האם יש פתרון להקטין את פתח שוחת הביוב לכ-20 סמ בכל צורה שהיא? אפילו בצורת הגבהה כלשהי ? יש לנו מגבלה בבניית בריכה ולצערנו לא ניתן להזיז את השוחה בגלל קורת יסוד שלא ניתן לחצוב או לחתוך. השוחה נמצאת בין קורה ובין קיר הבריכה ומעל השוחה תהיה תעלת הגלישה שתכסה את הפתח שלה באופן חלקי. נשמח לפתרונות יצירתיים.
פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
תנאי השימוש בפורום
שוחת ביוב הכיוון לפתרון אינו נכון ומסוכן!
19.05 (08:18)
זאת בעיה שלא ניתן לפתור בפורום מבלי לדעת פרטים נוספים.
יש למצוא מקום אחר לשוחה לא רק בגלל המכסה הקטן מידי אלא שבמקרה של הצפה ואפילו זליגה קטנה, מהשוחה, המים המזוהמים יגיעו לבריכה מבלי שתרגישו וזה דבר קטלני בריאותית!
ממליצה לפנות למהנדס אינסטלציה לפתרון!
יש למצוא מקום אחר לשוחה לא רק בגלל המכסה הקטן מידי אלא שבמקרה של הצפה ואפילו זליגה קטנה, מהשוחה, המים המזוהמים יגיעו לבריכה מבלי שתרגישו וזה דבר קטלני בריאותית!
ממליצה לפנות למהנדס אינסטלציה לפתרון!
צנרת מים ראשית 2 צול - האם נכון פלסטיק 50 או 63?
22.03 (16:22)
שלום,
לבניין שלי (4 קומות, בן 30) מגיעה צנרת מים ראשית ברזל 2 צול, והצנרת בתוך הבניין גם ברזל 2 צול, למעט קומת הכניסה שם הוחלפה בצנרת פלסטיק 63 מ''מ. בעקבות פיצוץ בנקודת החיבור בין כניסת הצנרת ברזל הישנה לצנרת הפלסטיק החדשה, בוצע חיבור של הצינור 2 צול לברך 50 מ''מ, שיבר, ועוד חצי מטר של 50 מ''מ, ורק אז מעבר ל-63 מ''מ.
שאלתי: האם זה תקין? האם פוגע בזרימה?
לבניין שלי (4 קומות, בן 30) מגיעה צנרת מים ראשית ברזל 2 צול, והצנרת בתוך הבניין גם ברזל 2 צול, למעט קומת הכניסה שם הוחלפה בצנרת פלסטיק 63 מ''מ. בעקבות פיצוץ בנקודת החיבור בין כניסת הצנרת ברזל הישנה לצנרת הפלסטיק החדשה, בוצע חיבור של הצינור 2 צול לברך 50 מ''מ, שיבר, ועוד חצי מטר של 50 מ''מ, ורק אז מעבר ל-63 מ''מ.
שאלתי: האם זה תקין? האם פוגע בזרימה?

חיבור גלגלון בבית פרטי
23.02 (15:22)
שלום וברכה, אשמח לדעת האם חיבור גלגלון בבית פרטי דורש מז"ח או אלחוזר כפול, או שניתן לחבר מיד לאחר מד המים?
חיבור ניקוז של מכונת כביסה לשופכין
28.01 (21:00)
שלום.
לאחרונה ראיתי שצינור הניקוז שיוצא ממכונת הכביסה ממש סתום מלכלוך ביציאה (וזה גרם לסחיטה להיות לא טובה) וחתכתי את קצה הצינור וזרקתי אותו וזה פתר את הבעיה.
בדיעבד חשבתי שאולי זה לא טוב שחתכתי את זה כי קצה הצינור הוא כנראה סוג של פילטר או חוסם לכלוכים ועכשיו כולם יגיע לצינור השופכין של הבית.
שאלתי היא: האם זה באמת סיכון או שהכל בסדר ? אם אסור להשאיר את זה ככה - יש המלצה לאיזה פילטר או משהו שאני יכול להדביק לקצה הצינור (אני לא רוצה להחליף צינור, לא הצלחתי לפרק אותו מהמכונה. זה מסובך).
לאחרונה ראיתי שצינור הניקוז שיוצא ממכונת הכביסה ממש סתום מלכלוך ביציאה (וזה גרם לסחיטה להיות לא טובה) וחתכתי את קצה הצינור וזרקתי אותו וזה פתר את הבעיה.
בדיעבד חשבתי שאולי זה לא טוב שחתכתי את זה כי קצה הצינור הוא כנראה סוג של פילטר או חוסם לכלוכים ועכשיו כולם יגיע לצינור השופכין של הבית.
שאלתי היא: האם זה באמת סיכון או שהכל בסדר ? אם אסור להשאיר את זה ככה - יש המלצה לאיזה פילטר או משהו שאני יכול להדביק לקצה הצינור (אני לא רוצה להחליף צינור, לא הצלחתי לפרק אותו מהמכונה. זה מסובך).
ניקוז מכונת כביסה
31.01 (08:06)
לא מומחית למכונת כביסה אבל אני בספק אם היה פילטר בקצה הצינור.
הלכלוך אמור להיעצר במכונת הכביסה וחשוב מאוד שתנקה!
אנסה לעזור על ידי כך שאתאר לך את מה שקורה במכונה שלי וכנראה אצלך זה דומה:
ישנה דלתית בתחתית המכונה שצריך לפתוח. ישנה שם צינורית דקה עם פקק שיש לפתוח, תכין קערה כי כנראה שיצאו קצת מים משם.
הלכלוך נמצא על מן מגש שניתן לשלופה על ידי סיבוב. תנקה את מה ששם (חוטים, שערות וכו').
מקום אחר שמצטבר לכלוך זה בכיפוף התחתון של צינור הניקוז החיצוני שמשמש "סיפון" לשם יהיה קשה להגיע אם אינך יכול לפרק את הצינור.
הלכלוך אמור להיעצר במכונת הכביסה וחשוב מאוד שתנקה!
אנסה לעזור על ידי כך שאתאר לך את מה שקורה במכונה שלי וכנראה אצלך זה דומה:
ישנה דלתית בתחתית המכונה שצריך לפתוח. ישנה שם צינורית דקה עם פקק שיש לפתוח, תכין קערה כי כנראה שיצאו קצת מים משם.
הלכלוך נמצא על מן מגש שניתן לשלופה על ידי סיבוב. תנקה את מה ששם (חוטים, שערות וכו').
מקום אחר שמצטבר לכלוך זה בכיפוף התחתון של צינור הניקוז החיצוני שמשמש "סיפון" לשם יהיה קשה להגיע אם אינך יכול לפרק את הצינור.
בניית תוספת
26.01 (17:56)
בניתי תוספת בנייה הכל בהיתר כמובן
בדיעבד גילית שהקבלן לא התחבר לשוחת הביוב כנדרש, היה אמור להיות יציאה אחת מהבית לביוב של העירייה בפועל הוא הוסיף חיבור נוסף לשוחת הביוב של העירייה, זה לא לפי התוכנית המאושרת בחברת המים, מה עלי לעשות?
בדיעבד גילית שהקבלן לא התחבר לשוחת הביוב כנדרש, היה אמור להיות יציאה אחת מהבית לביוב של העירייה בפועל הוא הוסיף חיבור נוסף לשוחת הביוב של העירייה, זה לא לפי התוכנית המאושרת בחברת המים, מה עלי לעשות?
עזרה בחילוץ בורג שנשבר בתוך צינור
25.01 (18:57)
חילוץ בורג
26.01 (12:16)
לפני הכל להתיז WD40 מסביב למקום המפגש ולחכות. לנקות מעט.
לתפוס את הצינור עם מפתח צינורות (לא חזק מידי, רק כדי לייצב).
את הבורג לתפוס עם פלייר או מה שמתאים, ולנסות קודם לסגור מעט ולפתוח מעט, הלוך וחזור. אם זז, להתיז שוב WD40 למקום שהשתחרר וכך הלאה עם סבלנות.
מקווה שיעזור!
לתפוס את הצינור עם מפתח צינורות (לא חזק מידי, רק כדי לייצב).
את הבורג לתפוס עם פלייר או מה שמתאים, ולנסות קודם לסגור מעט ולפתוח מעט, הלוך וחזור. אם זז, להתיז שוב WD40 למקום שהשתחרר וכך הלאה עם סבלנות.
מקווה שיעזור!
נשם אוויר לאסלה
30.11 (18:39)
שלום
אני גר בבית פרטי ומתכוון להוסיף אסלה ביחידת דיור לצינור ביוב קיים.
האם יש הכרח להתקין צינור לנשם אוויר
תודה
אני גר בבית פרטי ומתכוון להוסיף אסלה ביחידת דיור לצינור ביוב קיים.
האם יש הכרח להתקין צינור לנשם אוויר
תודה
נשם
30.11 (20:41)
אני מקווה שהבנתי נכון. אם אתה מתחבר לביוב קיים שיש לו כבר נשם, אז גם החדש יתאוורר דרך אותו נשם.
בהמשך למה שכתבתי, הסתיגות...
30.11 (21:17)
אם עבור לאסלה הקיימת הנשם הוא כצינור נפרד, יש להתחבר גם אליו.
התקנת ברז מדגל שהתפרק
5.11 (13:20)
מים חוזרים לאסלה
13.10 (13:50)
עברתי להתגורר בבנין ישן שבו יש שני חדרי שרותים סמוכים.
לאחר זמן שמתי לב שצנרת הביוב שיוצאת מהאסלה הראשונה, עוברת דרך האסלה השנייה והדבר גורם לאסלה השניה להתמלא בשאריות המגיעות מהאסלה הראשונה , אני גר בקומה חמישית ואחרונה ולאחר האסלה השניה יש מפל לקומה מתחתי, האם יש פתרון למצב זה או רק לבטל את אחת מן האסלות ?
לאחר זמן שמתי לב שצנרת הביוב שיוצאת מהאסלה הראשונה, עוברת דרך האסלה השנייה והדבר גורם לאסלה השניה להתמלא בשאריות המגיעות מהאסלה הראשונה , אני גר בקומה חמישית ואחרונה ולאחר האסלה השניה יש מפל לקומה מתחתי, האם יש פתרון למצב זה או רק לבטל את אחת מן האסלות ?
הדחת מים באסלה סמויה
22.09 (14:02)
היי יש לי אסלה שהניאגרה סמויה תקופה ארוכה שבלחיצה אחת נפתחים המים ולאחר מכן בלייצות הבאות (גם במרווח זמן גדול ) המים לא נפתחים כאילו לוקח לניאגרה זמן להתמלא במים. האם יש אפשרות לתקן או לסדר עצמאית?? מה הבעיה ?
החלפת מיכל הדחה מונוהלוק
11.09 (20:33)
שלום לך, אשמח לקבל עצה להחלפת מיכל הדחה מונובלוק . תודה רבה, תחיה 0522722622
מים מפסיקים פעם ב... במקלחון
10.09 (13:35)
שלום. תקלה מוזרה. במקלחון בבית לפעמים יום מסוים בבוקר לא יוצאים מים בכלל ואז אחרי שעתיים יש מים כרגיל. עובר חודש כרגיל ואז שוב ביום מסוים יש זרם חלש מאוד עם רעש או בלי מים בכלל ואחרי שעה הכל חוזר לרגיל ויש מים וזרם רגיל. בכל שאר הברזים והמקלחון השני בבית הכל בסדר ויש זרם תמיד. מה יכולה להיות הבעיה?
זה נשמע כמו סתימה מאבנית
11.09 (16:55)
אפשר לנסות: להוריד את הראש גשם ולשים אותו בחומץ במשך הלילה.
בהצלחה!
בהצלחה!
צנרת מים של כל הבית
8.08 (17:50)
זויות בצנרת ביוב בתוך בטון
1.08 (14:00)
שלום.
האם החיבור לבור ביוב מותר לשים זווחת 45?
הכל מכוסה בבטון.
ואם כן האם מותר שתי זוייות קרובות?
האם החיבור לבור ביוב מותר לשים זווחת 45?
הכל מכוסה בבטון.
ואם כן האם מותר שתי זוייות קרובות?
חיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בבניין
16.07 (18:05)
שלום,
אשמח לדעת מה החסרונות בחיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בעקבות בניה על הגג אשר פגעה במערכת המקורית של קולטי השמש.
אשמח לדעת מה החסרונות בחיבור צנרת חיצונית בין דוד השמש לדירה בעקבות בניה על הגג אשר פגעה במערכת המקורית של קולטי השמש.
צינור אויר של אסלה
15.07 (00:29)
אסלה בקומה האחרונה. רוצה להעביר את הצינור אויר לצד באמצעות זוית ולעלות איתה לגג או לחילופין שיצא מהצד זה יכול להיות בעיה? אין שרותים מעלי רק לאוויר תודה
צינור אוויר
15.07 (12:51)
אין בעייה להעביר את צינור האוויר, אבל חשוב שיהיה בולט מהגג 1.5 מ' לפחות (רצוי לא ליד חלון) בגלל הריחות.
הדבקת שבר בחלק הפנימי של האסלה, לא גורם לנזילה
1.07 (07:33)
ניתוק מכונת כביסה - ברז שלא סוגר את המים
25.06 (07:03)
היי, אנחנו צריכים לנתק את מכונת הכביסה לפני הובלה. ניסינו לעשות את זה, סובבנו את הידית של הברז שמוביל את המים למכונה, אבל כשהוצאנו את הצינור התגלה שהמים ממשיכים לזרום. הם גם לא עצרו כשסגרתי את השיבר של הדירה. בעלי ניסה לסדר את הברז, לא הצליח בשום דרך. בינתיים כל המים מהדוד התרוקנו לנו (זה היה ניכר כי בסוף כל התהליך הזה הברזים בבית עבדו רק על המים הקרים, לא הוציאו כלום על חם). מה עושים במצב כזה? אני מבינה שצריך להחליף את הברז. אבל איך, אם השיבר לא עוזר להפסיק את המים בנקודה הזו?
ספירלה נפלה לצנרת
25.04 (18:19)
היי ניסתי לנקות קצת עם ספירלה את הצנרת של המקלחון הספירלה השתחררה ונפלה לצינור נשמע שנפל לקומה 0 מקומה 1 שם נמצא המקלחון ( דופלקס בבניין משותף) מה עושים מפה? איפה אוכל לאתר את הספירלה? זה עובר מהצנרת בבית לצנרת המשותפת?
פורק לחץ אוויר
2.04 (11:52)
קולטני ביוב במטבח
8.02 (08:27)
מחבר פליז לצינור נחושת.
7.02 (18:05)
האם יש מחבר או שילוב של חלקים בצינורות נחושת שמאפשר העברה של צינור נחושת דרך דופן נירוסטה כשבצד אחד מים ובצד שני אש ושתהיה אטימה מחלטת ועמידות לאש גלויה
תודה מראש!
תודה מראש!
האם תקנה 1205 מחייבת? או, המלצה בנושא נשמים.
6.02 (17:27)
נשמים שהיו על קיר חיצוני האם זה תקין?
ואם דייר שעשה תיקון בנשמים על דעת עצמו .שלא הצליח.נוזל. האם הוא יכול לחייב את ועד הבית לתקן.
ואם דייר שעשה תיקון בנשמים על דעת עצמו .שלא הצליח.נוזל. האם הוא יכול לחייב את ועד הבית לתקן.
חדר מכונות לבריכה
18.01 (01:19)
הי,
במסגרת פרויקט בעיצוב פנים, אני מתכננת ספא.
הבריכה ממוקמת במפלס 1.40, ונגמרת בקו אפס עם הריצוף (בריכה בנויה).
רציתי לשאול אם אפשר לשים את המכונות מתחת למפלס הזה, באזור שנשאר ליד הבריכה, ולעשות open בריצוף למקרה של תקלה או בקרה. הגובה של החלל שנשאר יהיה 1.20 מ'
אם קיים דבר כזה אני אשמח לשמוע.
מצורפת תכנית בסיסית של אזור הבריכה.
במסגרת פרויקט בעיצוב פנים, אני מתכננת ספא.
הבריכה ממוקמת במפלס 1.40, ונגמרת בקו אפס עם הריצוף (בריכה בנויה).
רציתי לשאול אם אפשר לשים את המכונות מתחת למפלס הזה, באזור שנשאר ליד הבריכה, ולעשות open בריצוף למקרה של תקלה או בקרה. הגובה של החלל שנשאר יהיה 1.20 מ'
אם קיים דבר כזה אני אשמח לשמוע.
מצורפת תכנית בסיסית של אזור הבריכה.

מדיח חצי אינטגרלי על הרצפה ולא מותקן בארון
24.12 (11:12)
קניתי וקיבלתי מדימ חצי אינטגרלי ואני רוצה לשים אותו בין תנור לבין הקיר בלחץ בלי רווח. האם אפשרי ככה ולא חייבים בארון? או צריך לקנות חדש רגיל שמחירו יקר יותר ב 700 שח
פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים בשיתוף
- יקי אסקיו
- קליק לחיוג: 053-7710509
- כתובת:הזית 77/1 אורנית
X
רוצים עוד מידע?
צריכים אדריכל, מעצב פנים או מהנדס?
השאירו פרטים כאן והמומחים של saf יחזרו אליכם בהקדם
השאירו פרטים כאן והמומחים של saf יחזרו אליכם בהקדם
עקבו אחר פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
RSS