פורום נגישות / הנגשה
פורום נגישות / הנגשה עוסק בפתרונות נגישות מבנים תשתיות וסביבה, בהנגשת בתים פרטיים ומוסדות ובכל המידע הרלוונטי בתחום
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת!
bit.ly/2kyZDLLתנאי השימוש בפורום
יעל
25.07 (12:48)
היי יש לי שאלה לפורום קוראים לי יעל ואני מהגליל התחתון מכפר קיש.
תושב אחד הוביל מערכת ממש ארוכה נגד חברת הגבייה של המיים.
המקום שם מיי גת אזור תעשייה כדורי מועצה אזורית גליל תחתון לא היה נגיש והאיש הזה דניאלי ברק נלחם איתם ראש בראש כמה שנים
בסוף עלה להם תקציב יקר להנגיש אבל הוא בסוף יצא האיש הרע ואנחנו שומעות שהוא חוטף מהם באבי אביו
איך אני יכולה ללמוד מכם כאן בפורום גם לעשות שינויים במרחב אבל לא לסבול ולחטוף ככה? אני מפחדת מתאגידים עם מלא כוח
יעל
ANA
23.07 (17:06)
שלום לכולם,
אני לומדת יעוץ נגישות מתו"ס, כרגע בשלב פרויקט גמר.
אשמח מאד אם מישהו יוכל לשלוח לי פרויקט גמר שעבר בהצלחה כדי שאוכל לקבל תמונה טובה מה צריך להגיש.
תודה רבה מראש!
רם
22.08 (12:00)
שלום
אני בתהליך תרגום של תקנות נגישות ונתקלתי במילה 'פודסט'
אני מסוקרן מה מקור המילה כי לא מצאתי מקור כלשהו באנגלית למינוח הזה
באנגלית המינוח הוא landing
pod set זה לא משהו שקיים בהקשר של רמפה
תודה
רם
22.08 (12:39)
מסתבר שזו מילה בגרמנית ל podium
האם נדרש להנגיש מרחב מוגן במפעל עבור עובדי המפעל בלבד?
הדס
4.11 (11:30)
משפצים בניין משרדים ודרוש יועץ נגישות (וגם בטיחות) בצפון,
אשמח להמלצה, תודה
בת-אל
11.04 (11:58)
היי,
מחפשת עבודות כפרילנסרית למתן חוות דעת נגישות מתו"ס עבור שלבי היתרי בניה, תעודת גמר ורישיון עסק באזור מרכז שפלה ודרום.
טלפון ליצירת קשר: 052-6054827
בטרם רכישת הדירה, עלייך להתייעץ עם מחלקת הנכסים של הרשות המקומית ולוודא את יעודי הקרקע בשטחים שציינת בפנייה. כמו כן בדוק מול מינהל ההנדסה ברשות המקומית אם מתוכנן בעתיד שינוי בפיתוח העירוני. בהיעדר תשובות אלו, שקול בשנית רכישת דירה.
עידן
14.02 (14:39)
שלום מאיר
לא כל כך הבנתי איזה תשובה עלי לקבל ממחלקת נכסים, שתאפשר לי הקמת המדרון.
בינתיים קיבלתי חוות דעת מוועדת התכנון כי היות ומדובר בשטח ציבורי נראה כי שינוי כזה לצורך פרטי לא יאושר. שוב, מדובר בחוות דעת לא מחייבת בטרם הוגשה בקשה רשמית.
תודה
מגישים להיתר בניה במפעל קיים, הסבה של קארוון קיים בגודל 43 מ"ר לבית כנסת לעובדי המפעל בלבד
האם ניתן לקבל המלצה לפטור ממורשה נגישות מתו"ס?
לא ברור באיזו פטור מתכוון מזמין הבקשה
בית שימוש נגיש? דרך נגישה לבית הכנסת?
ממליץ להיוועץ עם מורשה הנגישות מתו"ס ונגישות השירות בשלב של הכנת בקשה להיתר בנייה ולבחון סייגים לפטור והקלות המנויים לפי החוק, במקרים מסויימים הפטור הינו בסמכות נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
יעל
17.08 (20:06)
שלום רב,
אני 100 אחוז נכה ועברתי אך לא מזמן לדירתי בבניין ישן.
בבניין יש חניה שלי בטאבו ברוחב 230 סנטימטר.
החניה צפופה לי.
לנוכח החניה הצפופה האם אוכל לבקש מהרשות המקומית הקצאה לחניית נכה עבורי.
אציין שברשותי תג נכה לרכב.
אודה על תשובתכם המלומדת בנושא.
מיכאל בן הרוש
29.06 (21:24)
שלום רב. ברשותי מבנה מסחרי 2 קומות. המעלית היא מקומה 1 לקומה 2.איזה אביזרים אני חייב על מנת להנגיש את המעלית לנכים.
מעלית במקומות ציבוריים יהיה לפי טיפוס 2
רוחב תא מעלית 110 ס"מ
עומק תא מעלית 140 ס"מ
- כושר נשיאה עד 630 ק"ג
בת"י 2481 חלק 70 מופיע רשימה של דרישות טכניות להתאמות הנגישות
לדעתי בטרם התקנת מעלית יש חובת התייעצות עם יועץ מעלית / יועץ בטיחות
כמו כן חובת היוועצות עם מורשה נגישות מתו"ס ושירות לצורך בדיקה ואישור לשם היתר בנייה / רישוי עסקים
רות
25.06 (10:32)
אני מתכננת חצרות עבור מוסד לילדים מיוחדים בגילאים שונים ומעונינת לדעת מה הרוחב המינימלי של הרמפה צריכה להיות, כמה מאחזי יד נדרשים, באיזה גבהים, ההבדל בשיפוע הוא מטר , וכן מה הרוחב המדרגות התקני
בת"י 1918 חלק 1 / חלק 2 יש פירוט לתכנון כבש עם התייחסות למאחזי יד
ניתן לעיין במסמכים הנ"ל באתר של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות המופץ ללא עלות
ללא קשר לתכנון, לדעתי נדרשת חובת היוועצות עם מורשה נגישות מתו"ס ונגישות השירות מטעם הלקוח (משרד החינוך)
יבגני ורשווסקי
28.04 (09:19)
האם מותר לבנות במשרד/ קליניקה מדרגה בודדת (הפרש בין המפלסים ) בגובה 16 ס"מ +
כמובן מוארת ומסומנת משני הכיוונים ?
לדעתי לא מומלץ להתקין מדרגה בקליניקה
דיסקוביץ
12.11 (16:37)
מחפש רמפה למעבר כיסא לכניסה לממ"ד
אבל שיהיה קל לפינוי ובמהירות (לסגירת הדלת)
תודה,
חני
10.07 (18:01)
בבניין קיים יש מדור ובו 3 תאי שירותים - ללא תא שירותים נגיש.
האם מותר לבטל תא שירותים לצורך הסבת תא שירותים - לתא נגיש ?
תודה מראש
הוראות למתקני התברואה אוסרות הסבת תא שירותים רגיל לתא שירותים נגיש מכיוון שהוראות אלו נובעים משיקולים של תפוסת קהל ושימוש
כמובן יש לבחון כל דבר לגופו של עניין והיו מקרים יוצאים מן הכלל שמאפשרים הסבת תא שירותים רגיל לתא שירותים נגיש לפי הוראות תקנות נגישות מקום ציבורי שהוא בניין קיים, ולצורך העניין מומלץ להיוועץ עם מורשה נגישות מתו"ס ונגישות השירות
מישי
13.06 (01:58)
מקווה נגיש - מקווה קיים,
1.
האם ניתן תא משולב מטיפוס 1, בטור ד' כתוב שבמידה וקיימת מקלחת שנועדה להיות נגישה ואינה עומדת בבדיקה, הוראות טור ג' הן הוראות ביצוע ההנגשה, ולפי הוראות טור ג' לא מוזכרת מיטה אלא ספסל, כלומר תא מטיפוס 1.
ואם לא, נדרשת מקלחת לפי ח1 תא משולב לי ח1 הוא טיפוס 2
האם קיום חדר מקלחת - לא נגיש, נחשב "קיימת מקלחת שלא עומדת בהוראות הבדיקה " ?
2.
בור טבילה צריך להיות באותו חדר? או שאפשר לעבור דרך מסדרון לרחבת התארגנות ?
לפי החוק לא כל מקווה חייב להיות נגיש, בתקנות מופיע שצריך מקוה 1 נגיש לכל 100,000 תושבים.
במקוה יש אפשרות לנגישות חלקית כלומר ללא מעלון לבור הטבילה- הכל מופיע בתקנות בניין קיים, מומלץ מאוד לקרוא ולהבין ורק אח"כ לגשת לפרויקט.
אנו עוסקים בתכנון וילות ובניה חדשה ,תוספות והרחבות בניה , רישוי והוצאת היתרים.
מתן חו"ד ואישורים בנגישות מבנים.
אני רק שאלה
12.06 (11:37)
יש לנו משרד שמספק תמיכה אינטרנטית
אין לנו קבלת קהל בכלל, האם חלה עלינו חובת הנגשה כלשהי?
תודה
בית עסק שאינו מקבל קהל - אין חובת עמידה בדרישות הנגישות
בית העסק שמספק שירותי משלוחים חלה עליו החובה להנגיש אתר אינטרנט לפי תקנות נגישות השירות
כמו כן יש להכין חוות דעת מאשרת לצורך רשיון עסק (מכוח תקנות נגישות השירות)
יוכבד קוסובר
5.06 (10:19)
שלום!
האם אפשר לקבל את כל האלמנטים שאמורים להיות (אולי בשרטוט)
פסי אזהרה, מאחז יד..
דודי
4.04 (09:59)
שמי דודי, מורשה נגישות מתוס
מספר הנייד שלי 052-4831633
בתודה
אוריאן
23.03 (18:12)
הילד שלי נמצא בחדר ממ"ד והוא בעל כיסא גלגלים, אני מחפשת פתרון שישאיר את הדלת פתוחה בקביעות ושיאפשר פינוי מהיר לסגירת הדלת. אשמח להמלצות.
שי-לי
21.03 (13:37)
מהו הגודל המינימלי של שירותי נכים ושל דלת הכניסה לשירותים?
זה תלוי בסוג המבנה והאם המבנה קיים או חדש.
בדרך כלל לבניין קיים שההיתר שלו לפני אוגוסט 2009 אם קיים תא 1.33*1.66 מ' לפחות זה בסדר רק צריך לוודא שבפנים הכל מסודר כנדרש - אם לא נדרש תא 1.5*2 מ'.
בניין חדש 1.5*2 מ' בדרך כלל ולפעמים גם יותר.
נועם מימון - מן בטיחות ונגישות
0522337718
Marina Sulaev
25.02 (15:21)
שלום לחברי הפורום.
אני סטודנטית למורשה נגישות מתו"ס בשלב של פרויקט הגמר.במסגרת הפרויקט התבקשתי לקבל ניתוח מקצועי על הפרויקט. מדובר בבניין לשימור שעובר תמא 38,היעוד-מלונית בת 4 קומות, יש תכניות, פרטים ומצגת. אם מישהו יכול לתת פידבק על הפרויקט שלי יותר מאשמח.בהתנדבות כמובן.
צרי קשר באי מייל
מאיר אטדג'י פורום נגישות
אמא של...
20.02 (19:57)
יש לי ילדה לקוית שמיעה ומכיוון שהיא בגן פרטי אנכנו צריכים להגיש את הבקשה להנגשת הגן בעצמינו.
לכן אנו זקוקים ליועץ אקוסטיקה מישהו יודע להמליץ על אחד כזה באזור חיפה?
לפרטים נוספים אנא צרו עימי באי מייל
מאיר אטדג'י מנהל פורום נגישות
לירון
16.02 (12:18)
איזה סוג אמבטיה מומלץ לתכנן למשפחה שיש בה ילדה עם שיתוק שמתנהלת על כיסא גלגלים באופן קבוע?