טורCAD חדש! קבלו שליטה מקצוענית בפרמטרים ל AutoCAD

כמו רוב התכנות הותיקות, גם AutoCAD הפכה במשך השנים ל-"מפלצת":

הפונקציונאליות נוספת במנות קצובות בכל שנה ושנה ויחד עם התוספת בכלים ובפקודות, נוספים מבחר של פרמטרים. בין המשתנים, ישנם משתני קובץ ומשתני מערכת. לפעמים, הגבולות שין שני סוגי המשתנים מטשטשים ויוצרים בלבול. כאן, חברים נכנס לפעולה, אחד הכלים שמשרתים אותי ביומיום שלי בנאמנות וביעילות ראויים לציון. מדובר בכלי המנטר כל העת את ערכם של הפרמטרים שמוכרים כמשתני מערכת או בשפת  ה-AutoCAD - מוכרים כ-SysVars שזה קיצור של System Variables. המשתנים קיימים מימים ימימה, אך הכלי המנטר את ערכם הוא קיים בגרסאות האחרונות (החל מ-2016 - אם איני טועה).
ה-SysVarMonitor הוא כלי חזק מאוד והוא קודם כל כלי נוח ביותר כדי ללמוד ולבחור את הפרמטרים שערכם אינו ערך ברירת מחדל של התכנה (כפי שנארזה בטרם שוחחרה לאוויר העולם).
כשהמשתנים כולם שומרים על הערכים כפי שנקבעו מלכתחילה, הכפתור כלל לא מופיע ב-Tray של AutoCAD, אך אם תפתחו קובץ ובו אחד המשתנים שונה מהמקור, ב-2019 , תקבלו הבהוב של הכפתור ב-Tary- ובתוכו מספר המתריע על משספר משתני המערכת שהשתנו.
היופי שכבר בשלב הזה, תוכלו ללחוץ כפתור ימני על ה-Icon ולבקש לעשות Reset לכל המשתנים כפי שקבעתם מראש.

למערכת, שני מסכי עבודה עקריים: בראשון תוכלו לראות את מצב המשתנים ובשני, לבחור משתנים שטרם נבחרו ולהוסיף אותם ו/או לגרוע כאלה שאינכם מעוניינים בהם עוד.
בתמונה מספר 1, רואים מצב בו 2 ערכים של SysVars שונים מה-Standard והם מופיעים בראש הטבלה. ימינה יותר תראו עמודות של ערך מועדף (Preferred) ומימינה, Current - הוא הערך הנוכחי. בעמודה הימנית, יש סימן שאלה, שמזמן מיידית את הדף המתאים במערך העזרה של התכנה.

 בתמונה מספר 2 (מגיעים למסך הזה אחרי לחיצה על ...Edit List), ניתן להעביר מרשימת המשתנים בכלל (משמאל) לרשימה המנוטרת (מימין) ע"י בחירה ולחיצה על סימן ה-<<. לגריעה מהרשימה שמימין יש להשתמש דווקא בכפתור ה->>.
כמובן, אחרי שקראנו ב-Help על הערך המתאים, יש לדאוג לקבוע את הערך הזה ברשימה המנוטרת.

ערכת הכלים הזאת, הופך אותנו מקצועיים יותרקבלו שליטה מקצוענית בפרמטרים של AutoCAD

, מאפשר עבודה הרבה יותר חלקה ומאפשרת לשכוח את השמות והערכים של הפרמטרים שכן, אנו מסוגלים לפתור את כל הבעיות הנגשזרות מפרמטר לא נכון, בלחיצת כפתור אחת.

להתראות בפעם הבאה


המאמר באדיבות

  • sophisticadd
  • קליק לחיוג: 0547786115
  • טלפון:
    0547786115
  • כתובת:
    שדה בוקר 6א', גבעתיים
  • אתר:

תגובות