סיפורו של מטבח - שדרוג מטבח בתקציב מינימלי

סיפורו של מטבח - שדרוג מטבח בתקציב מינימליכולנו רואים את החדרים המעוצבים המקסימים במגזינים ובפרסומות. כולנו היינו רוצים כאלה חדרים אך מה לעשות, לא תמיד היד משגת ולא תמיד יש תקציב ליצירת האפקט המלא. אז מה בכל זאת אפשר לעשות?

הבאתי כאן דוגמה למטבח ששדרגנו בתקציב מינימלי. אפילו לא היה באפשרותנו להחליף את החזיתות. המטבח המקורי (המופיע בתמונה בפינה) , איך לאמר, לא היה ממש יפה, וגם לא ממש נוח. כאמור, לא היה תקציב לשדרוגים משמעותיים בחזות המטבח אז נקטנו מראש באסטרטגיה של מתן עדיפות לנוחות על פני הנראות וכך רב התקציב שהיה נוצל לשדרוגים פונקציונליים. יחד עם זאת, במסגרת המגבלות, הוספנו נגיעות עיצוביות כדי להקפיץ קצת את המטבח וכדי לקשור אותו לסביבתו על ידי הוספת אלמנטים שיתייחסו למעקה מפרזול שחור שנמצא בסלון הסמוך.

התחלנו את השדרוג מטיפול בבעיית המים באזור יבוש הכלים שהתנקזו דווקא לפינת השיש ולא לכיור. היות ולשיש במקרה זה היתה פינה תלויה באויר כל מה שהיה עלינו לעשות הוא למשוך את הפינה הקיצונית כלפי מעלה ולהוסיף לשיש תמיכה בקצה. כך למעשה הגבהנו את הצד הקיצוני של השיש ויצרנו שיפוע לכוון הכיור. התמיכה הנוספת מוסתרת על ידי המקרר הסמוך ולא נודע כי בא אל קרבו. 

בעיה קריטית נוספת במטבח היתה מחסור באחסון. הוספנו מדף מתחת לארונות העליונים (כמובן לא מעל הכיריים) ועוד סדרת מדפים בקצה המטבח בצד שבו הוא גובל עם המסדרון. כדי לא לחסום את המעבר עשינו את המדפים פחות עמוקים מהשיש של המטבח וגם קטמנו את הפינה כדי שילדים משתוללים לא יתנגשו בה.  מעבר לתוספת האחסון הפכנו את הגישה לאחסון הקיים לקלה יותר על ידי הסבת ארונות תחתונים למגירות. במיוחד יש לציין כאן את היתרון שבהסבת הארון הצר שליד התנור למגירה והפיכתו בכך מארון בלתי נסבל למגירת בקבוקים נוחה ושימושית.  כיוון שלא היה תקציב להחלפת החזיתות התאמנו את המדפים החדשים לצבע המטבח הקיים. לא ניתן לנחש שהמדפים אינם חלק מהתכנון המקורי.

סיימנו לטפל בנגרות ועברנו לטפל בתאורה. כנהוג בארצנו היתה נקודת חשמל אחת בתקרה, פחות או יותר במרכז החלל, מה שלא יצא מעל שולחן האוכל. אז הזזנו אותה קצת והוספנו מנורה יפה.  כדי לטפל בצל שנוצר על משטחי העבודה הוספנו תאורת לד מוגנת בתחתית הארונות העליונים. כיוון שלא היתה אפשרות ליצור קרניז שיסתיר את הלד שיראה כחלק אינטגרלי מהארון הלכנו לכוון ההפוך ויצרנו קרניז סותר לחלוטין שמתקשר עם מעקה מברזל שחור שנמצא בסמיכות למטבח. בהתאם לקרניז זה החלפנו את הידיות לידיות שחורות והוספנו קרניז תואם בחלק העליון של הארונות. ניצלנו את ההזדמנות והוספנו שקעים בקירות כדי להפרד מכל המפצלים שהיו שם.

אז מה בעצם התשובה לשאלה? אם אין תקציב למהפך אפשר להשיג הרבה באמצעות אוסף של שינויים קטנים. את השינויים הללו ניתן לבצע בשלבים לפי היכולת ובינתיים החלל נשאר פונקציונלי וניתן להמשיך ולהשתמש בו. במקרה שלנו היו שינויי נגרות וחשמל ואלה יחד עם קצת סדר וסטיילינג וצרו מטבח הרבה יותר נוח ומזמין מהמקורי וגם הוסיפו לו נוכחות.

המאמר באדיבות

  • תמר קלינברגר
  • קליק לחיוג: 0545408009
  • טלפון:
    0545408009הצג
  • כתובת:
    הוד השרון
  • אתר:
    הצג

תגובות