פחי אשפה - לא מה שחשבתם

פחי האשפה שכולנו מכירים (חלקנו ודאי מכירים כשקיות פלסטיק שמסתובבבות בין השיש לכיור, על דלת הארון או על הרצפה), עושים קאמבק בשנים האחרונות והופכים לפריט עיצובי מן המניין. תמיד יהיו מי שיעדיפו להחביא את הפח בארון, (מה שנבדק ונמצא כלא מומלץ במיוחד) מנגד, יש מי שיהפכו את ה "דפקט לאפקט" ויציגו לראווה פח מעוצב בלב הבית. אנחנו מתים על זה.

כולנו מייצרים זבל, והמון. לפי המשרד לאיכות הסביבה, במדינת ישראל מיוצרת מדי שנה כ – 5.4 מיליון טון פסולת. כל אחד מאיתנו מייצר בממוצע 1.7 קילו אשפה בכל יום. שימוש תדיר כל כך בפח אשפה מחייב שחקן ראוי, כזה שיכול להכיל כמות גדולה של אשפה ביתית במהלך כל היום, ואם אפשר – שיהיה יפה ושלא יסריח לנו את הבית.

איך בוחרים את הפח הנכון? השאלה החשובה ביותר היא כמובן שאלת הנפח. הפחים הקטנים יותר בעלי נפח של 6 או 3 ליטרים יהיו בדרך כלל מותאמים לחדרי רחצה ושירותים, משרדים וחדרי שינה. הפחים בעלי הנפח הגדול של 40 או 30 ליטר יהיו מושלמים למטבח – הלוא הוא מלך ייצור האשפה של הבית. הבעייתיות בפחים הגדולים היא כמובן עניין הריח, פסולת שעומדת מספר שעות יכולה להוות מטרד של ממש. יצרני הפחים הבינו את האתגר וכפתרון לבעיה יוצרו פחים בעלי סופחי ריחות רעים המובנים בפח, דבר המאפחי אשפה - לא מה שחשבתם

פשר שימוש נעים ונוח לאורך זמן.

דבר נוסף שכדאי לבדוק הוא הפונקציות של הפח. הפחים הקלאסיים הם כמובן פחי הדוושה שנפתחים בלחיצת רגל, נוחים וטובים. אבל היי, אנחנו בשנת 2018, אתם ודאי לא תופתעו לגלות שיש היום פחים שנפתחים באמצעות חיישן, ללא מגע כלל. לחובבי הגאג'טים ולחולי הנקיון  – הפח הזה בדיוק בשבילכם!

 עניין נוסף הוא בחירת הצבע, היום יש מגוון רחב של צבעים ודוגמאות שיכולים לחולל שדרוג של ממש לכל מטבח או חדר חסר מעוף. הפופולארי ביותר הוא כמובן הנירוסטה, משתלב נהדר ברוב המטבחים, האמיצים שבינינו שחייבים לזרוק צבע יופתעו לגלות עולם שלם של צבעים ודוגמאות – תעזו, צאו מהקופסה ואנחנו מבטיחים לכם שלא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם.

רק המלצה אחת קטנה אך מאד חשובה – כשאתם כבר מחליטים להשקיע בפח איכותי, אל תשכחו לודא שיש לכם אחריות לכמה שנים טובות. תתחדשו!

המאמר באדיבות

תגובות