילה.
בהצלחה!
איציק
1.08 (14:00)
שלום.
האם החיבור לבור ביוב מותר לשים זווחת 45?
הכל מכוסה בבטון.
ואם כן האם מותר שתי זוייות קרובות?
שלום,
אשמח לדעת מה החסרונות בחיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בעקבות בניה על הגג אשר פגעה במערכת המקורית של קולטי השמש.
יוס
15.07 (00:29)
אסלה בקומה האחרונה. רוצה להעביר את הצינור אויר לצד באמצעות זוית ולעלות איתה לגג או לחילופין שיצא מהצד זה יכול להיות בעיה? אין שרותים מעלי רק לאוויר תודה
אווה
15.07 (12:51)
אין בעייה להעביר את צינור האוויר, אבל חשוב שיהיה בולט מהגג 1.5 מ' לפחות (רצוי לא ליד חלון) בגלל הריחות.
דריה
25.06 (07:03)
היי, אנחנו צריכים לנתק את מכונת הכביסה לפני הובלה. ניסינו לעשות את זה, סובבנו את הידית של הברז שמוביל את המים למכונה, אבל כשהוצאנו את הצינור התגלה שהמים ממשיכים לזרום. הם גם לא עצרו כשסגרתי את השיבר של הדירה. בעלי ניסה לסדר את הברז, לא הצליח בשום דרך. בינתיים כל המים מהדוד התרוקנו לנו (זה היה ניכר כי בסוף כל התהליך הזה הברזים בבית עבדו רק על המים הקרים, לא הוציאו כלום על חם). מה עושים במצב כזה? אני מבינה שצריך להחליף את הברז. אבל איך, אם השיבר לא עוזר להפסיק את המים בנקודה הזו?
תומר
25.04 (18:19)
היי ניסתי לנקות קצת עם ספירלה את הצנרת של המקלחון הספירלה השתחררה ונפלה לצינור נשמע שנפל לקומה 0 מקומה 1 שם נמצא המקלחון ( דופלקס בבניין משותף) מה עושים מפה? איפה אוכל לאתר את הספירלה? זה עובר מהצנרת בבית לצנרת המשותפת?
דוד
7.02 (18:05)
האם יש מחבר או שילוב של חלקים בצינורות נחושת שמאפשר העברה של צינור נחושת דרך דופן נירוסטה כשבצד אחד מים ובצד שני אש ושתהיה אטימה מחלטת ועמידות לאש גלויה
תודה מראש!
מיקי
6.02 (17:27)
נשמים שהיו על קיר חיצוני האם זה תקין?
ואם דייר שעשה תיקון בנשמים על דעת עצמו .שלא הצליח.נוזל. האם הוא יכול לחייב את ועד הבית לתקן.
רוני
24.12 (11:12)
קניתי וקיבלתי מדימ חצי אינטגרלי ואני רוצה לשים אותו בין תנור לבין הקיר בלחץ בלי רווח. האם אפשרי ככה ולא חייבים בארון? או צריך לקנות חדש רגיל שמחירו יקר יותר ב 700 שח
שולמית
21.12 (15:29)
שלום
אנחנו גרים בקומה 3 מתוך 7 ומעוניינים להוציא מחוץ לדירה שלנו את הצינור ביוב של השירותים שמשותף לכולם.
רק את הצינור שלנו כי אנחנו נפרדנו מהצינור הזה ושמנו שירותים במקום אחר ועכשיו עומד לנו צינור ביוב באמצע החדר.
האם זה אפשרי להוציא החוצה ולחבר אליו את השכנים?
האם יש סכונים בדבר?
תודה לכל העונים .
אווה
22.12 (20:14)
הסיטואציה לא לגמרי ברורה ולא פלא, הסברים כאלה קשה מאוד בלי תכנית (יש כזה?).
עקרונית הצינור המדובר הוא משותף ל-7 משפחות ולא חוקי לגעת בו אלא בהסכמת כולם (ולמה שיסכימו, אני כמעט בטוחה שזה יפגע בתפקוד הצינור בגלל כיפופים למיניהם,)
דבר נוסף, גם חזית הבית משותף לכולם ואין לך זכות לכער אותו עם צינור חיצוני.
כשמתכננים שיפוץ יש להתחשב בנתונים הבסיסיים הנ"ל ולתכנן בהתאם ולא להפך. ד"א יתכן וניתן להסתדר עם "צינור באמצע החדר".
בהצלחה!
גדעון
8.12 (14:20)
האם חובה לבצע בידוד צנרת מערכת חימום סולארית ?
אווה
10.12 (12:24)
מטרת הבידוד לשמור על החום של המים.
גדעון
10.12 (12:52)
האם חובה רק כדי לשמור על מים חמים?
או שיש חובה בטיחותית מעבר לחסכון באנרגיה?
אווה
10.12 (17:44)
המטרה לקבל מים חמים, נכון? אתה בונה מערכת סולרית לחימום מים ובדרך לצרכן מקרר אותם, איפה ההיגיון?
מבחינה בטיחותית, אם הצינור בהישג יד (במקום שאנשים מסתובבים) כמובן שיש סכנת כווייה.
שמואל זבולןן
21.11 (23:00)
שלום, אני מחליף צנרת בבית עד השעון מים, ועכשיו אחרי ההחלפה השכנה טוענת שאין לה מים בבית. אני מנסה להבין מאיפה נובעת הבעיה ומה אני יכול לעשות כרגע. נראה שהברז מים בשעון מים שלה פתוח, ומדיבור עם השיפוצניק הוא אמר שהוא לא נגע ואפילו לא ראה את הצינור שלה במהלך החלפת הצנרת. יש רעיון מאיפה נובעת הבעיה? אולי לחץ כלשהו שמופעל על הצינור? מצב כזה הגיוני בכלל? תודה.
Pazit
2.10 (20:17)
היי, אנחנו קומה 1 על עמודים מבין 16 קומות , אחת לחודש תמיד לפנות בוקר יוצא מזרקת קצף עם מי קולחין מהשירותים, חשבתי להתקין שסתום אל חזור , איזה הייתם ממליצים ?
רעות
26.09 (16:24)
שלום, עליי להחליף ברז אמבטיה. איזה ברז אמין יותר - אקווילה או נשר?
תודה
אוריה דניאלי
10.09 (04:11)
אני צריך למשוך קו מים באורך קילומטר וחצי ממושב קרוב, יש ביני לבית המושב וואדי (אני והמושב שני הרים סמוכים) ואני מעט יותר גבוה משיא הגובה של המושב (יש מגדל מים ואני נמצא בגובה של השליש העליון שלו)
האם צינור 32 מ"מ יספיק על מנת לספק מים עם משאבה קטנה? בעצם, האם המים יגיעו עד לגובה המים במגדל מים ואת ה20 מטר האחרונים המשאבה תרים או שבעקבות המרחק ובעקבות שהצינור לא יחובר ישירות למגדל אלא לקו מים קיים במושב אז זה לא יגיע?
אמיר ח
6.09 (16:58)
התקנתי אסלה תלויה למיכל הדחה סמוי של גרואה עפ"י כל הכללים, מה יכולה להיות הסיבה לנזילה קלה ביותר כאשר מבצעים הדחה? האם לפעמים צריך להוסיף חומר איטום בהתקנה על הצינורות והאטמים כאשר מצמידים האסלה לקיר?