מעבר ל-CAD Standard חדש במהלכו של מגה פרויקט

טורCAD חדש!

"האם בעל הבית השתגע?"

17 יום עברו מאז מלאה לה שנה ראשונה לעבודתי כ-CAD Manager של תחנות (ומנהרות) בפרויקט הרכבת הקלה בין ת"א לפתח תקווה. בימים אלה, אנחנו עוברים CAD Standard מחד ומאידך, מפתחים תכנה אשר תקל על ההסבה מקבצי הדפסה בהם מספר Layouts לקבצי הדפסה מנהולים (דרך ה-Sheet Set Manager) ובהם, כל גיליון הוא קובץ עצמאי.

האמת, אני די גאה בעבודתי, בפרוצדורות שהמצאתי כדי לעשות את המעבר הכולל פיצול כל קובץ למספר קבצים, החלפה של שדה הכותרת ומעבר למנהל גיליונות Sheet Set Manager -.

כ-CAD Manager, אני מעדיף רכיבים מנוהלים על פני כאלה שאינם מנוהלים ועל כן סביבת העבודה שנבנית בקפידה עבור כל Sub-Designer ב'מגה-פרויקט' הזה, כוללת:

3 קבצי תבנית – 1 עבור קבצי העבודה – אלו ה-Reference Files, 1 עבוד יצירת  קובץ הגיליון, (הוא
ה- (Sheet Creation Template ואחד עבור מקבץ הגיליונות – הוא ה-Sheet Set.
2-3  Tool Palettes כשאחד מהם מכיל את הפרוצדורה המייצר את ההסבה בין ה-CAD Standard הישן לזה הנוכחי, האחרים הם ספציפיים לדיסציפלינת התכנון והם כוללים כלים (Tools) שהם Features  מנוהלים כגון

מעבר ל-CAD Standard חדש במהלכו של מגה פרויקטr />Blocks הנכנסים ישירות לשכבה הסטנדרטית, כיתובים ב-Style הנכון, בגובה הנכון ובשכבה הרצויה ועוד.
כל ביקור בכל משרד תכנון, כמו גם הלקוחות הפנימיים בתוך הארגון, חייבו אותי להיות קודם כל איש מכירות: בתוך הבית שמעתי המון עצות כגון "אל תשנה להם כלום" או, "זה לא שבור אז למה לתקן" ועוד. אצל מתכננים חיצוניים -  המכונים ה-Sub-Designers שלנו, יש התרעמות שמתחלפת בהכרה שנעשה כאן מאמץ כן ואמתי להקל עליהם ככל שניתן.

לפני כשבועיים, קיימתי Webinar בו הראיתי איך ומה. אחת השאלות שהמשתתפים נשאלו היא עד כמה הם מכירים את נושא ה-Sheet Sets והיום, אחרי הטמעה ב-2 משרדים, אני גאה על כך שלימדתי את המינימום הדרוש והם מסוגלים לספק את הסחורה. הם קבלו גם חומר כתוב עם תמונות מסך ואפילו נספח בעברית שמתאר את השלביות צעד אחרי צעד.
אני מאמין בלב שלם, שזאת ההתנהלות הנכונה בסביבת CAD בפרויקט ואני גם מעריך שהתזמון שלנו הוא לא רע שכן שלב התכנון נמצא בסופו ועכשיו, ככל שהבנייה מתקדמת, יש צורך המידע זמין יותר ונגיש יותר של תכנית ספציפית שממילא נמצאת בגיליון מסוים, ואין טעם לשנע קובץ גדול (עדיין יש גם הדפסות נייר בשטח) כשהמידע הנדרש נמצא בגיליון ספציפי. מעבר לכך, בסט תכניות מסוים, ניתן עכשיו לעשות רויזיות שונות לכל גיליון וגיליון וזה מקל מאוד על קריאה נטו של התכנית.

שרטוטים בוגרים שכוללים הרבה מאוד XREFs בתוכם, צוברים 'לכלוך' והופכים כבדים עד כדי כך שהמעבר בין ה-Layouts הוא לעתים כבד וצורך זמן ובשלב זה, הרבה יותר נכון לפתוח קובץ ולו עשירית הגודל מהקובץ המקורי.

לסיכום, שימוש בכלים הנכונים לביצוע המשימה, הדרכה והטמעה נכונות, יביאו לתוצאה במינימום רעש, בלי לעצור את העבודה או לפגוע בפרודוקטיביות והאולי מותר לי לקבל על זה קצת קרדיט...

 

 

 

המאמר באדיבות

  • sophisticadd
  • קליק לחיוג: 0547786115
  • טלפון:
    0547786115
  • כתובת:
    שדה בוקר 6א', גבעתיים
  • אתר:

תגובות